Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.


Gianni Cooman won de wedstrijd op 26 maart 2014. Lees hier meer...


De Noor Sivert Fandrem (Lillehammer ck) was de snelste sprinter in 2013 in een massaspurt, die ontsierd werd door een massale valpartij. Lees verder... Lees je het liever in het Noors? Dan kan je hier terecht...

Sint-Kruise wielervrienden

sint-kruise wielervrienden

Op woensdag 27 maart 2013 wordt te Sint-Kruis voor de 39ste keer een wielerwedstrijd gereden voor internationale eliten en beloften. Hierna vindt u de belangrijkste wedstrijdgegevens vermeld :

Inschrijving: Café De Gasterie, Moerkerksesteenweg 244-246 te Sint-Kruis 
Aanvang: 14.30 uur aan Café De Gasterie
De wedstrijd verloopt over 16 ronden
Aankomst: de aankomst is voorzien omstreeks 16.50 uur in de Brieversweg
De prijzen worden uitgereikt in Café De Gasterie

Uw medewerking is gevraagd...

 Teneinde de organisatie optimaal te laten verlopen, vragen wij de medewerking van de omwonenden van het parcours inzake de volgende punten :

►plaats uw wagen in een zijstraat of in de garage
►laat geen honden of andere huisdieren vrij rondlopen tijdens de wedstrijd
►rijd bij dringende gevallen met uw wagen of fiets nooit in de tegenovergestelde
richting van de renners, wel in dezelfde richting van het parcours.
 

Wedstrijdverantwoordelijken

WILLEMS Dirk Hofschenkerstraat l 8310 Sint-Kruis: Erevoorzitter

Wijlen Franky Alloo (+) Kolvestraat 36-38 8000 Brugge: Voorzitter
 
Willems Gerard Schaakstraat 36 8310 Sint-Kruis

2010


SINT-KRUIS In café Mexico langs de Moerkerkesteenweg werd vorige week vrijdag Franky Alloo van de bekende Brugse Visrokerij Franky Alloo aangesteld als erevoorzitter van de wielerclub de Mexicovrienden, die al 36 jaar bestaat en jaarlijks een koers organiseert in Sint-Kruis.

"We hebben Franky erevoorzitter gemaakt als dank voor 30 jaar sponsoring van onze wielerwedstrijd. Ook zijn vader Robert hebben wij nu opgenomen in ons bestuur. Robert heeft destijds ook nog gekoerst, net als Gerard Willems die 36 jaar geleden aan de wieg stond van de wielerclub", vertelt Willy De Jonge, bestuurslid van de Mexicovrienden.

"Ik heb steeds heel wat sporten gesponsord", zegt Franky Alloo. "Daarbij denk ik aan de bokssport, een zaalvoetbalclub die actief is in Zelzate en ook natuurlijk de wielersport. Ik wil er dit jaar een serieuze lap op geven en de koers meer uistraling geven. We moeten die koers nog attractiever maken. In elk geval kunnen wij niet mikken op meer renners want jaarlijks komen er rond de tweehonderd aan de start. We zijn trouwens telkens die woensdag de enige wedstrijd die georganiseerd wordt in het land, waardoor wij natuurlijk heel wat meer renners aantrekken. Ondanks volle straten willen we nog meer wielersupporters naar Sint-Kruis lokken" vertelt Franky Alloo.

"In elk geval verlaten wij de Moerkerkesteenweg op vraag van de renners en de jury van de wedstrijd", zegt bestuurslid Willy De Jonge. "Door de werken langs de Moerkerkesteenweg moesten we dit jaar uitwijken naar de Brieversweg, Pijpeweg en Aardenburgseweg en de renners zijn van mening dat ze mooier kunnen koersen in die straten. We zullen daar dan ook op ingaan. In elk geval zijn we bijzonder gelukkig met de jaarlijkse steun van het Brugse

stadsbestuur, de politie, de middenstand van Sint-Kruis die ons steunen met de nodige sponsoring en defensie die de Marinekazerne openstelt waar de renners zich kunnen aankleden voor de wedstrijd en zich kunnen verfrissen na de wedstrijd."

"Daarnaast organiseren we op 21 en 22 augustus een heus mosselsouper waarmee we wat centjes willen inzamelen voor de organisatie van onze wielerwedstrijd. Het mosselsouper zal plaatsvinden in ons lokaal, café Mexico aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis. Hiervoor kan nu al ingeschreven worden bij de bestuursleden van de wielerclub of in ons lokaal. Je kan die avond onze organisatie ondersteunen en toch genieten van een heerlijke maaltijd, besluit Willy.

(Bron: Brugs Handelsblad - 4 juni 2010 -Stefaan Reuse)