Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

paarden blauwe zaal hoeve sint-kruis blauwe zaal sint-kruis brugge manege

De Blauwe Zaal

ruiterclub sint-kruis

In De Blauwe Zaal is ruiterclub St-Hubert actief: zij organiseren ruiterkampen, gewone rijlessen, menwedstrijden, eventing, een jaarlijkse jachtrit, enz.

Meer weten? Bekijk hier hun website (niet meer aangevuld sedert 2011)
Je kan ook info zoeken op hun Facebook De blauwe Zaal

Nationale eventing wedstrijd

blauwe zaal sint-kruis

Tijdens het weekend van 17-18 augustus 2013 wordt op de terreinen van de Manege De Blauwe Zaal opnieuw een nationale eventingwedstrijd gereden. Meer dan 300 deelnemers verschijnen aan de start . Eventing is de meest veelzijdige sport binnen het paardrijden. De combinaties nemen deel aan 3 verschillende proeven. Er dient een dressuurproef gereden te worden, waarbij ruiter en paard beoordeeld worden op algemene gehoorzaamheid. Er wordt ook een jumpingproef verreden, waarbij men over losse hindernissen dient te springen. Afsluitend wordt het meest spectaculaire onderdeel verreden: de cross-country. In dit onderdeel dienen paard en ruiter heel wat natuurlijke hindernissen (ondermeer 2 waterinsprongen) te springen binnen een vooropgestelde tijd.
De deelnemers krijgen de keuze uit een aantal verschillende reeksen. Zo zijn er  reeksen voor ruiters van de Sint-Hubertusclub.

De wedstrijd staat open voor het publiek en de ingang is gratis!

blauwe zaal sint-kruis blauwe zaal hoeve sint-kruis brugge

,