Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Karel Van Manderstraat viert ook feest in 2017

De Belgiek stond voor de ex-kerk, er was het erg zachte mooie weer, maar vooral was er zondag 30 april 2017 ook het huwelijk van Karel van Mander, in de straat zelf ingezegd door schepen Mieke Hoste van Brugge. Enkele sfeerfoto's mogen dan ook niet ontbreken van het derde straatfeest in de Karel van Manderstraat:

karel van manderstraat sint-kruis 

Streetview

Tussen nu en september zal Google weer de 150.000km Belgische wegen in foto brengen: wellicht krijgt dus ook onze straat vernieuwde foto's. Wie probeert deze keer buiten te staan? Vorige passages van Google streetview in onze straat kun je hier zien.

Belgiek in Karel van Manderstraat

én daar waren enkele comitéleden van Zulle vrijdagavond ook bij. Hieronder zie je hier enkele foto's van vrijdagavond, gemaakt door Etienne Bonne (die ooit nog in de Oude Hogeweg woonde...). De Belgiek staat voor de ex-kerk in de Karel van Manderstraat, het hele weekend.

Trip naar Brussel? Niet doen dit weekend!

Tijdens het verlengde weekend van zaterdag 29 april tot en met maandag 1 mei wordt het treinverkeer volledig onderbroken tussen de stations Brussel-Noord en Brussel-Zuid. Voor het eerst in dertig jaar zullen geen treinen stoppen in Brussel-Centraal. Die ingreep is nodig om de seininrichting te kunnen vernieuwen met volledig computergestuurde technologie.
Je kan natuurlijk wel naar Brussel-Zuid en daar een bluebike nemen!

Rakontiki heeft nieuwe uitbaters

(bron: HLN 22 april 2017)

Zulle nu ook op Google Maps !!!

Ga maar even kijken. Klik hier of in de afbeelding hieronder!

Octopus-affiche-ontwerp uit Wonderwijs

Vanaf nu zijn alle affiches op de veelkleurige Octopuspalen, die bij elke school staan,vervangen door een nieuwe affiche. Deze affiche werd ontworpen door Emma Steelandt uit Wonderwijs.  Wonderwijs (het vroegere 'De Spycker' waar ons straatontbijt al vele jaren doorgaat) is een lagere school voor buitengewoon onderwijs, gericht op kinderen van 6 tot 13 jaar die moeilijk leren. Deze nieuwe affiche moet alle ouders en weggebruikers eraan herinneren dat de meeste schoolomgevingen zone 30 zijn en we het samen veilig kunnen houden als iedereen zich daarvoor inspant. 

Een affiche in de schoolomgeving is maar één actie om rond verkeersveiligheid te werken.  Een veilige schoolomgeving is heel belangrijk en is een verantwoordelijkheid van iedereen. 

(bron foto: website schepen van onderwijs Brugge)

Cricket in Gulden Kamer

De website van de stad Brugge meldt:
"Stad Brugge investeerde in een oefenkooi voor cricket op sportpark de Gulden Kamer in Sint-Kruis. De oefenkooi laat toe om op beperkte ruimte de slagtechniek te oefenen. De kooi zal gebruikt worden door de leden van de Brugge Cricket Club, maar onder meer ook door scholen die sportmiddagen organiseren in het sportpark.

Er werden twee kooien van elk 3.66m breed en 18.3m lang geplaatst. De afmetingen zijn omzettingen van Engelse maten, die gangbaar zijn in de cricketsport. Door plaatsing van de kooien kunnen cricketspelers efficiënter hun slagtechniek oefenen. Ze kunnen meerdere ballen achter elkaar slaan en hoeven daarbij niet telkens achter de bal te lopen zoals op hun hoofdterrein. De ondergrond is kunstgras.

De Brugge Cricket Club is inmiddels al meer dan vier jaar actief en heeft zijn thuisbasis op de Gulden Kamer. De club telt een dertigtal leden die er wekelijks meermaals trainen en tweewekelijks wedstrijd spelen. Ze geven ook regelmatig initiatielessen aan Brugse jeugd."

Google earth is vernieuwd!

Je kan er nu prachtige 3d-animaties bekijken van vele plaatsen in de wereld. Hier onze straat op de vernieuwde Google Earth (alleen te bekijken in Google chrome!)

De stad heeft de procedure voor de aanleg van extra voetbalvelden op de hoek met de Aardenburgsesteenweg stopgezet

(bron: 20 april 2017 - HLN)

Cursus fotografie in Rooigem

Omdat vandaag de dag technologie uiterst snel ontwikkelt en ouders al zoveel rond hun hoofd hebben, wil Clickit een uiterst efficiënte en boeiende leerervaring aanbieden. Theorie en praktijk zullen hierbij een ineengevlochten entiteit vormen.

Wanneer    Enkel op dinsdag. Van 25/04/17 tot 30/05/17 om 19:30
Waar    Kasteel Rooiegem, 
Bisschopsdreef 53, 8310 Sint-Kruis
Prijs    229.0 €

Aardenburgseweg april 2017

Nieuwsjes uit de Aardenburgseweg en dichte omgeving!

Rooigem in KW

Onlangs verscheen op de KW-website een artikel over Rooigem. Klik IN het artikel om het volledige artikel (in pdf-vorm) te downloaden en te lezen!

rooigem sint-kruis

Molens in Sint-Kruis (1)

Onlangs was hier (scroll enkele artikels naar beneden) nog sprake van de Cattoorsmolenstraat. Die stond (kort) tussen Brieversweg en Moerkeksesteenweg. Maar later lees je hierover meer...

Nu eerst iets over de Debruynemolen in Sint-Kruis. Je kan hier een uitgebreid artikel lezen op deze website. Maar hieronder zie je de molen gesitueerd op de Ferrariskaart van 1777:

Voor 40euro haal je ook dit kippenhok op in Sint-Kruis!

Bouwgrond te koop: Brieversweg in Sint-Kruis: mooi, zuidgericht perceel met een oppervlakte van 555 m² voor halfopen bebouwing, achteraan uitkijkend op groene residentiële omgeving. Vraagprijs: 220.000euro

Retro-koersfiets Peugeot in Sint-Kruis: 150 euro

Zwemmen in open-lucht

Voor de clubs - dus niet voor gewone Bruggelingen zonder lidkaart - is er voor het tweede jaar op rij dat ze mogen zwemmen in een stukje van de Damse Vaart. Dat staat voor 95 procent vast. De zwemzone is een strook van 900 meter, tussen het ponton Lamme Goedzak en de Gemeneweidestraat.

Bekenden in video van erfgoedbib Brugge

erfgoedbibliotheek brugge

De Openbare Bibliotheek Brugge bewaart oude boeken, sommige dateren nog van in de middeleeuwen. Bij het conserveren en restaureren van die boeken komt heel wat kijken. Dat krijg je mooi uitgelegd in deze 10-minuten durende video. Maar speciaal voor onze website is dat er twee 'bekenden' in voorkomen. De man die het woord voert, Ludo Vandamme, woont in de Doornhut én de man die je de boeken ziet 'vergassen' (zie foto hierboven) is de broer van twee straatbewoners nl. Leen en Joost.

https://www.youtube.com/watch?v=nuqLUUYtLMc

Cattoorsmolenstraat ?

cattoorsmolenstraat sint-Kruis

Ja, die ligt in Sint-Kruis! Zelfs op maar enkele honderden meters van onze straat! Nooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik vanmorgen zag dat daar een huis te koop was, en ik toch even ging kijken of daar soms geen foute gemeente bij stond... neen, dus, gewoon in Sint-Kruis!

Geraniums komen er aan! 22 april

Twee mensen van het Zulle-comité halen op zaterdag 22 april om 13u10
op de terreinen van de Stedelijke Groendienst 438 geraniums op. Wie bestelde, krijgt zijn bloemen die dag aan huis bezorgd, ergens in de namiddag.

Gaat dat zien

(bron: nieuwsblad online - 5 april 2017)

Ingeborg meldt...

Huis te koop: Oude Hoogweg 23, 8310 Sint-Kruis 3 slpk, 240 m² bewoonbare oppervlakte

 

Specht in de tuin

Zulle kunstenaar?


Ga maar eens kijken naar deze Zulle!

► Te koop in Sint-Kruis - 6 literaire eetkamerstoelen in uitstekende staat. Prijs per stuk: 20 euro

► Aan de kerk van Sint-Kruis is de paasfoor van start gegaan. De attracties blijven er nog staan tot en met woensdag.

►Wist je? Dat de bloemkool van oosprong uit Syrië komt?

►Te koop in Sint-Kruis voor 30€: naaimachine Singer 

►Zin in zomer-retraite met Yoga en Meditatie? Het ontdekkingshuis in de Polderhoeklaan heeft een aanbod voor je klaar!

Fuiven met Gavroche

steiner fest brugge

De elfde klas van steinerschool Brugge, waarin straatbewoner Gavroche Smis zit, nodigt jullie uit op het knalfeest van het jaar ten voordele van hun eindreis. Jouw plezier is hun geluk! 

Samen dansen, lachen en genieten van een magische avond vol sprankels geluk!!!

VVK : 5 EUR (bij familie Smis, huisnummer 57)
ADD : 7 EUR

WAAR? 
Steinerschool, Astridlaan 86, 8310 Brugge

Hoogspanningsleiding


Hoogspanningsnetbeheerder Elia start vanaf 3 april 2017 met het uitvoeren van proefsleuven langs het tracé van de toekomstige ondergrondse 150 kV-verbinding tussen Brugge en Eeklo. De proefsleuven zijn voorbereidende werkzaamheden om de uiteindelijke werken, die vanaf het voorjaar van 2018 starten, te vergemakkelijken. Elia maakt gebruik van proefsleuven om te controleren waar de ondergrondse kabel precies zal komen te liggen. Elia voert langs het tracé wellicht meerdere proefsleuven tegelijkertijd uit, maar daar zullen wij in onze straat of omgeving geen impact van ondervinden. 

Vanaf het voorjaar van 2018 start Elia in het kader van het Stevin-project met de aanleg van een nieuwe ondergrondse 150 kV-verbinding tussen Brugge Waggelwater en Eeklo-Noord. Ongeveer gelijktijdig breken ze een bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding tussen Brugge Zuidervaart en Eeklo-Noord af. Meer info over de Stevin-deelprojecten 9 en 10 vindt u op de website www.stevin.be

Mozaiek voor het goede doel

(bron: HLN online - 1 april 2017)