Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hoeve De Spijker: B&B in Brugge

Begin 2015 vernieuwde B&B Hoeve De Spijker zijn website.
Klik op het logo hieronder en bewonder de nieuwe website:

Op deze authentieke 18de-eeuwse hoeve zijn twee verblijven ingericht met zicht op de uitgestrekte velden en weiden. Deze omgeving is de uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars, ruiters en menners. De kinderen kunnen zich uitleven in de ruime speelweide. Het leven op de boerderij kan van dichtbij meegemaakt worden: het melken van de koeien, het voederen van de dieren, de geboorte van een kalfje, de oogst, …
 

hoeve De Spijker Aardenburgseweg sint-kruis brugge

In Hoeve De Spijker is het Spijkerbier, een brouwsel van de Haeckse brouwers, natuurlijk te koop. Over het Spijkerbier lees je hier meer.

De naam De Spijker klinkt nogal vreemd, maar is afgeleid van het Latijn “spicarium”, wat staat voor opslagplaats of schuur voor granen. De oude graanschuur dateert van 1796.

De Spijkersdreef leidt naar de hoeve. Een dreef, midden de velden, met aan beide zijden twee rijen populieren. Op het einde een boomgaard. Het houten bord De Spijker geeft toegang tot het erf.

De hoeve bestaat uit het boerenhuis, het kasteelhuis, het koetshuis en de stallingen.

Al drie generaties bewoont de familie Vanhaecke de hofstede en bouwde die uit tot een melkveebedrijf met 50 ha weiden en akkers.
Nu is de gerenoveerde hoeve nog steeds een actief landbouwbedrijf met daarnaast het hoevetoerisme. Nu wonen Luc Vanhaecke en Nancy Reybrouck er. Hun adres is Spijkersdreef 17.

Gastvrouw

Nancy is gastvrouw in de B&B, maar verwelkomde in augustus 2011 ook onze groep tijdens de koffiepauze van de straatfeest-zoektocht.

bed and breakfast de spijker sint-kruis