Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Petanque De Gulden Kamer
De petanqueclub "De Gulden kamer" in de Boogschutterslaan werd opgericht in 1979. Op 29/4/2000 werden 48 nieuwe velden officieel ingehuldigd. Erik Cardon en Lievin Monballieu, ex-kok van de Rode Duivels, traden op als peter en kregen als dank het erelidmaatschap van de petanqueclub. Dankzij de aanleg van de nieuwe velden was de club klaar om Europese kampioenschappen te organiseren.

De club moest even wachten op zijn velden: een eerste aanvraag werd bij het gemeentebestuur ingediend in 1988, in 1991 werd opnieuw een oproep gedaan: zonder succes. In 1994, bij de viering van het 15-jarig bestaan van de club, verkondigde schepen Marc Delanghe dat de terreinen er binnenkort zouden komen. Het was evenwel wachten tot de begroting van schepen van sport Erik Cardon. Kostprijs zo'n 2 miljoen frank.

 

De club telt in 2000 ongeveer 200 leden. Het bestuur bestaat in 2000 uit: Lucien Van Houtte, voorzitter, Filip Callebert, secretaris, Werner Vancrayelynghe, penningmeester, Robert Pensis, sportleider, Jeanette Ackaert, feestcommissaris, Linda Maene, gecoöpteerd bestuurslid, Alfons De Cock en Walter Lowyck (+1999) erevoorzitters.

 

Op onderstaande (openbare) Facebookpagina lees je meer over de petanqueclub Gilden Kamer in Sint-Kruis Brugge.

petanque gulden kamer sint-kruis brugge

PC op Dag van de Sport

Op de 6de editie van de 'Dag van de Sportclubs' op 14 september 2014 was ook petanqueclub Gulden Kamer aanwezig op het Zand in Brugge om nieuwe leden te werven en mensen te enthousiasmeren voor de petanque-sport.

petanque gulden kamer brugge sint-kruis