Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dierenspeciaalzaak in Boogschutterslaan

(bron: hetnieuwsvandaag.be 14/10/2017)

't Apertje overgenomen

rechts 't apertje bij ondergaande zon, zicht vanuit de Polderstraat

't Apertje stond al de hele grote vakantie tot nu gesloten. Uitbater Leo Callewaert is immers ziek. Ondertussen zijn nieuwe uitbaters gezocht. Xavier en Daisy Demmor van restaurant Bruegel, in de buurt van de Siphon, zullen de zaak runnen.

Een beetje geschiedenis: Langs de dijk van de Reye (nu: Damse vaart) halfweg tussen Brugge en Damme lag de wijk "Halvenweghe": wat huizen, een oliemolen en taveernen. Verwijst de oudste naam 'De Baerdse' (op een kaart uit 1501) naar de 'barge', getrokken door paarden tussen Brugge en Sluis? In oude geschriften uit 1615 lezen we  'Ten Halven Weghe omtrent het hapertje'  en in 1716 't Hapertje. Boeren uit de Broek, zwemmers, vissers en schaatsers bleven er graag even "haperen"?

Op een kaart van 1869 is een houten brugje over de vaart afgebeeld. Sedert 1883 begon rond Pasen het seizoen van het ringsteken van De Vlaamsche Ruiters, later Veloclub Vlug en Blij. De herberg had een bolbaan. Gestopt in 1987 en in 1992 verbouwd tot bistro-estaurant 't Apertje.

Film


Wie wil nog graag mee naar de film 'Le tout nouveau testament' in Lumiere op zondagavond 15/10 om 19u45? We hebben nog enkele kaarten in de aanbieding!!!

Rinkelbel

(bron: HetNieuwsblad - Lees hier verder...)

De bank....

...in de straat, kon Niene wel bekoren! "Samen kijken naar de auto's en fietsen in onze toffe straat was nog nooit zo leuk! ", merkte moeder Shana op.

Aardenburgseweg okt 2017

Nieuws uit de Aardenburgseweg en ruime omgeving...


Ambrazar: nieuwe cd: voorstelling!


Twee jaar na hun vorige CD-voorstelling willen de mannen van Ambrazar dat magisch moment opnieuw beleven, graag met velen erbij!  De nieuwe cd  'Life' is klaar. Daarop zijn er vooral nummers te horen die ergens een link hebben met hét leven of hun leven. Ze stellen op zondag  15 oktober om 11u in het Gezelleke hun nieuwe nummers voor ... in 't Gezelleke Carmersstraat 15 te Brugge Iedereen van harte welkom !!!

Zwart konijn bij Alena: van wie?


Bij Alena is een zwart konijntje op bezoek... Van wie is het? Op te halen, voor welk doel dan ook bij Alena, Aardenburgseweg 215.

Freddy en Cecile vierden feest!

(bron: brugs handelsblad - 6 oktober 2017)

freddy en cecile

Help je even de verschillen zoeken, 50 jaar later?

Graces & Voices terug in Sint-Kruis

Graces & Voices komt terug naar Sint-Kruis op 6 oktober! Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd. Over het koor en hun vorige passage in Sint-Kruis in 2014 lees je hier meer...

Fair Trade week

Van 4 tot 14 oktober is het weer Week van de Fair Trade! Overal wordt eerlijke handel in de kijker gezet en worden mensen aangespoord de switch naar Fair Trade te maken. Doe je ook mee?