Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Werken Polderstraat: stand van zaken

De werken aan begin en einde van de Polderstraat zijn afgelopen: de rotonde aan de kerk was al even terug open, nu is het kruispunt Aardenburgseweg, Polderstraat en Spijkerswegel terug open. Hieronder zie je op de kaart waar momenteel werken bezig zijn... (stand 27/6/2014)

Gracht verdiepen

Ook tussen het kerkhof en de Gulden Kamer worden de grachten momenteel verdiept om een vlotte doorloop van het hemelwater te verzekeren via de buizen van de Polderstraat naar het Zuidervaartje.

Veel volk

op de nieuwe minipitch: wegwerken van de post-examenstress wellicht...
ook efficiënt om de andere net-ingezaaide terreinen te beschermen.

Dosko groeit

... of toch zeker het gras op hun nieuw-ingezaaide terrein:

Circus Picolini is aangekomen

circus picolini mozaiek sint-kruis

Op de terreinen van de Gulden Kamer is circus Picolini aangekomen. Op de foto zie je alvast de kleuters van Mozaïek die op deze zonnige maandagnamiddag even langs gingen. De hele week werkt cirsus Picolini samen met de Mozaïek: bij het inrichten van de tent, bij het voorbereiden en spelen van een voorstelling op het einde van de week. De Pastorieweg zal de hele week voor het verkeer onderbroken zijn, om een vlotte doorgang te verzekeren van de kinderen naar het circus op het Gulden Kamer-terrein. Lees hier meer over Picolini op school

Toplaag

Vanmorgen maandag 23 april waren ze bezig met de toplaag aan te brengen: géén doorkomen aan momenteel op het kruispunt Aardenburgseweg-Polderstraat-Spijkerswegel. Maar ondertussen is het helemaal afgewerkt...Alleen is men het nog niet eens over de drie zulle-heuveltjes. De stad wil graag kleine drempels, de werkers kiezen eerder voor geschilderde driehoeken. Wordt vervolgd.

Groenvoorziening Polderstraat

Hier kun je zien hoe het stukje Polderstraat dat het dichtste bij onze straat ligt, zal aangeplant worden. De voorziene asfalt is afgewerkt. Het stuk dat ze nu moeten afwerken, krijgt kasseien in het midden en een betonstrook links en rechts van de weg. Wellicht komt de eerste drempel niet meer terug: de drie vormpjes op het plan worden wellicht geschilderd. Verliezen wij straks een drempel in de straat? Het oorspronkelijke symbool van onze 'Van Zulle tot Zulle'?

Wie vergat zijn bed?

Vanmorgen stond bij Antoon een blauw ijzeren kinderbed op de half-afgewerkte stoep? Vannacht vergeten door een passant?

Enkele uren later: afgewerkt!

Wat vanmorgen nog een hoop stenen waren (foto hieronder), zijn nu een heerlijk kunstig werkje geworden: puik gedaan! Antoon moet nog even wachten tot maandag. Bij hem worden het waarschijnlijk klinkers...


De afwerking gaat nu werkelijk razendsnel: na de asfalt van gisteren, zijn  ze vandaag de opritten aan het leggen. En dat wordt werkelijk heel mooi: de oude kleine kasseien worden nu ook gebruikt om de opritten te herstellen. Met mooie motieven inclusief... komt dat zien!

aardenburgseweg kasseien sint-kruis

Eindelijk verharding

Geen aardbeien meer, wel KERSEN !


De aardbeien zijn op. Maar nu zijn de eetkersen volop te koop. Misschien zal de soort kersen wel eens wisselen, maar ze hopen toch gedurende een maand kersen te kunnen aanbieden in onze straat. Momenteel 5 euro voor een bakje van 500gr. op maandag, woensdag en vrijdag 050/36 13 56 bij Dirk Gilbert Aardenburgseweg 84 Allen daarheen...

De volgende dag(en)

Eerste dag

Enkele uren later vandaag

Klaar voor asfalt


Alles wordt klaar gemaakt om een eerste stuk asfalt te gieten, zodat we wellicht terug door kunnen op het kruispunt van Aardenburgseweg, Polderstraat en Spijkerswegel. Op de foto hiernaast zie je bovenaan op de foto de Polderstraat die al vlak is als een biljartbal.

 

 

 

 


Op de foto hieronder zie je de hoek Spijkerswegel-Aardenburgseweg die zijn boordstenen krijgt.

►kort►Maandagavond om 19u20: politiecontrole in Sint-Kruis. Iedereen die van de Boogschutterslaan kwam richting kerk, moest verplicht de (lege) parkeerplaats op aan de achterkant van de kerk. Daar had men rustig de tijd met een 5-tal politieagenten om alle papieren, gordels,... te controleren...

terug in de tijd


Grappig hoe het internet je terug kan katapulteren naar (op vandaag 15 juni 2014) bijna 9 jaar terug -een periode voor dat deze website bestond- in enkele klikken...

want op de blog PascalDigital van Pascal Cornet (foto hiernaast) vond ik vandaag twee stukjes waar de Polderstraat en de Aardenburgseweg een rol in spelen.

Ik wil ze jullie niet graag onthouden. Lees hier maar eens...

 ►kort► Dit weekend was er Schoolfeest in basisschool De Spycker Polderstraat 78.

Stad moeilijker bereikbaar vanaf 23 juni

Het wegdek in de Langestraat moet opnieuw gevoegd worden en de rijweg onder de Kruispoort, waar zich verzakkingen voordeden, wordt aangepakt. Op vraag van de Handelsgebuurtekring Langestraat-Hoogstraat beginnen de werken al op maandag 23 juni. In de eerste fase, tot 10 juli, wordt gewerkt vanaf de Kruispoort tot aan de Rodestraat. Na het bouwverlof komt er een tweede fase.►kort►Wie wordt de eerste Zullenaar met een Brugge Biketown-T-shirt?

Versmalling

De (op de bewoners-infoavond vorig jaar) gevraagde versmalling van de Polderstraat is al goed zichtbaar, ter hoogte van het Warrenkasteel... Bekijk hier dezelfde plek als op de foto hieronder vlak voor de werken gestart zijn.

polderstraat sint-kruis 2014

Info-avond over Het Vlot

Zulle-comité op bezoek bij Johan Stroom

Zaterdag 7 juni was het zulle-comité even op bezoek bij Johan Stroom, van over de Zulle. We mochten gaan kijken naar zijn schuur, om te kijken voor mogelijke activiteiten in de toekomst. De hartelijke ontvangst bij Anette en Johan werd afgesloten met een drankje op het terras bij de vijver... Daarna was het een spurt naar huis met de fietsen om tijdig thuis te zijn voor de regen, wat helaas maar half lukte....

Te warm? Doe zoals de koala...


Gelezen in mijn krant en misschien komt het van pas, als het zo warm wordt als gezegd... "Boomknuffelen houdt koala's koel. Op hete dagen zoeken de dieren het koelste stukje boomstronk op om zich tegenaan te vlijen, zodat ze hun warmte kwijtraken. Dat schrijven Australische biologen. Zo voorkomen koala's oververhitting. Andere dieren zoeken bijvoorbeeld een holletje op, maar koala's doen dat nooit. Het verdampen van extra water door bijvoorbeeld te zweten is geen goede optie voor de buideldieren: in warme perioden is er vaak weinig water beschikbaar, waardoor ze snel zouden uitdrogen door te zweten. Koala's moeten dus een andere truc toepassen, besefte een groep biologen van de universiteit van Melbourne. De groep onderzocht 37 koala's en zag iets opmerkelijks: vooral bij warm weer bleken de dieren bomen te knuffelen. Ze strekten hun pootjes zoveel mogelijk om boomstammen uit, en bleven het liefst onder in de boom hangen, dicht bij de wortels. Warmtecamera's toonden de reden: de bomen hebben een aanzienlijk lagere temperatuur dan de dieren, omdat het water dat ze vanuit de grond naar hun blaadjes transporteren zorgt voor een frisse stam."


