Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Jan en Irena steunen een project Kisantu, waarover je hier meer leest op deze Zulle-site. Je kan hen steunen door de aankoop van zelfbereide confituur (€ 2,50/potje - rabarber, aardbeiden, frambozen, aalbessen, pruimen, kruisbessen, kiwi, appels, vijgen, kweeperen) en/of gesteriliseerde soep (€ 3/liter) Te koop bij Jan en Irena thuis: Polderstraat 4 in Sint-Kruis 050/35 80 40


Volgend weekend gratis naar de stad met de bus. Ook op deze dagen is het gratis!


De 20-jarige Paulien Keysabyl uit Sint-Kruis is de nieuwe Gouden Vleugel Koningin van de Brugse Barcelona club. En deze keer gaat het niet over voetbal... Lees hier waarover dan wel....

Stukje Aardenburgseweg in Damme?

Onderstaande website bevat ook een stratenplan van Damme met bijhorende kaart. Op die kaart staan de grenzen aangeduid en een stukje van onze straat ligt in Damme, blijkt...:

stukje Aardenburgseweg in Damme

Damme: vernieuwde website

Sedert enkele maanden heeft Damme een compleet vernieuwde website. Je vindt er heel veel info voor de bewoner terug, ook heel specifieke. Misschien handig in wintertijden: je kan de strooironde bekijken. Als er kans is op gladheid door rijm, ijzel of sneeuw dan zie je waar er eerst gestrooid wordt en waar pas veel later. Legeweg en Pijpeweg staan bij de eerste ronde. De Polderstraat komt niet in het lijstje voor en wordt normaal niet gestrooid.

website Damme

Wie zoekt mee...?

Leen met collega's

Leen met collega's SNT Brugge

Bron: Brugs Handelsblad * 20 november 2015: de laatste week van november is cinemaweek bij SNT. Cursisten gaan met de klas naar Lumiere-cinema.

Hoop doet zingen / Parijs heeft zijn gevolgen...

Dat zingen hoop kan brengen, daarover heeft Kristien Bonneure het in haar boeiende column op De Redactie. Ze sluit zo haar stukje af:

"Het koorleven in Vlaanderen is springlevend. Vorig weekend luisterde ik naar een Leuvens koor, dat prachtige polyfonie zong. ‘Dona eis requiem sempiternam’. Geef hen de eeuwigdurende rust. Niemand die niet aan Parijs dacht. In de yogales zingen we elke week een ouwe Indiase mantra. ‘Loka samasta sukino bavantu’, mogen alle wezens gelukkig en vrij zijn. De kracht van een lied. Zingen is troostend, solidair, ongewapend en ontwapenend. Zolang we zingen is er hoop."

Zeker eens lezen. Maar dat weet ons straatcomité al langer. Daarom gaan ze al verschillende jaren op stap met het Kerstzingen. Ook dit jaar weer: Op zondag 20 december. Je leest én bekijkt het Kerstzingen (van vorige jaren) hier.

Parijs heeft zijn gevolgen...

...ook in de Polderstraat bij Wonderwijs. Meer lezen? Klik in het artikel.

wonderwijs niet naar parijs

Nog te ontdekken...


Niet alleen Yoga (zie bericht hieronder) maar nog veel meer nieuws valt te ontdekken in het ontdekkingshuis. Op 6 november zijn Marc Citroen en Katrien Van Reybrouck uit de Polderhoeklaan getrouwd! Proficiat aan de buren (uit de buurtstraat). Uit het Brugs Handelsblad van 13/11/2015.

Dansyoga 20 nov en 11 dec 2015


Dansyoga is een combinatie van dynamische yogahoudingen en de methode die we ontwikkeld hebben in cranio-dans. Cranio-dans is een speelse- en subtiele methode om je terug in contact te brengen met je authentieke kracht en de gezondheid van je hele organisme. De dans wordt begeleidt met live muziek. De sessies staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Vrijdag van 20u - 21u30 in het Ontdekkingshuis.

Lampionnenfeest in De Tandem

Freinetschool De Tandem te Sint-Kruis werd vrijdagavond ondergedompeld in dromerige sferen tijdens het lampionnenfeest. Toverachtige figuren wachtten de kinderen en hun mama’s en papa’s op voor een mythische wandeling door het bos met verhaal en licht. Het thema dit jaar was een Keltische legende die gaat over de vervaging van de grens met het elfenrijk. (bron: Het Nieuwsblad - vrijdag 13-11-2015)

Metanoia

Een speciale plaats in de 'verre' buurt...: de Waterhoek in Moerkerke


Bekijk het survivalrun-verslag van Focus-WTV:

survivalrun Brugge-Damme

survivalrun 2015 brugge damme survival 2015 brugge survivalrun

Hier zie je dat de voorbereidingen voor de survivalrun volop aan de gang zijn op de terreinen van de Gulden Kamer in Sint-Kruis, hier op zaterdagnamiddag:

Of bekijk hier filmpjes van vorige edities...

survivalrun brugge damme 2015 survivalrun 2015 brugge damme

Voor wie nog niet weet wat survivalrun inhoudt: Survivalrun is een van de meest veelzijdige buitensporten, die je in onze contreien kan en zal tegenkomen: survivalrun ontstond toen een aantal atleten het parcours van een slipjacht volgden, hossend door de natuur, springend over beken en omgewaaide bomen, door riviertjes wadend… Wat later kwamen er kunstmatige hindernissen bij om de trektocht door de natuur te verzwaren: vooral touwhindernissen, klimnetten, maar ook krachtproeven, evenwichtsoefeningen, boogschieten, kajak, houthakken enz.. Lees meer...

Kijk goed uit, want er lopen ook (ex-)straatbewoners mee.

Creatief in de herfst

Wil je ook creatief aan de slag met die mooie hefstbladeren? Doe dan hier inspiratie op: beschilderen van herfstbladeren...

herfstbladeren

Aardenburgseweg november 2015

Toneelgezelschap Reynaert v.z.w.Hertog Orsino is verliefd op gravin Olivia maar zij moet hem niet. De hertog stuurt zijn knecht met liefdesbriefjes naar Olivia. Die knecht is echter het meisje Viola, dat tijdens een schipbreuk gescheiden werd van haar tweelingbroer en aan de kust aanspoelde. Zij heeft zich als jongen verkleed en is nu bij Orsino in dienst.

Aan het hof van Olivia leeft ook Sir Toby, die met zijn rijke vriend Sir Andrew de bloemetjes buiten zet, tot ergernis van Olivia en vooral van haar arrogante hofmeester Malvolio. Het onverwacht opduiken van Viola's tweelingbroer, zorgt voor grote verwarring.

Tussendoor wordt er geduelleerd, gehuwd, foute personen beschuldigen elkaar van ontrouw, ondankbaarheid en gekte.

Dit is echter een komedie van het vrolijkste soort, dus àlles komt uiteindelijk àllemààl goed!


Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand te lezen: