Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

JMA - Allegro Sint-Kruis

JMA Allegro Sint-Kruis biedt notenleerlessen aan voor kinderen vanaf het 3e leerjaar. Instrumentlessen kunnen gevolgd worden vanaf het 3e jaar notenleer. Ook volwassenen kunnen zich inschrijven voor instrumentlessen. Naast notenleer en instrument is er ook nog een zangklas waar je geen notenkennis voor nodig hebt. Hier meer informatie over het aanbod.

Geschiedenis


Het jeugdmuziekatelier bestaat reeds 40 jaar. De jeugdmuziekschool werd opgericht door zuster Capelle in 1970 in de lagere school van Instituut Mariawende. Zij was dan ook de eerste directrice van de muziekschool. Via de Orff-methode werd de muziek op een speelse manier aan de kinderen aangeleerd.

De muziekschool bracht in zijn beginjaren tal van producties waaronder o.a. in 1973 musical het Oink-beest, in 1974 de Leeuwenkoning en in 1979 het muzikaal sprookje Prinsesje Zonneschijn.

De muziekschool veranderde van naam in 1983 en werd een jeugdmuziekatelier. Hiermee wilden ze benadrukken dat de muziek op een speelse en creatieve manier wordt aangeleerd.
 

Eind mei 2002 gaf Jeugdmuziekatelier Sint-Kruis zijn eerste cd uit met als titel Er zit een schat verborgen in jezelf. Lisa Gilli uit Harelbeke schreef alle arrangementen en Karel Scherpereel, leraar van de Zonnetuin in de Beeweg, schreef de teksten. Op de cd staan 10 nummers rond het thema "pesten". Er zijn tweehonderd exemplaren geperst en ze werden verkocht aan € 6 .

De leiding van het atelier berustte sinds 1990 bij Karel Scherpereel. Het was zijn idee om de naam Jeugdmuziekatelier Mariawende te veranderen in Jeugdmuziekatelier Sint-Kruis om een meer open karakter te creëren.

Extra info

Kobe, uit Aardenburgseweg 1, gaf daar gitaarles (links op de linkerfoto!) in 2010 en 2011. Joost Van Eenoo volgde er les in 2012.