Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg Sint-Kruis Brugge

Nieuws uit de Aardenburgseweg en ruime omgeving...


1 maart Complimentendag !


Vandaag is elke buur bijzonder...

Het is fijn wonen in de Aardenburgseweg.

Dank je, buren !

Ondertussen in Scharpoord Knokke

Straatbewoner Philip Ameye stelt tentoon...
Klik hier én bekijk nog meer beelden!

Zulle-steen bij dochters van Isabel

Vroege aprilgrap?

"Brugge krijgt er vanaf zondag 1 april, op Pasen, een markt bij. Marc Neirinck uit Brugge, de vroegere uitbater van de bekende fruit- en groentenhalle in de Zandstraat in Sint-Andries, is de initiatiefnemer.

Vaak hoort men in Sint-Kruis zeggen dat er buiten het grote kermisweekend eigenlijk maar weinig te doen is. Daar wil Marc Neirinck verandering in brengen. Hij is tot een akkoord gekomen met Guy Brunet van Studio Hall om op privaat terrein en ook in een gedeelte van de grote feestzaal, een wekelijkse zondagsmarkt te organiseren." staat in Brugs Handelsblad... Of zal dat Fake news blijken?
 

Klik IN de afbeeling om te vergroten

Het straatontbijt: de foto's

Ruim 40 straatbewoners kwamen zondag 21 januari vanaf 9u weer samen in De Spycker voor het jaarlijkse straatontbijt. Deze keer met exclusieve veiling van straatartikelen. Door de straat voor de straat. Klik hier of hieronder in een foto om de hele reeks (in groter formaat) te bekijken.

Unizo Sint-Kruis wordt Unizo Brugge

De lokale Unizo-afdeling Sint-Kruis heeft samen met vier andere lokale Unizo-afdelingen in Brugge de krachten gebundeld. Aan het roer van Unizo Brugge staat Hendrik Vermeulen (45), baas van een logistiek bedrijf in Zeebrugge. 1.500 handelaars zijn lid van de grote afdeling. Ze willen meer gewicht in de schaal leggen bij het stadsbestuur én beter weerstand bieden tegen de steeds verder schrijdende online-verkoop.

â–ºKort: De organisatoren van het muzikale feest Kerstival schonken de opbrengst van drieduizend euro aan het goede doel: Sint-Vincentius Sint-Kruis. Die organisatie helpt armen met onder meer voedselpakketten. Secretaris Antoon Hollevoet en voorzitster Dina Vanden Brouck namen de cheque in ontvangst.

Blue Monday

Vandaag is het blue monday: de deprimerendste dag van het jaar. De dagen zijn donker, de goede voornemens mislukt. We moeten nog lang werken tegen dat het weer vakantie is en warm.

In onderstaand gedicht is het elke dag zwart en blue monday. Naomi ban Niekerk maakte deze jorte film: het gedicht gaat over hoe meisjes naar school gaan tussen geweld en ellende. Na drie minuten snak je naar adem, maar tegelijkertijd heb je iets prachtigs gezien.

Een mooie start om ook eens naar die andere Zuid-Afrikaan te gaan zien in het Sint-Janshospitaal, ook in het donker boven: William Kentridge. een unieke ervaring: TOP!

An ordinary blue Monday / 'n Gewone blou Maandagoggend from Naomi on Vimeo.

Zangers

Niet bij ons, maar toch erg leuk:

Wie loopt daar mee?

Alles in ons bestaan heeft zin

Alles in ons bestaan heeft zin en dit maakt het leven net zo waardevol. Het woordje toeval bestaat op zich niet. Het maakt ons duidelijk dat de dingen in je leven jou “toe vallen”. Niets gebeurt zomaar, alles heeft uiteindelijk een diepere betekenis. Els Timmerman, dochter van Cecile uit de Polderstraat, geeft een spreekbeurt in De Evolutie.

Datum: vrijdag 26 januari 2018
Tijd: om 19.30u. (welkom vanaf 19.10u.)
Locatie: De evolutie, Bisschopsdreef 17, 8310 Brugge
Bijdrage: € 22 (persoonlijke boodschap inbegrepen)

Wensen uit de straat

We kregen als comité ook wensen uit onze straat, gericht aan alle bewoners. We nemen die hieronder graag op:

wensen 2018 sint-kruis

Aardenburgseweg jan 2018

vanwege het zulle-comité

Welkom op ons Zulle-ontbijt 2018 !

eerstdaags komt iemand van het comité u uitnodigen !