Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Boekaniers F.O.S.

FOS boekaniers brugge sint-kruis

11de - 22ste FOS De Boekaniers is een scoutsverenging uit Brugge. Ze behoren tot de nationale federatie FOS Open Scouting. Ze zijn de enige seascouts van FOS Open Scouting in Brugge.

In hun lokaal in De Gulden Kamer (of op het speelplein er net voor) spelen de zeehonden en welpen elke zaterdag. Een weelderig paradijs waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan onder het waakzaam oog van de leiding.

In de Nautische Basis in de Lodewijk Coiseaukaai komen de aspiranten, juniors en seniors wekelijks samen op zaterdag. Deze unieke locatie, gelegen in de Brugse binnenhaven, biedt heel wat mogelijkheden naar waterrecreatie voor alle leeftijdsgroepen. Onder de vakkundige begeleiding van de leiding leren ze de kneepjes van het vak. Uiteraard is er af en toe ook tijd voor een ontspannend spel.

Bekijk hier de website van De Boekaniers FOS Sint-Kruis

25 jaar in 2014

In het Brugs Handelsblad van 27 juni 2014 stond dit artikel (met bovenstaande foto) over hun 25-jaar actief zijn:

FOS De Boekaniers, actief in de stedelijke jeugdlokalen op de site Gulden Kamer in Sint-Kruis, had vorige week zaterdag iets te vieren. Hun 'zeehondenwerking' voor kinderen tussen 5,5 en 8 jaar bestond 25 jaar. Deze werking is gestart in het jaar 1988 toen de zeehonden- en de welpen-tak ontdubbeld werden. De leden zijn gemakkelijk te herkennen aan hun blauwwitte scoutsdas. Het jubileum werd zaterdag gevierd met een toffe spel- en opdrachtennamiddag, een jacht op de schat en een receptie waarbij enkele oud 'zeehonden', intussen prille dertigers, aanwezig waren om nog wat anekdotes op te halen uit hun tijd bij De Boekaniers. (SR-foto F P)