Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wat is padel?

Padel is een racketsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een combinatie van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dat zorgt voor langere rally's en meer spelplezier. Dat betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.

Padel in Sint-Kruis

De bouw van een padelclub op de Gulden Kamer is volop bezig (in april 2015), vlak naast de judoclub Albert Plovier: initiatiefnemers zijn Mattias Van Holm, Jeroen Depypere en profvoetballer Tom De Sutter. De Sutter leerde de sport kennen op fietsvakantie in Spanje en vond dat er ook een club in het Brugse mocht bijkomen. Het is de derde padelclub in Vlaanderen. Het wordt op een rechthoekig terrein gespeeld, omringd door glazen of betonnen wanden. Op de Gulden Kamer komen zeven velden: zes voor dubbel- en een voor enkelspel. De sanitaire ruimtes en kleedkamers kunnen straks ook gebruikt worden door de clubs die in de gevechtsportenzaal zitten. De nieuwe padelclub opent in de zomer 2015.