►Kort►Inbrekers bij optiek Alain Afflelou langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis: de dieven namen een 700-tal brillen mee van dure merken, goedkopere modellen lieten ze hangen. 

Brugsemettentocht maandag terug door straat

Brugse mettentocht Brugge 2014

Ook dit jaar passeert de BrugseMettentocht terug door de Aardenburgseweg. De tocht vertrekt aan RBS De Linde in de Brieversweg. De deelnemers kunnen zelf hun wandelafstand kiezen: 5,12,18,26 of 32 km.

Hier zie je de deelnemers tijdens een vorige passage op 11 juni 2011 in onze straat.

Dosko met rust

Zelfs de doelen moesten even plaats maken op Dosko-veld. Alle ogen zijn nu gericht op Brazilië.

Dosko sint-kruis voetbalveld Sint-Kruis Dosko

►kort►Het voetbalveld van Dosko wordt momenteel helemaal heraangelegd. Maar ook op de andere velden van de Gulden Kamer mag tijdens de inzaaiperiode juni en juli NIET gevoetbald worden.


Madammen in Damme

►kort►Momenteel in Damme tot 9 juni: amateurtentoonstelling Madammen in Damme.

►kort► Telenet voert op vrijdag 06/06 werken uit aan het kabelnetwerk in Sint-Kruis. Deze werken kunnen zorgen voor korte onderbrekingen in je tv-, radio-, telefoon- en internetsignaal tussen 07:00 en 16:00 uur.

Rat(je)

Het klinkt een beetje griezelig, maar onlangs lieten ze een ratje lopen doorheen de rioleringsbuizen. Hoe het ratje er uit ziet, kun je hieronder zien op de foto:

ratje aardenburgseweg
 

De bedoeling van het ratje is vooral om te zien of er soms nog aansluitingen zijn op de oude riool (waarvan de eigenaar van de woning soms zelf geen weet heeft) die niet zijn overgezet naar de pas gelegde afvalwaterriolering. Het ratje werd later ook ingezet om te zien hoe het gesteld is met de riolering in de Aardenburgseweg zelf, waar de buizen niet vervangen werden, maar waar er al eerder problemen waren, omdat de wortel van de bomen die boven de riolen staan zich hebben binnen gedrongen tussen de aansluitingen van de buizen. Nu overweegt men om ook de leidingen in de Aardenburgseweg ook te vervangen. Ook al stond dat niet in de oorsponkelijke werken gepland.

 

De foto hierboven is het zicht in de riool tussen huis nummer 1 in de Aardenburgseweg richting Polderstraat (huis van mevrouw Maene): het beeld dus dat het ratje afleverde tijdens zijn tocht in de riool.

De foto hieronder toont de volledige controlekamer in de auto, terwijl het ratje in de riool rijdt:


►kort►Zondag 1 juni 2014 werd bij de Keizerlijke en Koninklijke Gilde De Vrije Archiers van Mijnheere Sint-Sebastiaen een jubileumfeest gehouden met koetsentocht door Sint-Kruis, eucharistieviering en huldiging van twee verdienstelijke schutters: Willy Van Gheluwe die 50 jaar lid is en Eric Maenhout die 25 jaar lid is. Meer over deze vereniging lees je hier...

Het bord hiernaast al ooit opgemerkt? Het staat bij de ingang van de tennisclub TC Brughia.

Klein poesje...


In de straat werd ook een klein poesje gespot....

Cathy fietst tegen kanker

Cathy fietst voor kom op tegen kanker sint-kruis

In het Brugs Handelsblad van 30/5/2014 staat Cathy op deze foto (bron: WK): ze fietst mee met "Ter Groene Poorte", die in het Hemelvaartweekend meedoet aan de 1.000 kilometer voor 'Kom op tegen Kanker'. Lees meer in het Brugs Handelsblad.

Leen ontmoet toevallig Iris

Hier Leen haar verslag: "Vorige week donderdag (22/5/2014 nvdr) passeerde ik met mijn fiets in de Wagnerstraat en op de hoek reed ik bijna een jonge vrouw omver die juist van bij de bakker kwam. Het was Iris! Koen en Iris en Camille en Mathisse wonen voorlopig in de Vrijheidsstraat 96 terwijl hun huis, op het hoekje van de tweede zulle in onze straat, verbouwd wordt. Het is een serieuze verbouwing want ze komen pas in december weer in onze straat wonen. Maar zolang moeten we niet wachten om ze terug te zien want ze komen zeker naar het straatfeest. Ze wonen ook graag in de Vrijheidsstraat en ze zijn daar ook al uitgenodigd op de barbecue maar Iris zei zo lief dat ze natuurlijk liever naar ons straatfeest komen. Ze vertelde ook heel enthousiast over Camille en Mathisse die al 21 maanden zijn. Ze kunnen alle lichaamsdelen aanwijzen en als je vraagt: wat zegt het poesje en wat zegt de koe, dan antwoorden ze ‘miauw’ en ‘beu’.

Na dit leuke babbeltje namen we afscheid. Iris zei nog dat we zeker moeten aanbellen als we aan hun voorlopige huis passeren. En ik zei nog dat we met ons allen de werkzaamheden aan hun huis in de gaten houden, wat haar een gerust gevoel geeft. We zien hen alle vier op het straatfeest …. reden temeer om ook te komen."

Willy vertelt...

willy van haecke fietst naar huis spijkerswegel sint-kruis brugge

Willy heeft de melk opgehaald bij zijn zoon en schoondochter en passeert nog even met zijn fiets door de velden op weg naar huis... * 27 mei 2014

 
willy van haecke fietst naar huis spijkerswegel sint-kruis brugge

Willy stopt en weet te vertellen dat Albert De Vriese, die in het huis vlak bij het kapelletje van Rosalie Lamote woonde, overleden is. Hij was een negentiger. Hij woonde echt op de hoek van Spijkersdreef en Nieuwenhove. Wandelaars in de buurt kennen hem, want hij zat heel vaak aan het raam zonder gordijn (zie foto hieronder) te lezen in kranten. Soms keek hij even naar buiten en dan werd er gezwaaid... Nu niet meer... * 27 mei 2014

 
 

►kort►De twee Dampoortbruggen zijn opnieuw open voor verkeer. Het belangrijkste onderdeel van het bewegingsmechanisme van de brug werd vervangen. In de zomer zijn er nog bijkomende herstellingswerken gepland  maar die werken zullen wellicht eind augustus uitgevoerd worden. Gezien de schoolvakantie zal de hinder vrij beperkt zijn.

Vlaanderen beschermt fresco's Luc Peire

Marc Peire uit de Polderhoeklaan wist ons dit weekend het vrolijke nieuws te melden dat de definitieve erkenning klaar is voor de fresco's van Luc Peire in zijn huis, waarover je hier eerder meer las. Hij schreef ons: "Op 12 mei jl. ondertekende de Vlaamse minister, bevoegd voor het onroerend erfgoed het ministerieel besluit voor de voorlopige bescherming van de twee monumentale fresco’s, die kunstenaar Luc Peire (Brugge 1916 – Parijs 1994) in 1951 realiseerde in de privéwoning van zijn broer te Sint-Kruis (Brugge). De twee ‘al fresco’-werken, als enige in hun soort overgebleven binnen het oeuvre van Luc Peire, dragen de titel Evocatie van Vlaanderen en Zeebrugge ’51. Het algemeen belang dat de bescherming verantwoordt, ligt volgens het ministerieel besluit in de hoge artistieke waarde van de fresco’s. Ze “(…) zijn van de hand van Luc Peire, een kunstenaar met internationale faam. Deze werken zijn unieke voorbeelden van 20ste-eeuwse frescoschilderkunst in Vlaanderen en vormen een belangrijke stilistische stap in het totale oeuvre van Luc Peire, een fase gekenmerkt door abstrahering en vereenvoudiging waarbij de menselijke uitdrukkingen tot het minimale werden herleid en waarbij het verticalisme een belangrijke rol gaat spelen (…)”.

Het beschermen van deze uitzonderlijke muurfresco’s in hun omgeving, is een hoogst respectvolle erkenning vanwege de Vlaamse Overheid nu tegenover Luc Peire als internationaal gerenommeerd kunstenaar. Temeer omdat Peire’s onbeschermde fresco’s (eveneens uit 1951) in het voormalige Noordzeehotel van toparchitect Huib Hoste te Knokke in 2006 vernietigd werden." Marc Peire 22.05.2014

Een uitgebreide uitleg over die fresco's door Marc Peire lees je hier.

Christine Desot

Christine Desot

Schilderen is voor mij een verkennen van innerlijke bewegingen .
Dit doe ik intuïtief  en overwegend met olieverf. De techniek is "gewoon uitproberen op autodidactische basis. 

Een vrijmaken van onbewuste lagen energie, ziels-inhouden en ervaringen en dit op speelse wijze en in heldere kleuren tot expressie laten komen. 
Het creatie-proces ervaar ik als co- creëren . Een subtiel aftasten in een "uitnodigend vraaggesprek" met het wachtende onbekende, die zich in speelse overgave laat vormen. 
Een boeiende ont-moeting met mezelf, bewustzijn, kleuren en vormen; en de laatste tijd ook me natuurmaterialen die ik hierin verwerk. 
Het is een me laten verwonderen, meenemen en verbazen door dit scheppende proces, om zo  expressie en rust te brengen wat leeft in mij. 
Een balanceren op de grens tussen het vormloze en vorm ,het onzichtbare en het zichtbare.
Veel van mijn werk kan als een verwarmend kleurenbad worden beleefd met ruimte voor eigen fantasie. ". Christine woont in de Polderstraat en nam vorig jaar  voor de tweede keer deel aan  "buren bij kunstenaars". Ook in het najaar, bij de volgende buren-editie, kun je terug bij haar terecht. 

Het werk van Christine Desot kun je hier bekijken op deze Zulle-website.

zomerlindehoorntjesmijt

galmijten op lindeblad

VRAAG

Ja, dat is nog eens een woord om mee te scoren bij scrabble! Maar dat is niet de reden waarom we hier spreken over de zomerlindehoorntjesmijt.

Wél was er een vraag van een volger van deze website, waarom die vreemde rode pinnetjes soms voorkomen op lindebladeren. In het begin van de straat staan veel lindebomen, vooraan in de straat op privégrond, maar de rij schuift geleidelijk naar de wegberm op. We zochten een verklaring...

Lees hier over de zomerlindehoorntjesmijt en andere rare dingen...

Geen Telenet

Doordat deze morgen 22/5 omstreeks 10u een kabel was doorgetrokken, net voor het huis van Antoon en Cécile, bleven Telenet-gebruikers zonder televisie, telefoon en internet zitten tot de middag. Omstreeks 12u was alles hersteld.

Leni is bevallen


 

Leni is de hond van Joost en Eliane, maar ook van Sander, Jesse en Jolan. De hond kochten ze enkele jaren terug, maar er was een voorwaarde bij: de hond moest minstens één keer kleintjes krijgen, die dan terug naar de oorspronkelijke eigenaar van Leni gaan.

 

Ondertussen is het zover: de schattige kleintjes zijn geboren én een tweetal weken oud. Kijk maar eens naar de piepkleine-mini-Lenietjes:

Aansluitingen

Op dit moment worden de aansluitingen gemaakt tussen de eerder gelegde rioleringsbuizen en de individuele huizen: op de rechtse foto hieronder zie je een buis om het regenwater van het huis van mevrouw Maene uit de Polderstraat naar de gracht te brengen aan de overkant van het kruispunt.

Op de middelste foto: eerste contour van de nieuwe straat: de rode ijzers die in de grond geklopt zijn, zijn de grens waar boordstenen moeten gezet worden.

Ook een gracht krijgen we erbij! En wat voor één: een diepe gleuf langs het begin van de Aardenburgseweg, dat het water van de velden langs de Spijkerswegel moet brengen naar de gracht langs de Polderstraat, die het dan verder doorvoert naar het Zuidervaartje...


►kort►N.a.v. de twintigste verjaardag van het overlijden van schilder Luc Peire worden enkele hommage-tentoonstellingen georganiseerd. Hier kun je de folder én het overzicht van Luc Peire-tentoonstellingen bekijken.

►kort► Het wegdek onder de kruispoort wordt in de eerste twee weken van juli opnieuw aangelegd. Het werd onlangs al eens heraangelegd, maar toen werd gekozen voor sneldrogend cement om de verkeersmoeilijkheden zo klein mogelijk te houden. Helaas, met alle gevolgen vandien. Daarom wordt het nu tijdens een school-luwe periode nog eens overgedaan, met gewone cement.

Warren zonder kasseien

De kasseien worden uitgebroken en vervoerd naar Zeebrugge, naar het depot van de firma die de werken hier uitvoert. "Anders liggen ze hier toch maar in de weg," zegt de chauffeur. Zodra ze terug nodig zijn worden ze met de camions teruggebracht.

  

Tevreden buren ...


 

 

De bloemen werden afgeleverd op een zonnige zaterdagnamiddag: iedereen aan het werk in zijn tuin. Enkele mensen zaten al te wachten op hun bestelling: bakken en bloemaarde stonden klaar! Hierbij enkele sfeerfoto's.

 

Er was ondertussen ook tijd voor een burenbabbel over de mogelijks nieuwe riolering die er zou kunnen komen in de Aardenburgseweg, over de Koi in de voortuinvijver van Johan en Mieke, over de 8 nieuwe hondjes bij Joost en Eliane,...

►►Aardbeien in de straat: 2,5€ voor kleintjes - 3€ voor een bakje  050/36 13 56 bij Dirk Gilbert Aardenburgseweg 84

►kort►Het Damse schepencollege heeft de goedkeuring gegeven voor de verkoop van roomijs rond de Schellemolen in Damme. De ijsverkoper krijgt wel pas een vergunning als het provinciebestuur van West-Vlaanderen toelating geeft. De vergunning zou geldig zijn tot eind september.

Rooigem: open deur weekend 

 

Het interieur van decorateur Jean-Philippe Demeyer, "ongetwijfeld een van de meest originele interieurinrichters van het land" volgens Knack, is heel apart. Vanaf dit weekend kan je zijn zomertentoonstelling bezoeken in het kasteel Rooigem.

Hij begon zijn carrière als antiquair, maar al snel gooide hij zich op trouvailles uit Victoriaanse tijd. Sinds enkele jaren combineert hij oud en nieuw, antiek met wat vintage en hier en daar een hedendaags tableau.

In het voorhof van kasteel Rooigem kan je zijn Wunderkammer mix bewonderen op de zomertentoonstelling die loopt van 16 mei tot 9 juni van 14 tot 18u. enkel op vrijdag-zaterdag en zondag.

Meer over Rooigem (bij J-P Demeyer)
Meer over Rooigem (het kasteel zelf - historie)

 

Terug water !

Vandaag 14 mei 2014 was er geen water van 8u. tot 12u. in Aardenburgseweg. Nu terug wel...

Afvalwater

De eerste buizen voor afvalwater liggen er...
rode pijl: de oude leiding * groene pijl: de nieuwe leiding

Ondertussen zijn de buizen voor het oppervlaktewater gelegd en is het tijd om de afvalwaterbuizen in de grond te stoppen. Momenteel liggen er grote putten om de oude leidingen in kaart te brengen (je ziet de grijze buizen op de foto met rode lijnen aangeduid, met een put in het middan ter hoogte van Aardenburgseweg nr. 1). De nieuwe buizen zijn bruine gresbuizen, gemaakt van vette klei en chamotte met een gladde en zeer harde afwerking. Na het bakken van dit mengsel wordt de gresbuis van binnen en van buiten geglazuurd wat voor een glad en waterdicht oppervlak zorgt. Naast de hoge dichtheid heeft de gresbuis een grote hardheid.

gresbuizen sint-kruis polderstraat-aardenburgseweg gresbuizen liggen klaar in Polderstraat sint-kruis

►kort►De 65 bewoners van het oude OCMW-rusthuis in Damme verhuizen vandaag 13/05/2014 naar het nieuwe woon-zorgcentrum in Sijsele. De site van het oude rusthuis in het centrum van Damme wordt nu te koop aangeboden.

