Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg (én omgeving) mei 2016

Welke activiteiten zijn er in en omheen de Aardenburgseweg? Zijn er werken aan de gang? Winkels die openen of sluiten in Sint-Kruis centrum? Je kan het hier elke dag opnieuw lezen!


Jong Male speelt nu ook in de straat

jong male voetbal

Buurtbewoner met fiets naar Compostela


Jan Becu uit de Polderstraat vertrekt morgen zondag 29 mei naar Santiago. Bijna veertig fietsdagen en enkele rustdagen. Je zult het hier ook kunnnen volgen. En als je zondag te klokken van Sint-Kruiis hoort, dank dan even aan dit bericht !

postkantoor sint-kruis

Wie herkent nog dit gebouw?
Als je meer wil weten, klik dan hier

Op de stadswebsite...Bisschopsdreef

Met het oog tot het openen van een openbaar onderzoek werd door de Vlaamse Overheid bij de gemeente een lijst van voor bescherming vatbare monumenten, stads- en dorpsgezichten neergelegd.
Vastgesteld op de ontwerplijst als beschermingsvatbaar monument, omwille van de wetenschappelijke, historische en architecturale waarde:

Toegangsdreef met zomereiken en twee welkomstlinden, zogenaamd “BISSCHOPSDREEF”, gelegen te Bisschopsdreef, Polderstraat, De Paallanden en Gemeneweideweg-Noord. Het dossier met de inhoudelijke beschrijving en evaluatie kan ingekeken worden via de website van de Stad Brugge. De bezwaren of opmerkingen in verband met deze ontwerplijst moeten schriftelijk worden ingediend.

Het openbaar onderzoek duurt dertig dagen en loopt van maandag 23 mei 2016 tot en met dinsdag 21 juni 2016

Nieuw gebouw voor Delhaize Sint-Kruis

Op de gronden van TMVW en Delhaize, aan het kruispunt van de Maalse Steenweg met de Schaakstraat, zal in de komende jaren een (ver)nieuw(d)e geïntegreerde winkelsite worden gerealiseerd. Naast een nieuw Delhaize warenhuis zullen er vier nieuwe retailwinkels een plaats krijgen. De watertoren blijft zijn functie van waterbedeling behouden en geïntegreerd in de omgevingsaanleg. In de eerste fase (=vanaf het verkrijgen van de vergunning) worden de huidige gebouwen van TMVW gesloopt in functie van de bouw van een nieuw Delhaize-warenhuis (2300 m²) met bijhorende parkeergelegenheid (134 plaatsen). De watertoren behoudt zijn functie en wordt via groeninkleding geïntegreerd in de omgevingsaanleg van de site. Later gaat het oude Delhaize-gebouw tegen de grond en komen op die plaats 4  nieuwe winkels.

Rugby Club naar gulden kamer

Brugge besliste op 2 mei 2016 om de activiteiten van de Brugsche Rugby Club te centraliseren op sportpark De Gulden Kamer in Sint-Kruis. De Brugsche Rugbyclub kende de voorbije jaren een forse groei. Momenteel telt de rugby-club 104 leden.

De Brugsche Rugby Club is vandaag actief op drie verschillende Brugse locaties (Poelweg Sint-Pieters, Sport Vlaanderen Assebroek en Rust Roest Sint-Kruis) en dat belemmert een kwaliteitsvolle werking. 

Om de rugbyclub te integreren op De Gulden Kamer zal de Stad één extra sportveld aanleggen, tegenaan het Zuidervaartje. Twee andere velden worden van verlichting voorzien. De aanleg van het extra terrein en het plaatsen van verlichting is voorzien in 2017.

Ondertussen bekijkt de rugbyclub de mogelijkheden om op termijn ook een eigen clubhuis op te trekken op het sportpark. Dit clubhuis zou bestaan uit kleedkamers, bergruimte en een cafetaria.

Effeta

bron: "Het Nieuwsblad" mei 2016

Soepbar


Elke derde donderdag van de maand wordt een heerlijke maaltijdsoep bereid met biologische groenten uit de eigen tuin. De deelnemers van het dagcentrum bieden ze aan met brood en een stuk fruit. Prijs: 5 euro. Op 19/05, 16/06, 15/09, 20/10, 17/11 en 5/12 - vanaf 12u. 't Veldzicht, Zuidervaartje 1, 8310 Brugge Sint-Kruis

 

 Ingeborg is heel erg blij! Kijk hier (het filmpje) waarom! 

 Philomena, een erg indrukwekkende film die we met de straat gingen bekijken in Lumiëre,  speelt zondag op TV:  NPO2 om 22u15: zeker opnemen als je die nog niet bekeken hebt... Hier wat meer info en de trailer!

Een zomer lang ‘Visart Pop Up Bar’


Tijdens de zomervakantie wordt het Visartpark meer dan ooit dé ontmoetingsplaats voor alle buren. Niet het grote Urb Egg Café (wij deden ook bij jullie een oproep!) maar wel een kleinere container wordt ingericht als ‘Visart Pop Up Bar’. Je kan er de hele zomer in de namiddag terecht voor drankje op het terras. Een ideale verpoosplek met boek, buren en een blik op de spelende kinderen. 

Ruben

Ruben is het eerste kleinkind van Joost en Eliane: hun dochter Mieke (ooit één van de drie Miekes in onze straat...) beviel op 29 april van Ruben Dooms. Proficiat.

Er zal NIET gezwommen worden in de Damse vaart, deze zomer. Het agentschap Waterwegen gaf géén toelating, wegens ... scheepvaart op de Damse vaart...


Dosko Sint-Kruis hield het in de heenmatch op een 1-1 op eigen veld tegen SKV Zwevezele B. De terugmatch zal beslissend zijn.

Dosko Sint-Kruis klopte Doomkerke met 2-1 en maakt zich op voor de finale tegen Zwevezele B.

Zomers in de straat

bierkar

... een warme zaterdagnamiddag ...

Te koop: te renoveren woning in eerste deel van de Moerkerksesteenweg.

Ontgoocheling

... bij het zien van dit bord in onze straat: mijn vaste bijna dagelijkse uitstapje om 1 of 2 bakjes verse aardbeien valt weg...

Broekweg verdwijnt in de grote werken

De Broekweg is ondertussen helemaal onderbroken en op sommige plaatsen verdwenen. Wat enkele weken geleden nog een straat met slecht wegdek (onderste foto) was, is nu één grote werf. Uiterst links op de foto zie je nog een klein stukje asfalt van de Broekweg. Nu zie je alleen nog wat draden (van leidingen die in de straat zaten) die de bouwwerf-sleuf dwarsen (bovenste foto)

Gulle schenker...

Bij het kapelletje staat nu weer een eenvoudige rustbank: wie zou de gulle schenker zijn, die dat belangrijk vond? Hier zie je de staat van het vorige bankje.

Appartement te huur: Geralaan 8 Sint-Kruis

Aardenburgseweg mei 16


Welke activiteiten zijn er in en omheen de Aardenburgseweg? Zijn er werken aan de gang? Winkels die openen of sluiten in Sint-Kruis centrum? Je kan het hier elke dag opnieuw lezen!


Vanaf vandaag lees je hier alles over de maand mei 2016 in de Aardenburgseweg en omgeving

►Villa te koop in de Bisschopsdreef 

►Er staat nu ook een (openbare) fietspomp aan de kruising van de Noorweegse kaai met de Jules van Praetstraat. Dat is aan de Damse Vaart, bij de stopplaats van de boot Lamme Goedzak.

►De vlaggen van Benoit, de man die de kunstwerken maakte in Maalbeek én waarover hier sprake in een vorige maand, zijn momenteel te zien in de hoofdstraten van Brugge-centrum.
(foto van op de website van Benoit van Innis)Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: