Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bijna aan je gouden jubileum toe?


Al eens afgevraagd wie er dan wellicht mee op de officiële foto zou staan? In Brugge krijgt iedereen de keuze of er sowieso politici naar het feest mogen komen. Als dat zo is, dan krijgt het koppel de keuze tussen een aantal schepenen. Elke schepen heeft immers zijn eigen gebied toegewezen gekregen. Zit de favoriet er niet bij, dan kunnen de jubilarissen nog altijd iemand anders vragen. Sint-Kruis hoort tot het gebied van deze twee politici: Francky Dumon en Annick Lambrecht


►►De tentoonstelling 'Oorlog in beeld' die we ook met onze straat gingen bezoeken, werd onlangs gesloten. Bijna 31.000 bezoekers gingen langs op de tentoonstelling. Onder hen veel Bruggelingen: ongeveer 1 op 10 Bruggelingen ging langs...

Zulle is terug

aardenburgseweg drempel 

We hebben er bijna een jaar op moeten wachten (zie terugblik hieronder...), maar op vrijdag 27 februari 2015 vroeg in de ochtend waren ze er terug: de 3 "longen" van de eerste Zulle. Weliswaar in een licht gewijzigde vorm: geen verhoogjes meer, maar gestreepte vakken. Eindelijk terug een comité 'Van Zulle tot Zulle'. Hopelijk tot ieders tevredenheid. Meteen de laatste stap in de heraanleg van de Polderstraat.

 

In stapjes

  

►kort► Huis te koop: Beeweg 20 in Sint-Kruis.

Terugblik: historisch moment op 24 april 2014

De (eerste) drempel wordt verwijderd: een historische moment! Het was immers de komst van die drempel die onrechtstreeks het beginpunt van ons Zulle-comité bepaalde: we waren ongeveer even oud, op enkele maanden na... De drempel leidde wel rechtstreeks tot de naam van ons comité: Van Zulle tot Zulle, waarbij zulle (in ons dialect) staat voor drempel. Lees meer...

zulle verdwijnt: Aardenburgseweg verliest historisch symbool in zijn straat in Sint-Kruis Brugge

Krinkels snoeit bomen

Krinkels snoeit bomen langs Damse vaart

Woensdag 25 februari worden de onderste takken van de bomen in de Polderstraat (en ook langs de Damse vaart - kant waar de auto's rijden) weggeknipt en verhakselt. Op beide plaatsen door dezelfde firma: Krinkels.

Hallenmoment Brugge 2015

Op 11 maart is het weer zo ver: dan gaat ons Aardenburgseweg-comité naar de stadshallen. Daar krijgen we te horen wat er allemaal in het aanbod van de stad zit aan activiteiten die we gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen organiseren in de straat. Klassiekers zijn geraniums, zomerfeest in de straat, film in het najaar. Maar er zijn ook elk jaar nieuwigheden. Zodra we meer weten, lees je het hier op de enige-échte Zulle-website.

Hoe groot is 3ha eigenlijk?

Het stuk grond (gekleurd op onderstaande foto) omzoomt door (gedeeltelijk) Polderstraat, (gedeeltelijk de Aardenburgseweg en de Polderhoeklaan is 3,02ha groot, zonder inbegrip van de weg.

Bisschopsdreef leidt naar Belfort

De Bisschopsdreef is een rechte verbinding tussen Rooigem-kasteel en het belfort van Brugge. In de zomer kun je er met het blote oog niets van merken, maar in de winter wel... tenminste als je op de goeie plaats gaat staan én goeie ogen hebt..

bisschopsdreef tussen belfort brugge en kasteel rooigem sint-kruis
 

(Klik IN de afbeelding hierboven voor een (veel) grotere weergave)

Rij naar de Bisschopsdreef tussen huis nummer 10 en 12, het rode huis op de foto. Ook de plaats waar de rode prikker staat op de kaart hierboven.

Kijk in de richting van de stad: waar het cirkeltje staat op de linkerfoto zie je het Belfort, helaas heel moeilijk te zien op deze foto. Trek je dus een denkbeeldige lijn (hier de groene lijn) tussen Belfort en Rooigem, dan is de Bisschopsdreef het laatste stuk van die lijn. Sta je dichter tegen de Polderstraat, dan zie je niets, want dan verdwijnt het Belfort achter de huizen 2 en 4 van de Polderstraat.

Vanaf de rode prikker en de groene streep volgend, zie je de Bisschopsdreef, die in perfect rechte lijn eindigt op Rooigem-kasteel. Het beeld dat je hebt, is dat op de meest rechtse foto.

Bachten Beukenbos

bachten beukenbos sint-kruis bachten beukenbos sint-kruis bachten beukenbos lamellen sint-kruis

Drie sfeerfoto's van Bachtenbeukenbos, waar je hier meer over leest...

Tijdelijk, wegens afbraak van een buurhuis februari 2015, is de oude zaal waar vroeger de Hey-Club was, te zien vanop de Moerkerksesteenweg. Voordien was daar ook filmzaal Metro in Sint-Kruis.

filmzaal metro sint-kruis luchtfoto

Sint-Kruis - Karel van Manderstraat 29 - Instapklare rijwoning te koop * Of heb je meer interesse in deze residentieel gelegen villa in de Boechoutelaan 14

Huis weg ...

...in de Polderstraat nummer 8 (zicht vanuit de Bisschopsdreef)

►kort► Leraar talen en leraar biologie gezocht in Mariawende Sint-Kruis.

WELKOM

7 februari waren de Breydelzonen te gast

...in onze buurt kwamen ze fietsen: Rooigem-Aardenburgseweg-Nieuwenhove-Spijkerswegel-Gemeneweideweg-Noord-Polderstraat enz. het volledige parcours dat ze reden, vind je hier.

breydelzonen wtc

Aardenburgseweg is stukje Damme?

Volgens OpenStreetMap ligt een stukje van de Aardenburgseweg eigenlijk in ... Damme:

Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand te lezen: