Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis (WHSK)

Heemkunde Sint-Kruis heeft vanaf nu ook zijn eigen website. Ga hier meteen naar www.heemkundesintkruis.be Veel plezier!

Heemkunde sint-kruis

De Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis verricht heemkundig, volkskundig en geschiedkundig onderzoek over de Brugse deelgemeente Sint-Kruis en Vivenkapelle dat ooit integraal van Sint-Kruis deel uitmaakte. De Werkgroep is dus geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met het roerend en onroerend erfgoed van Sint-Kruis. Er is een archief- en documentatiecentrum.

Johan Duyck heemkunde sint-kruis

Johan Duyck is ondervoorzitter van het Brugs Ommeland vzw en coördinator van de WHSK. De WHSK is een onderdeel van het Brugs Ommeland vzw. Hij hielp Zulle al enkele keren met info voor onze straat:
zie bv deze artikels over
funerair erfgoed in sint-kruis 
grafmonumenten in Sint-Kruis 
erfgoed in de kerk van Sint-Kruis

Op 3 maart 2015 werd de eigen website van heemkunde Sint-Kruis aan de pers voorgesteld. Hieronder een paar sfeerbeelden van de voorstelling:

heemkunde sint-kruis stelt website voor
whsk heemkunde sint-kruis

vlnr achteraan: Rita Bossuyt, Eric Colenbier en Michel van den Brande
           vooraan: Pol Declercq, Marcel Dhoore en Monique Depraetere

Maar er is veel meer...     Op de erg uitgebreide website is veel meer info te vinden, ook over Brugge en zijn deelgemeenten. Neem hier een kijkje. De erg uitgebreide verzameling foto's zal zeker kunnen boeien.

     Een belangrijk deel van de historische info op deze website komt uit hun publicaties. Kijk maar eens hier, hier en hier.

Tentoonstelling

(bron: Brugsch Handelsblad nov 2010)