Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De Bosgeus

Sint-Kruizenaar Patrick Tamsin, zoon van Fernand Tamsin en Marie-Louise Bisschop (zie foto onder) uit de Oude Hogewegstuurt ons via het Zulle-contactformulier van onze website deze tekst: "Misschien eens vermelden dat Sintkruisenare Patrick Tamsin een groepsverblijf De Bosgeus heeft voor 131 personen en dit voor zowel bos-als plattelandsklassen en natuurlijk ook jeugdbewegingskampen en weekend voor gezinnen die eens samen willen komen. Patrick heeft ook een eigen blond biertje gemaakt De Bosgeus en vanaf heden ook een trappistbiertje die in het teken staat van WPOI van wat er in De Bosgeus is gebeurd eind april 1918". 


Aanvulling: op 20 april 2017 schreef Patrick  Tamsin: 

"Beste, vanaf heden zijn er nieuwe eigenaars in De Bosgeus.
Mails met betrekking tot De Bosgeus kunnen nog steeds via onderstaand emailadres. Mails die bedoeld zijn voor Inge of Patrick kunnen vanaf heden op tamsinpatrick@gmail.com en het telefoonnummer van Patrick blijft 0475/599157.
Sofie Gryson is de verantwoordelijke voor De Bosgeus en kan je bereiken op vzw De Bosgeus Dranouterstraat 24 8950 Nieuwkerke-Heuvelland 0032 472 27 36 27 info@bosgeus.com www.bosgeus.com
Wij danken alvast iedereen die ook maar iets met De Bosgeus te maken hebben gehad en hopen dat de samenwerking met de nieuwe uitbaters goed blijft verlopen. Bedankt aan allen voor het vertrouwen tijdens de 18jaar dat wij De Bosgeus hebben uitgebaat. Inge en Patrick"

Interesse? Klik hieronder op de afbeelding en bekijk ook de mooie website met alle info.

De Bosgeus vakantieverblijf

Extra

Foto van Fernand Tamsin en Marie-Louise Bisschop tijdens het buurtfeest van de Hogewegel in 2012, waar ze hun 60-jarig huwelijk vierden.

► Ook met een voorstel over de bomenbank staat Fernand Tamsin in deze website.

Ex-gemeenteraadslid

Wat al in 1942 was gebeurd werd in 1971 een voldongen feit: Sint-Kruis verloor na een jarenlange geschiedenis zijn autonomie. Hieronder een foto met de laatste gemeenteraad. Van links naar rechts: zittend: gemeentesekretaris Victor Teerlynck, schepen Jacques Langerock, burgemeester Didier de Pierpont, schepen Firmin Van de Calseyde en schepen Henri Naessens; staande: de raadsleden Marcel Focke, Gerard Gallens, Fernand Tamsin, Charles Janssens, Marcel Vandille, Verheghe, Marie-Louise Van Robays, Emile Hoppe, Jean Van Roy.

Uit: Sint-Kruis - geschiedenis van de rand - uitg. M. Van de Wiele - René Duyck

Brugs Handelsblad 22 maart 2013 * klik in het artikel om GROOT en leesbaar te maken.