Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Het Zulle-lied

►kort► Te huur in Sint-Kruis Moerkerksesteenweg

Vliegende mieren

Eind juli, begin augustus is de paarperiode van de vliegende mieren. De vrouwtjes, de koninginnen, vliegen dan uit en paren hoog in de lucht met de uitverkoren mannetjes. Het is een echt spectaculair zicht: soms vliegen ze met honderden tegelijk uit. Daarna verliezen de koninginnen hun vleugels, af en toe worden ze zelfs afgebeten, en beginnen ze een nestje onder de grond te bouwen. Daar ontstaat dan een hele nieuwe kolonie van vliegende mieren. De warmte in die periode kan ook nog eens de paringsdrang versterken bij vliegende mieren. Echte overlast heb je niet van vliegende mieren. Normaal gezien bijten of steken de insecten niet. Behalve als je in een nest trapt of erin gaat zitten. Dan kunnen ze wel mierenzuur op je spuiten. Dat irriteert een beetje, maar is verder niet zo erg.

Hieronder een foto van vrijdagnamiddag in de tuin:

Philip in de krant met Farmazorg

farmazorg nv

(bron: Brugs Handelsblad 17 juli 2015)

Ambrazar

Je las het hier op deze site al eerder, maar het Nieuwsblad ontdekte het nu ook plots: Ambrazar heeft een nieuwe cd!

(bron: 24 juli 2015 - Nieuwsblad)

Warm en zomers...

Het wordt weer warm, de volgende dagen...

Kat gevonden! Kat kwijt?

Leen vertelt: "Op woensdag 15 juli kwam ik met de fiets naar huis en ter hoogte van de huizen van Bart en  Mieke/ Joost en Eliane hield een dame me tegen. Ze was met de auto en ze was gestopt omdat ze bijna een kat omver gereden had. Een kat met zwart, bruin, en wit. De dame vroeg me of ik wist van wie die kat is. Nee dus, geen idee. Ik zei dat er hier erg veel wilde katten rondlopen maar zij werkt bij een dierenarts en weet dus veel van katten en ze zei dat het zeker een tamme kat is maar nogal verwaarloosd. De kat liep op dat moment weer midden op de straat en die vrouw was zo bang dat die kat overreden zou worden, dat ze haar meegenomen heeft naar de dierenarts: Animo, langs de Damse Vaart. Ik zocht het even op:

 Damse Vaart-Zuid 75. Telefoon:050 33 49 18

Ik heb helaas geen foto van de kat maar als iemand zijn/haar kat kwijt is en een foto doorstuurt naar onze site, dan zal ik die kat wel herkennen."

ontferm u wannes cappelle zesde metaal

►kort► Zesde Metaal gemist op Cactus? Misschien kom je Wannes Cappelle, zanger van die groep, tegen in onze buurt. Hij verblijft immers de volgende dagen in de Stiltehoeve van Damme, waar hij een boek(je) aan het schrijven is met een pleidooi om meer kwetsbaarheid toe te laten in onze maatschappij. Hier lees je er meer over. In alle rust, zoender kinders.

►kort► Gisteren namiddag was er een hevige brand in Damme centrum, langs de Damse vaart. Daar brandde een huis uit, met 6 apartementen.

Heeft Benny Proot een Aardenbugseweg'er gespot?

Zo lijkt het toch, op de site van HLN...

grace jones cactusfestival brugge

Nu de warmte terug komt, is dit misschien verfrissend. Het geeft ook op-en-top een vakantiegevoel. Het is eigenlijk een kunstwerk in Nederland. Iets voor een straatkunstwerk?

►kort►Nav de nieuwe tentoonstelling Lismonde in Stichting Luc Peire (die nog loopt tot 6 september 2015) is er opnieuw een nieusbrief verschenen. Lees de nieuwbrief van de stichting hier.

Kappen in Polderstraat?

Het stadsbestuur van Damme wil veel bomen kappen in de Polderstraat. Niet iedereen is het even een s met deze beslissing: zieke bomen? nieuwe bomen? Het houdt de Dammenaar bezig. Lees hier het artikel in de krant. Of klik IN het artikel om groter te maken...

Peddelen op Damse vaart

peddelen paddle

Volgende zondag 12 juli is er de tweede editie van 'Peddelen voor Vlaanderen'. Initiatie, maar ook gevorderden paddle komen aan bod. Alles speelt zich af tussen Sluis en de Lamme Goedzak.

Dampoortbrug wekenlang dicht

►kort►"Problemen aan de Dampoort: in de nacht van woensdag op donderdag is de brugkelder van Dampoortbrug I volledig onder water gelopen. Even had waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (WenZ) nog hoop dat het al bij al zou meevallen, maar nadat de brandweer de kelder had weggepompt, bleek de elektromechanische installatie stevige averij te hebben opgelopen. Zowel de brug als de sluisdeuren kan niet meer open." schrijft Het Nieuwsblad.

Straatfeest op 29 augustus

Misschien heb je het je ook al eens afgevraagd: 'Zouden wij de enige zijn die dat weekend gekozen hebben voor ons straatfeest?' Neen, hoor, dat laatste weekend van augustus is een absoluut topweekend. Zo maar eventjes 39 comités deden een aanvraag voor een straatfeest op zater- of zondag eind augustus! Er zal wat afgefeest worden in Brugge.►kort►We hebben hier nog een drietal wandelgidsen voor de Triënnale in Brugge. Normaal kosten ze 9,95euro. Maar je kan ze gratis krijgen. Stuur ons een mailtje en we bezorgen je gratis exemplaar snel thuis.


►kort► Vanaf nu kan je tijdens de weekends van juli en augustus zwemmen in de Brugse reitjes! Telkens van 13u-18u en indien de waterkwaliteit goed is. Je moet bij de Carmersbrug zijn, waar we met onze Aardenburgseweg op bezoek waren, bij de Triënnale-wandeling.


De Curator vertelt over de Triënnale, met mooie beelden van Brugge.

►kort► Behoefte aan wat WOLKEN in deze hitte? Loop dan even binnen in deze Brugse 'kapel' en bewonder de wolkenfoto's.

Bordje geplooid


Het stond er zo mooi: het straatnaambordje Polderstraat, beschermd door de dikke betonnen rand van de gracht. Toch was koning auto/vrachtwagen net iets sterker én plooide het paaltje (bijna) rond de betonnen wand.

Gelukkig waren ze iets voorzichtiger voor de fietsers en lieten hun bordje wél staan...

Ruim 24u later ziet het er zo uit (onderste foto van de twee) - 36u uur later (boven) - (zie rubriek 'vervellen' hieronder...)

Aardenburgseweg juli 2015

Slaaptips voor warme dagen/nachten.

Zwanger

De kinderen van onze Aardenburgseweg hebben de straat soms al even verlaten, naar een eigen woonst. Ondertussen zijn er ook enkele die denken aan gezinsuitbreiding... Fien van Maele, dochter van Paul en Cathy uit de straat, en samenwonend met Jesse Clarysse is momenteel zwanger. Zij wonen ondertussen in Sint-Michiels. Ook Eline Dispersyn, dochter van Bie en Marc, is zwanger. Eline is samen met Douwe van Maele. Ze wonen in Sijsele, sedert onlangs.

Vervellen

Het dak gaat er af bij de woning van de ex-gouverneur. In deze hitte worden pannen verwijderd, oude pannenlatten vervangen. Straks vervelt het huis helemaal, na ook talloze ingrepen binnen, tot een helemaal vernieuwde, moderne woning. De toestand omstreeks 10u en omstreeks 14u op woensdag 1 juli.

een nieuw dak

Politie: gewijzigde openingsuren

Wie vanaf 1 juli aangifte wil doen bij de politie van Sint-Kruis zal moeten rekening houden met nieuwe openingsuren. De kantoren van alle randdistricten sluiten vanaf 1 juli 2015 namelijk de deuren op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Daarmee volgen ze de openingsuren van de Brugse bevolkingsdienst. Daarmee wil de politie zo'n 4.000 manuren besparen, om die uren gerichter in te zetten.

►Kort► De Handelsgebuurtekring Damme organiseert op maandag 20 juli een grote rommelmarkt in Damme. Ze verwachten ongeveer 350 standhouders die tussen 7 en 18 uur actief zijn. Iedereen is meer dan welkom.


Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand te lezen: