Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

nowedo effeta

bron: Het Nieuwsblad online * 22 mei 2015

Bron: Nieuwsblad

Wat is Effeta?

logo effeta doven ontmoetings centrum

Het DovenOntmoetingsCentrum Effeta te Sint-Kruis wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt door Nowedovzw. NOWEDO vzw (Noord-Westvlaamse vereniging voor Doven en slechthorenden) is één van de zeven regionale verenigingen voor doven en slechthorenden in Vlaanderen. Nowedo is opgericht in 1994 vanuit een duidelijke behoefte om bijeenkomsten en activiteiten voor dove mensen te coördineren en te stimuleren.

Sinds 2001 heeft Nowedo een eigen DovenOntmoetingsCentrum Brugge Effeta waar vooral doven en slechthorenden, maar ook horenden met elkaar in contact kunnen komen. En sinds november 2008 hebben wij ook een Gebarencafé dat in hetzelfde gebouw huist. Nowedo gebruikt Effeta voor verschillende doelen: dat gaat van het houden van kleine vergaderingen tot het organiseren van de maandelijkse bijeenkomsten van de Dovenvereniging, tot het vieren van ons 100-jarig bestaan. Lees hier meer en bekijk foto's.

Het DOC Effeta beschikt over een ruime inkomhall, een ruime keuken, een grote feestzaal die kan onderverdeeld worden in twee delen waarin ook een podium is gebouwd en een vergaderzaal.

In hetzelfde gebouw is er ook het Gebarencafé dat iets kleiner maar knusser is.

Effeta

effeta sint-kruis doven

De Brugse dovenvereniging bestond op 4 mei 2002 precies 100 jaar.

2012

effeta doven brugge sint-kruis

artikel in Brugs Handelsblad 13 juli 2012 * klik IN artikel voor leesbare weergave