Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Foto's

Conny schrijft ons:

"Het was een super leuke kermis. Het weer zat erg mee. Lekker gezellig met z'n allen BBQ, Dan de volgende dag een wedstrijdje voetballen, Waterballonen gevecht. 's avonds lekker dansen met een goeie band. Tot in de late uurtjes. Dan de zondag er weer vroeg uit om in de tent De kerk dienst bij te wonen. Die altijd druk bezocht wordt. 's middag naar het veld vol met oude tractoren. En de touwtrek wedstrijd niet te vergeten. Die volgens een max gewicht ging. En ongelofelijke de licht gewichten die met meer aan De touw stonden hebben alle zwaargewichten omver getrokken. Het was fantastische om dat te zien. Op maandag krulbollen, lekker in het dorpscafé met z'n allen Buiten zitten en van de bollers genieten en van een pilsje of een kriekje. En wat eten we vandaag, natuurlijk friet!!!!!!!! Die er al 3 dagen aanwezig was."

Kermis 2011

kermis 2011 sint-kruis aardenburg

Vrijdag 8 juli 2011

19.00 uur start van de St – Kruise kermis 2011

Elk jaar geven er meer mensen zich op voor onze

jaarlijkse barbecue op de vrijdagavond van de kermis. Vorig jaar hebben er zich maar liefst 220 personen opgegeven voor deze gezamenlijke maaltijd!

De barbecue zal net als andere jaren afgesloten worden met een ware dansavond in samenwerking met DJ Jordy. Er zal na de barbecue een verloting gehouden worden waarmee vele prijzen zijn te winnen! Lootjes voor de verloting zullen op de avond zelf worden verkocht.

 
Om 19.00 uur Biljartprijskamp bij Café Greetje

Zaterdag 9 juli 2011
13.30 uur Kinderspelen

De kinderspelen zijn een jaarlijkse activiteit tijdens de St – Kruise kermis en zijn niet meer weg te denken! Ook dit jaar zal deze activiteit wederom georganiseerd worden op het voetbalveld. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen, alle deelnemers krijgen een traktatie. Vanaf 13.00 uur kan er ingeschreven worden, om 13.30 uur zullen de spelen van start gaan!

15.00 uur Voetbalwedstrijd

Dit jaar zal er de zaterdagmiddag een nieuwe activiteit georganiseerd worden en wel een heuse voetbalwedstrijd! De opzet is als volgt, er zullen een uur lang wedstrijdjes gespeeld worden waarin de volwassenen het opnemen tegen de kinderen! In teams van 6 tegen 6. Dus maak nu alvast je team, introducees  zijn ook welkom. Ook als je geen eigen team hebt, kun je altijd meedoen!

16.00 uur “T is voor de rappe!”

Dit jaar willen we net als andere jaren een activiteit organiseren voor de oudere jeugd onder ons. Dit jaar hebben we het nieuwe spel “t is voor de rappe” bedacht. Hierin zullen verschillende vaardigheden getest worden, en zal blijken wie er het beste uit de test komt! Er zullen verschillende spellen klaargezet worden, die in paren gespeeld moeten worden. Deze paren zullen door de organisatie gemaakt worden en zullen per spel verschillen. De deelname is vanaf 12 jaar tot 99 jaar! Laat jullie tijdens deze spellen allemaal van jullie beste kant zien, en er zal blijken wie “de rapste” is! De gehele middag is er voor de kinderen een springkussen aanwezig op het voetbalveld!

21.00 uur Feestavond in de tent m.m.v.  REWIND!

DJ Jordy zal de rest van de avond muzikaal ondersteunen

Kortom, dit belooft weer een geweldige avond te worden, wat je zeker niet mag missen!

De entree voor volwassenen is €5,00 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis. Om de honger te stillen tijdens/na deze avond is er gezorgd voor een frietkraam buiten de tent op het voetbalveld.

ZONDAG 10 JULI 2011
 
10.30 uur Oecumenische dienst

Na een avondje vol feest is het tijd voor een moment van bezinning. Daarom zal de oecumenische dienst ook dit jaar weer plaatsvinden in de tent op het voetbalveld. De dienst zal opgeluisterd worden door het Jongerenkoor Aardenburg o.l.v. Freddy Moens. Na de dienst is er gelegenheid tot het nuttigen van een gratis kopje koffie of thee.

 
14.00 uur Oldtimershow

Dit jaar zal er wederom een show van oude tractoren en landbouwwerktuigen op het veld te bezichtigen zijn. Zeker de moeite waard om eens van dichtbij te komen bekijken!

 
13.30 uur Trekkertrek voor traptrekkers en skelters

Ook een jaarlijks terugkerend spektakel is de trekkertrek voor traptrekkers en skelters! Wie heeft er de sterkste beentjes en wie trekt het verst een minisleepwagentje met belading vooruit? Bij deze wedstrijd zullen er verschillende leeftijdscategorieën gemaakt worden. Deelname voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar! Om 13.00 uur kan er worden ingeschreven zodat we om 13.30 uur kunnen beginnen met de wedstrijd! Alle deelnemende kinderen krijgen een traktatie.

 
15.00 uur Schieting bij Greetje

€3,00 inleg, gratis €25 + natura prijzen!

De eerste grote St – Kruise touwtrekwedstrijd!

Circa 15.00uur

Dit jaar introduceren wij een nieuwe activiteit voor de zondagmiddag, namelijk “de eerste grote St – Kruise touwtrekwedstrijd!

Een dergelijke wedstrijd wordt al enige jaren in Groede georganiseerd tijdens Koninginnedag, wat alle jaren een groot spektakel is! Het idee is daarom ontstaan om het spektakel in Groede te evenaren of zelfs te verbeteren met onze eigen          St – Kruise touwtrekwedstrijd.

Wie er aan het kortste eind trekt, zal in de loop van deze middag duidelijk gemaakt worden! Een wedstrijd kan niet worden gehouden zonder regels, dus daarom vinden jullie op de volgende pagina het reglement voor deze wedstrijd.

Opgave is per team en kan voorafgaand van de kermis, maar is de dag zelf ook nog mogelijk! De voorkeur uit gaat naar opgave voorafgaand van de kermis, dit wegens organisatorische redenen.

Aan de deelnemende teams vragen wij om 13.30 uur op het voetbalveld aanwezig te zijn, zodat we rond de klok van 15.00uur het eerste startsein kunnen geven!

Opgeven kan door een mail te sturen naar onderstaand e-mailadres of de dag zelf voor 14.00uur.

anne_scheppers@hotmail.com

Natuurlijk worden de winnaars van deze eerste grote St – Kruise Touwtrekwedstrijd worden beloond!

18.00 uur Sluiting van de tap op het veld

De gehele middag is er voor de kinderen een springkussen op het voetbalveld aanwezig, de muzikale omlijsting van deze middag is in handen van DJ Jordy.


Maandag 11 juli 2011
6.30 uur Opruimen en afbreken van de tent

Ook bij deze activiteit geldt de uitspraak: “vele handen maken licht werk!”. Kom dus gerust helpen afbreken, de koffie staat klaar!

 
13.00 uur Krulbollen bij café Greetje

Wie is het krulbollen nog niet verleerd en mag zich winnaar van 2011 noemen?

Voor de kleinsten onder ons is er de uitvergrote sjoelbak en de aanwezigheid van het springkussen.

Inschrijving is voor donateurs van FC Peperbusse en Stichting Dorpsgemeenschap St – Kruis.

 
20.00 uur Ringrijden bij café Greetje

De extra kilo’s die door de kermis erbij zijn gekomen, kunnen op de laatste avond eraf worden gefietst!

 

Belangrijk om te vermelden is dat het bestuur niet aansprakelijk is voor eventuele ongevallen. Bij alle activiteiten geldt dan ook, meedoen op eigen risico!

 

Wij wensen jullie allemaal een hele prettige St - Kruise kermis 2011 toe!

En voor de enthousiastelingen onder ons, de St – Kruise kermis 2012 zal op

6, 7, 8 en 9 juli worden georganiseerd!