Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Antoon wordt fotomodel

West-Vlaanderen is de belangrijkste provincie voor aardappelteelt en aardappelhandel van het land. En daaraan wilde het tijdschrift "West-Vlaanderen werkt" een speciaal nummer wijden. En wie paste beter op de cover dan...onze Antoon, natuurlijk.

De West-Vlamingen produceren bijna de helft van alle patatten in Vlaanderen. De cijfers komen van het WES dat een themanummer van West-Vlaanderen Werkt donderdag 22 augustus 2013 presenteerde in Bellegem. Het nummer brengt de hele West-Vlaamse aardappelsector in kaart.

Een foto uit de reeks van huisfotograaf van BruggeLokaal Jurgen Dewitte, gemaakt bij Antoon thuis nav "Een eeuw in portretten" (zie hieronder) werd gekozen als typisch beeld voor de aardappelhandel in West-Vlaanderen (vroeger).

Lees hier verder!

Klik op de afbeelding hieronder én bekijk het volledige tijdschrift (als gratis download in pdf)

antoon timmerman west-vlaanderen werkt WES

november 2012

Afgelopen weekend mocht Jürgen de Witte, vaste fotograaf van BruggeLokaal én ook eerder aanwezig in onze straat om deze foto's te maken, een prijs in ontvangst nemen van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen in de categorie Beloftevolle Starter, voor fotografen gestart na januari 2009. Zijn serie van drie portretten werd door een internationale jury van professionele fotografen bekroond met een Zilveren Award. Eén van die portretten was van onze Antoon, te midden tussen de aardappelen: schitterend beeld! Een andere foto uit diezelfde reeks met Antoon zal opgenomen worden in  'Een eeuw beelden van buurtbewoners' waarmee BruggeLokaal later wil uitpakken.

Antoon Timmerman

2 december 2013 * Een mooie maandagnamiddag: windstil en een zonnetje... Antoon en zijn broer maken er gebruik van om de laaghangende takken van de populieren in de Spijkersdreef  te verwijderen. 

Antoon en zijn broer

Een op de drie landbouwtelers in ons land is een West-Vlaming. 3.400 zijn er dat. In onze provincie wordt maar liefst 18.270 ha aardappelen geteeld en dat is bijna de helft van het aantal ‘aardappelhectaren’ in Vlaanderen. Gemiddeld brengen de West-Vlaamse landbouwtelers 1,1 miljoen ton aardappelen op.

“De aardappel is voor de West-Vlaamse economie een goudklompje”, zegt Jan Bart Van In van West-Vlaanderen Werkt. Maar er is natuurlijk ook de handel en de industrie. Goed voor meer dan 2.000 vaste arbeidsplaatsen en voor een verwerking van 1,8 miljoen ton aardappelen per jaar.

Fotoproject '100 buurtbewoners, een eeuw in portretten'

Deze week is het fotoproject '100 buurtbewoners, een eeuw in portretten' gelanceerd. Dit is een samenwerking van Bruggelokaal met beroepsfotograaf Jürgen De Witte.

Je herkent Antoon, die schittert met zijn portret !

Jürgen kwam ook al es langs op ons zomerfeest voor een buren-fotoreportage.

als je klikt, kan je meteen de uitleg lezen van het fotoproject

10 oktober 2011

HOOG gestapeld, de kisten voor de aardappelen Aardenburgseweg Sint-Kruis

 

 

Aardappelen komen en gaan met de seizoenen: ze worden verpakt in BREED en in HOOG, zoals je op bijgaande foto's kan zien. Zo is er elke dag weer wat mooi-anders te beleven in deze Aardenburgseweg...

BREED liggen ze op de camion, te wachten tot ze bij Antoon een plekje krijgen

april 2011

antoon timmerman

Bij schitterend lenteweer worden de planters afgeleverd bij Antoon...

april 2011

antoon timmerman

Meeëter op de vrachtwagen van Antoon - Klik IN de foto om te vergroten!

 

H.H.Ter Balkt over de aardappelsorteermachine

Het gedicht leest H.H.Ter Balkt (in het Nederlands), vanaf 1min04: