Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Cerkelladies

cerkelladies brugge

De Cerkelladies spelen op de Gulden Kamer in Sint-Kruis. Vandaar de vermelding op deze website.

De oprichting van de Cerkelladies, toen nog "Cercleladies", verliep op een speelse manier. Roger Slabbinck, Marc Knockaert en Georges Pintelon, allen van d'Echte besloten eens een voetbalmatchke voor de vrouwelijke Cercle-supporters te organiseren. Dit was op 4 juni 1971 meteen de aanzet van de Cerkelladies. Het smaakte naar meer. Ze speelden drie jaar lang vriendschappelijke wedstrijden en de samenstelling van de ploeg varieerde wel eens, maar Aurora en vader Germain zagen het grootser en wilden de officiële competitie in.

Ze kregen van Cercle de toestemming om onder het stamnummer 12 te spelen en sloten zo aan bij de Belgische Voetbalbond. In 1998 volgde een grondige structurele wijziging voor de damesploeg, want ze scheidden zich af van de moederploeg Cercle: vanaf de competitie 1998-99 speelden ze onder stamnummer 9330 en de benaming Cerkelladies.

Het onvergetelijke succesjaar voor de ladies zou samenvallen met hun tienjarig bestaan in 1981. Dat jaar lukten ze "de dubbel". Na kampioen te spelen traden ze op 4 juni 1981 aan het Heyzelstadion tegen Scherpenheuvel. Deze damesfinale ging de herenfinale Standard-Lokeren vooraf en werd gespeeld voor 43000 toeschouwers. Cercle haalde het met 2-0 en dit werd meteen één der memorabelste dagen uit het bestaan van de damesploeg. Deze successen waren ook niet aan de aandacht van de Brugse sportraad ontsnapt, en in het voorjaar van 1982 ontving de ploeg de "Trofee der sportverdienste" van de Stad Brugge.

Eind seizoen 1992-93 was er de degradatie naar 2de afdeling, net op het ogenblik dat ze de nieuwe installaties in de "Gulden Kamer" in gebruik namen. Met een sterk verjongde ploeg, want ook bij de groene dames zijn ze fier op hun jeugdwerking, werkten ze aan de remonte. In het sezoen 94-95 promoveren ze opnieuw. Na het seizoen 97-98 ging het weer een trapje lager. 

Bekijk de huidige situatie hier op de website van de Cerkelladies.

Voorzitter Cerkelladies overleden

De voorzitter van Cerkelladies tussen 1971 en 2017 is overleden. Lees hier het artikel uit Het Brusch Handelsblad van 24 maart 2017 (of klik gewoon IN het artikel hieronder). 

cerkelladies