Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Archief van de Zulle 2015

Hier kom je terecht in de Aardenburgseweg-berichten van 2015, gerangschikt per maand: van januari 2015 tot december 2015. Onderaan de bladzijde kun je vlot van maand wijzigen. Veel plezier met het rondstappen in een jaar Aardenburgseweg-nieuwsjes...zomaar een straat in Sint-Kruis Brugge in België...

Iedereen Spijker ...

Na het Spijkerbier, de Spijkerpoëzie, nu ook het Spyckervlees... Maandag 2 februari (lichtfeest: eigenlijk meer een pannenkoekendag...) werd een (heel) groot bord geplaatst op de hoek van Polderstraat, Aardenburgseweg en Spijkerswegel... Bekijk hier de website van hoeveslagerij de spycker

Meester Joost

Zou je hem herkennen? Meester Joost uit de Aardenburgseweg in het Brugs Handelsblad op 30/01/2015

Joost aardenburgseweg

N.a.v. het bierfestival in Brugge op 7+8 febrauri 2015 werd door Het Venijnig Gebroed een bundel gelanceerd over het Spijkerbier. Een kort stukje er uit:

Spijker op de kop
Nagel diep onderin
het achterbeen
En woorden te over
om niet te zeggen
dat het zeer doet
dat het mankeert.

Ook getest op mensen


Misschien herkende je wel een ex-straatbewoner, daarnet op één-tv, in het programma 'Ook getest op mensen' bij Marcel Vanthilt. Inderdaad, Kobe woonde tot voor een paar jaar in huis nr. 1 bij Johan en Leen. Ondertussen woont hij in Leuven en voor zijn werk in Brussel moest hij even gaan uitleggen wat 'subliminale boodschappen' zijn. Het volledige filmpje kun je hier bekijken. Of bekijk het hieronder:


Er ontbreekt nog een stuk fietspad tussen de R30 en de Noorweegse kaai. Maar daar komt verandering in. De parkeerstrook aan het begin van de Noorweegse Kaai wordt geschrapt.

Verderop, langs het smalle wegje langs de Damse vaart, wordt ook ingegrepen. Om het sluipverkeer te vermijden, wordt een 'knip' voor het autoverkeer voorgesteld (door het plaatsen van een of twee paaltjes) in de Gemeneweidestraat en Fortbekeweg. Het plaatselijk verkeer langs de Noorweegse Kaai blijft gegarandeerd voor bewoners van deze straat.

Nieuwe winkel in centrum Sint-Kruis

glow boutique sint-kruis

Bron: Brugs Handelsblad * 2/01/2015
Voorheen was op deze plaats de Kootuur en nog vroeger een filiaal van de Citybank.

Pastoor Cuvelier

Jan Becu uit Polderstraat 4 vertelt over zijn huis:

Lees hier verder...


►kort►De maandag van de laatste volle week van januari wordt vaak de deprimerendste dag van het jaar genoemd. Maandag 19/1 is het weer zover: in veel media zal het gaan over die dag, maar vorig jaar kon je hier al lezen wat de volle waarheid was over die dag!

Vogeltelling

Ook dit weekend 17/18-1 namen enkele straatbewoners deel aan de jaarlijkse vogeltelling van Natuurpunt. De meest getelde tuinvogel is de MUS. Op 2 en 3 staan de koolmees en de vink. Vorig jaar was de vink op 2, de koolmees op 3. Dat kan komen door het zachter weer, waardoor eerder schuwe vogels zoals de vink eten genoeg vinden in het bos en dus niet hoeven dichtbij de voederplankjes in de tuin te komen. Gemiddeld werden 36 vogels per tuin geteld, flink meer dan de 28 van vorig jaar, wat toen uitzonderlijk weinig was. In de zomer is er ook een vlindertelling. In Nederland, waar de vogeltelling ook dit weekend was, hebben ze enigszins andere resultaten.


Aardenburgseweg zaterdagnamiddag 17/1

Deze L-chauffeur bleef netjes binnen de toegelaten snelheid...

Sint-Kruis is vierde grootste


De grootste deelgemeente van Brugge is Sint-Andries met 19.818 inwoners. Assebroek (19.737) en Brugge Centrum (19.418) volgen op de voet. Door de komst van nieuwbouwprojecten groeiden ze alle drie in vergelijking met 2013. Sint-Kruis is vierde met 15.895 inwoners, dat zijn er 25 minder dan in 2013. Volgen verder: Sint-Michiels (12.045), Sint-Pieters (7.550), Sint-Jozef (5.413), Kristus Koning (4.583), Zeebrugge (4.301), Koolkerke (3.361), Dudzele (2.565), Lissewege (2.431) en Zwankendamme (680). In totaal telt Brugge op 1 januari 2015 117.797 inwoners.

Polderstraat 1875: eerste kasseien

Lees hier het verhaal over de eerste kasseien in de Polderstraat (met dank aan Pol Declercq)

11de winnaar(s) van de Zulle-steen


Robert en Annie zijn heel erg vaak aanwezig op onze activiteiten. Of het nu film is in de Lumière, een tentoonstelling, ontbijt of zomerfeest: ze zijn er erg graag bij. Daarom vertoeft de Zulle-steen even enkele maanden bij hen. Ze beloofden hem een warm welkom...
Heb je ook de indruk dat de steen een beetje krom is? Dat klopt! Er is niets mis met de steen, maar we hadden niet één foto waarop ze beiden stonden: dus hebben we 2 foto's aan elkaar geplakt en dat lukt  soms maar voor 95% .... Met dank aan Jietse overigens, die beide foto's nam.

Zulle: Ontbijt 2015

Scroll naar beneden en geniet van alles wat op onze ontbijttafel stond:

zaterdagnamiddag....

De voorbereidingen voor de kwis zijn volop aan de gang in De Spycker-Wonderwijs...

Bijna 50...


...buren komen zondagochtend om 9u weer samen om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen, en wellicht nog meer dan dat... Geen ontbijter? Nog niet ingeschreven? Kom gerust tegen 11u en geniet mee van de 'Slimste Zullenaar" of geniet gewoon een glaasje mee...

Alles ok? Alles wordt nog eens opgemeten...

polderstraat controle na de werken

vrijdagvoormiddag 9 januari 2015

Spiegelglad!

De ene valpartij na de andere hier op het kruispunt Aardenburgseweg en Polderstraat op zondag 4 janauari 2015, waar net de nieuwe asfalt gegoten is. Hier een groepje wielertoeristen, stappend na de valpartij...

Slimste Zullenaar?

Wie wordt het?

Niet Bart want die is Erik (zoals je op de foto hierboven zelf kan zien!).
Niet Johan want die is chef techniek.
Niet Marleen want die kent al alle antwoorden en zal voor opwarming en applaus zorgen.
Niet Leen en An want die zullen als gek zitten rekenen en tellen.
 
Verdedig jouw kansen op 11 januari 2015... Go for it ! ! !

Hoe werkt deze ronde?


Alle antwoorden op de kwis die staan eigenlijk al op de website. Helaas staan de vragen er (nog) niet bij... De moeilijkste ronde is de gevreesde puzzel-ronde. Omdat je al even zou kunnen oefenen, hebben we hierboven een vraag gezet. Er staan 12 woorden: ze horen per 4 bij elkaar. Dan moet jij raden welk woord bij die 4 begrippen hoort.

Eén krijg je hierbij al kado: 11 januari + croissant + Wonderwijs + Polderstraat doet je natuurlijk al meteen denken aan ons ontbijt, dat op 11 januari is, waar je croissants kan eten én dat doorgaat in Wonderwijs (=de nieuwe naam van school De Spycker) in de Polderstraat.

Kun jij de 2 keer 4 andere woorden samen brengen en het juiste kernwoord erbij verzinnen?

Antwoorden

Denk je de antwoorden te kennen?
►Klik dan hier voor het antwoord op de eerste reeks hier.
►Klik voor het antwoord op de tweede reeks hier.
Nog geen idee? Kijk nog eens goed....en klik dan pas.


►kort►FLUISTERsolden! Al van gehoord? Dat zijn de solden die vandaag 2 januari al gegeven worden, in stilte. Je moet er om vragen in de winkel, want officieel gaan de solden pas morgen in ... Mijn eerste nieuwe woord van 2015!

►kort►Brugge, Damme, Knokke-Heist en Sluis geven elk 5.000€ voor een aantal evenementen die ze volgend jaar willen organiseren in het kader van 200 jaar Damse Vaart. Zodra er meer geweten is, lees je het ook hier. Meer lezen over de Damse vaart kan nu al hier.

kerstzingen 2014

Nog even inzingen ...


All through the night (lees hier meer info over deze song) weerklonk in drie huiskamers. Zondag 21 december 2014 was er terug kerstzingen. 11 mensen gingen langs bij Koen en Hilde uit de Gemeneweideweg-Noord, bij comitélid Isabelle en daarna rondden ze af bij bij Antoon en Cécile. Na de zang trakteerden zij op pannenkoeken en drank.... Beluister hier nog eens de kerstzingen-opnames van 2013.
Hieronder zie je een versie van het lied dat tijdens het eerste kerstzingen in 2011 gebracht werd, toen nog met een verklede groep buren:


►Kort►Artikel in HLN over de vroegere Hey-meisjes die enkele weken terug herenigd waren... Wie de meisjes waren en wat ze met Sint-Kruis te maken hebben lees je hier.


►Kort►Oktober 2012 gingen we met de straat naar de film 'Groenten uit Balen'. Heb je de film toen gemist? Dan krijg je een herkansing op vrijdag 26 december om 20u40 op Eén.


Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand in 2015 te lezen:

         

En lees hier alle berichten van 2014...