►kort► De zwevende en spectaculaire balkonrotonde aan de achterkant van het station waaraan de werkzaamheden en de voorbereidingen al jaren bezig zijn, wordt op 19 mei 2014 opengesteld voor het autoverkeer. Het wordt één van de spectaculairste bouwwerken van Brugge.

Te bezoeken op de openwervendag 11 mei ! Ingang via pad aan het verlengde van de Rijselstraat èn met gepast schoeisel.

Tijdelijk?


Het begin van de straat is zijn Zulle kwijt... Daarom hangen we (wellicht) tijdelijk dit bordje uit... (ook al klopt het niet helemaal: de tweede drempel is er natuurlijk wel nog!)

Zaterdag begrafenis burgemeester Damme

In de kerk van Damme vindt zaterdag om 11u de begrafenisplechtigheid plaats van burgemeester Dirk Bisschop. In de Zustertuin van het OCMW, net naast de markt, wordt een groot scherm geplaatst: er wordt immers veel volk verwacht. 400 zitplaatsen zullen voorzien worden. Sommige inwoners van Damme roepen ondertussen via sociale media op om zaterdag witte ballonnen op te hangen aan de woningen als eerbetoon aan hun burgemeester.

Het zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden hoe het dodelijke ongeval van de Damse burgemeester Dirk Bisschop precies kon gebeuren.
Het parket van Brugge deelde afgelopen weekend mee dat een medische kwestie zeker niet aan de oorzaak lag. Maar gisteren kwam de mededeling dat er helemaal niét meer zal gecommuniceerd worden in de zaak. "Het strafonderzoek is afgesloten. Aangezien beide inzittenden overleden zijn, komt er geen juridisch vervolg meer."

Westervier

Buurman Dirk uit de Polderhoeklaan nodigt mogelijk geïnteresseerden uit naar de opendeurdag/werfbezoek van Westervier. Je kan er terecht op maandag 19 of dinsdag 20 mei. Ze verzamelen op de oprit van Westervier (Speelpleinlaan). De rondleiding start om 18u. Ze voorzien een drankje om achteraf nog wat na te praten. Geïnteresseerde partners, familieleden en vrienden zijn ook welkom. Een seintje vooraf is altijd handig op het onderstaande emailadres km.jeruzalem@olv7w.org

Info-avond


Nav de bouw van het rode gebouw/internaat in de Polderstaat, komt Natacha Waldmann, Zorgdirecteur Afdeling Gedrags- en Emotionele Stoornissen van het Begeleidingscentrum Spermalie – Het Anker, uitleg geven bij de werking in het nieuwe gebouw.

Op woensdag 11 juni om 20u is iedereen welkom op de gratis info. De plaats waar de avond doorgaat kom je later te weten, bij inschrijving. Sowieso zoeken we een plek in de directe buurt van onze straat!

Op deze pagina kun je nu al je vragen anoniem noteren.
Op deze pagina kun je nu al inschrijven voor 11 juni.

Hieronder een zijzicht op het GES-gebouw, bekeken vanuit de kant van de Spycker-school.
(klik in de afbeelding om te vergroten!)

GES Het Anker Polderstraat sint-kruis
 

Lees de eerdere berichten hier


Lees hier de Aardenburgseweg-berichten van het vroege voorjaar 2014

Of ga nog verder terug en lees alle korte berichten van 2013:
winter 2013 * herfst 2013 * zomer 2013 * lente 2013 
(let wel: dit zijn blogs/dagboeken: je ziet eerst de recentste berichten en geleidelijk lees je oudere berichten als je naar onder scollt op elke pagina)