Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wat wordt er anders in 2016?

De komende vijf jaar zal Bpost elke dag voor 7.30 uur kranten en tijdschriften verdelen. De maximale waarde van een maaltijdcheque kan opgetrokken worden van 7 naar 8 euro. Na de maaltijdcheques worden nu ook de ecocheques elektronischIn alle woningen die meer dan 70 jaar oud zijn en die verhuurd worden, zijn vanaf 1 januari 2016 rookmelders verplicht. .be-domeinnamen worden 1 euro duurder. Deze en vele andere wijzigingen lees je uitgebreider hier. Nog meer Dereeper-nieuws lees je hier.

Nieuwjaarsdrink Stad Brugge op zondag 03 januari om 11u45 * Burg 12 Brugge

Bakkerij Dereeper brandde maandag 28 december helemaal uit. Lees meer...

Poes verdwaald...

0499/199 502


dit wens ik je

een warme plek

en mensen die je

alles waard zijn

geestdrift te over

een lied

in je hart

goedheid die

beantwoord wordt

een weg bezaaid

met stil geluk

en met fonkeling

van sterren

(K. Gelaude)

Ook Hazel en Nathalie...

Hazel en Nathalie deden ook mee met de warmathon in Brugge. ze wandelden 3 toeren! Zo was onze straat weer eens "over"-vertegenwoordigd tijdens de warmste week. Kijk maar hieronder wie nog allemaal meedeed... Proficiat aan alle deelnemers om onze straatvlag hoog te houden!

(Geen) winter 2015

Het is bijna geen winter in 2015, veel te warm voor de tijd van het jaar. Geen sneeuwfoto's dus, maar toch andere mooie beelden... (woensdag 23 december 2015) Echte winterfoto's met sneeuw vind je hier. Onze favoriete sneeuwmuziek dan weer hier.

broekweg sint-kruis bij hof ter edeblauwe zaalhoek sint-kruis ter hoogte van blauwe zaalhoeveblauwe zaalhoek sint-kruis

Bomen

Jorge Mayet maakt deze mooie dromerige beelden, waarin bomen een hoofdrol spelen. Je krijgt ze hier én nu, ter compensatie van wat hier gebeurt in onze Polderstraat....(en waarover je meer las in onze laatste nieuwsbrief)

jorge mayet

Brugge... (even) de warmste stad !

Jietse (foto), Wolle, Ambroos en Niek (helaas geen foto) liepen mee met de warmathon en maakten Brugge mee WARM !

Kerstzingen is een jaarlijkse traditie geworden in de Aardenburgseweg in Sint-Kruis, sedert 2011. Een wisselende groep buren komt elk najaar enkele momenten voor kerstmis samen om een aantal kerstliedjes te repeteren. Enkele muzikanten spelen de begeleiding, soms spelen ze zelfs een solo. Elke buur kan de kerstzangers uitnodigen. Hij/zij zorgt dat er bij hun thuis enkele buren of kennissen of familieleden aanwezig zijn. Er mag al eens gelachen of een foutje gemaakt worden. Toch wordt gezorgd voor een fijne afwerking. Nadien wordt iets gedronken. Ook straatbewoner? Stel je dan gerust kandidaat voor volgend jaar !

Gastvrouw Vera haar kleinkind Joëlle zingt op eigen verzoek Stille Nacht:

Kerstzingen: nieuwe foto's

Klik in de foto !

Kerstzingen

Zondagmorgen 20 december lieten de kerstzangers uit de Aardenburgseweg weer hun kerstliederen weerklinken, dit maal ten huize van Vera. Hieronder hoor je een eerste lied dat te horen was: El himno de la Paz: een lied dat einde jaren ’80 door Carlos Desoete uit Chili werd meegebracht en meerstemmig werd geschreven.


Il est né le divin enfant - fluitkwartet

Hier een eerste reeks foto's: Klik In de foto's om ze groter te zien...

Grappige ontmoeting

Daarnet in de straat! Zaterdagmiddag omstreeks 14u30... Een auto stopt en een jongedame , uit Moerkerke bleek later, steekt haar hoofd door het raam met de vraag of ik geen glas Cava wil, want dat haar mee-rijders (op de achterbank in de auto) een verjaardag vieren en graag willen klinken. Ze stapt resoluut uit, gaat naar de koffer, neemt een plastiek glaasje én schenk me in.

De jarige heer, 66 én woonachtig in Adegem, hierboven rechts op de foto, stapt ook uit de auto. Net zoals zijn vriend. Een feestje in volle hevigheid, duidelijk. Enkele minuten later waren ze terug vertrokken....

Ook in Beeweg zullen bomen verdwijnen

bron: HLN van woensdag 16/12/2015 - Beeweg in Sint-Kruis

Een middeleeuws kerstspel.
Een moment van rust in de drukke eindejaarstijd.
Een verhaal van kracht en moed,
van vallen en opstaan,
maar ook van volkse grappen en plezier! 

Trek je warme kleren aan en laat ons spel je hart verwarmen!

Zaterdag 19 en zondag 20 december 2015
Inkom gratis voor jong en oud * Regie: straatbewoner Bart Smis (meer info hier)
Hoeve Hangerijn  Gemeneweideweg-Zuid 113, Assebroek
18u: Herberg met spijs en drank – 20u: kerstspel – 21.30u: muziek

Michelinsterren in onze buurt!

Hier zoek je zelf Michelinsterren...

michelinsterren in brugge

Beire !

In het Ketnetjournaal 'Karrewiet' werd het woord van het jaar 2015 bekendgemaakt. Meer dan 42.000 kinderen stemden mee en de meerderheid koos voor 'beire', wat zoveel betekent als 'de max'. 'Beire' is het West-Vlaamse woord voor 'cool, geweldig, fantastisch'. Wordt dat volgend jaar 'Zulle' ?

Aarkestra. Zeg het je niets? Zoals beloofd, hier de uitleg: het Zulle-zingen verzamelt naast zangeressen ook steeds meer muziekanten, bijna genoeg om een orkestje te vormen. Een 'orkestra' in de Aardenburgseweg? Dat wordt dan natuurlijk een Aarkestra!


Bijna geen toekomst(-plekken) in Sint-kruis !

Tijdens het Festival van de toekomst op 15 oktober werd de ruimte centraal gesteld. De ideeënoproep rond het in kaart brengen van de vraag en het aanbod naar mogelijke toekomstplekken, leverde een mooie oogst op. Het volledige overzicht kan je op deze kaart bekijken. Ze deelden de plekken in vijf categorieën: buurtplekken, creatieve plekken, groene plekken, heilige plekken en water plekken. Opvallend is dat van de 55 plekken bijna geen enkele in Sint-Kruis ligt, én al helemaal niet in onze buurt.

Treurwilg geknot

De reusachtige treurwilg op de scheiding tussen Warren en aardappelhandel Timmerman in de Polderstraat in Sint-Kruis is in de druilerige regen (hoe kan het ook 'juister'?) op vrijdag 11 december 2015 ingrijpend gesnoeid. Je ziet de werkers hier bezig:

treurwilg sint-kruis polderstraat

De nieuwe afvalkalender zat onlangs in je brievenbus. Niet gezien? Verloren? Bekijk de afvalkalender Sint-Kruis 2016 hier ook online.


Koor Cantate zingt ...

Populieren gerooid in Polderstraat

Op dit moment worden 217 marilandicapopulieren gerooid in de Polderstraat, in het stuk op Dams grondgebied. Het stadsbestuur zegt dat er regelmatig takken vielen en de veiligheid niet kon gegarandeerd worden. Natuurorganisaties protesteren heel fel. Volgens hen kon er boom per boom gecontroleerd worden of de bomen ziek waren.

polderstraat damme bomen gerooid gekapt

Aardenburgseweg: kromhangende bomen

aardenburgseweg brugge kromhangende bomen

In onze eigen straat stelen dan weer twee enorm kromhangende bomen de show. Ze staan ter hoogte van de dwarsing Aardenburgseweg en Spijkersdreef. Het is met spanning volgen hoe lang ze het nog houden... We houden de wacht!


Hieronder een foto van dezelfde bomen, maar gezien vanuit de Spijkersdreef. 

spijkersdreef overhangende boom

Net aan de overkant van de weg (je ziet op de foto nog de kromhangende boom) sneuvelden dan weer 34 populieren, onlangs. Koning Electriciteitspaal haalde het én heerst nu alleen.

20 jaar De Reyghere

De reyghere is niet alleen een leuke boekhandel in Sint-Kruis, het is oon nog eens een échte familieboekhandel. Geen keten, geen onpersoonlijk warenhuis! Tof om te hebben in je gemeente. Welke gemeente kan dat hedentendage nog uitpakken met zijn eigen boekhandel? Dat wordt gevierd...Meteen geven ze ook hun originele tips weg voor de eindejaarsdrukte. Lees ze hier:

Tips voor het jaareinde

1. Denk op tijd aan je geschenken! Kun je niet kiezen? Vraag ons advies en we zoeken het juiste boek bij de juiste persoon.
2
. Vermijd de drukte. Stuur via e-mail naar sint.kruis@dereyghere.be uw verlanglijstje door en we zorgen dat de boeken ingepakt voor u klaarliggen in de winkel.
3. Kom in alle rust je geschenken uitkiezen op onze open zondag. Op 22 december zijn we open van 10u tot 18u.
4. Te koud om buiten te komen? Bestel je boeken via onze webshop en de boeken komen naar je toe!
5. Geniet met een deken, een warme chocomelk en ronkende kat op schoot van uw boeken!

Nieuws uit Sint-Kruis

Ook in KW kun je specifiek nieuws over Sint-Kruis zoeken, via deze link. Wist je dat op onze website alle links over Sint-Kruis mooi op een rijtje staan op deze pagina? Ga eens zien....

nieuws uit sint-kruis brugge

Gratis vervoer met bus naar Brugge

Je kan gratis met de bus naar de stad. Bussen 6, 16, 10 en 11 brengen je van de kerk naar centrum Brugge op onderstaande dagen:

gratis met de bus naar brugge

Concert

Kerstival 2015Op zaterdagavond 19 december is er om 19u een kerstconcert door koor Cantate in de St-Fransiscuskerk (Dampoort). Op zondag 20 december 2015 is er vanaf 15u een kersthappening op het dorpsplein in de Moerkerkse steenweg met ondermeer kinderanimatie, samenzang onder leiding van Nico Blontrock en finaal een optreden van Paul Severs.


Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand te lezen:

         

Bekijk hier de berichten van 2014