Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

BK & IK Bi - hoge fietsen Sint-Kruis

Een samenvatting van een namiddag fietsen op hoog niveau, starring 5 buurtbewoners...

Het is weer bijna zover...

Uitbreiding voetbalvelden Aardenburgseweg

Het voorontwerp van RUP (=een plan waarmee de overheid in een bepaald gebied de bodembestemming vastlegt. Voor alle percelen in een bepaald gebied wordt zo heel duidelijk wat er kan en wat niet.) is klaar. Het RUP zal na goedkeuring uitgevoerd worden in drie fases.

- De stad zal de eerste fase uitvoeren op gronden die ze reeds in eigendom heeft. In een eerste fase is er ruimte voor twee voetbalvelden en een terrein voor de hondenclub. Dit betekent dat het bestaande voetbalveld met één bijkomend veld wordt uitgebreid, dat er een ruimte afgebakend wordt voor de hondenclub, dat er parkeervoorzieningen komen, en dit alles wordt ingekleed in een groenstructuur van bomenrijen en houtkanten.

- In een eventuele tweede fase komen er nog eens twee voetbalvelden bij.

- In een derde fase worden de vier terreinen met nog eens met twee uitgebreid tot een totaal van zes voetbalvelden.

Het uitgebreide artikel lees je hier op de website van Stad Brugge.

MCC Indiadagen van Roger en Brigitte

Naar jaarlijkse gewoonte en reeds voor de 8ste keer nodigen Roger en Brigitte jullie allemaal uit op onze traditionele 'MCC Indiadagen' die doorgaan op volgende data en locatie:

Zaterdag 03 oktober 2015 in de zaal 'De Kring' te Sijsele
Zaterdag 10 oktober 2015 in het parochiezaaltje St. Franciscus te Oostende Mariakerke

Op beide plaatsten starten ze om 18u30 met aperitief van het huis. Daarna een vrije keuze uit vier verschillende schotels (Kippenhaasje, Black Tigerprawns, Lamsheupje, Vegetarisch) met een begeleiding van 3 aparte sausen naar eigen goesting (Tikka saus, Currysaus, Korma saus). Afsluiten doen ze met een huisgemaakt dessertenbuffet aangevuld met een kopje koffie of thee

Hiervoor vragen zij € 26,00/p. kinderen onder de 6 jaar gratis en tot 14 jaar € 10,00. Inschrijvingen kunnen gebeuren via mail en/of rechtstreekse betaling op rekening, eventueel met vermelding bij wie jullie aan tafel willen zitten: BE71  4771 0990 0869 onv. Brigitte Van de Vijver

MCC kookploeg


Zin om een bezoekje te brengen aan een paar Sint-Kruise monumenten? Dat kan op zaterdag 12 en zondag 13 september, met uitleg door plaatselijke gids! Klik hieronder op de afbeelding voor meer info.

De Jonkman heropent op 8 september

De Jonkman, het restaurant met 2 Michelinsterren en 18/20 in Gault-Millau, langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis, opent terug na verbouwingen. Twee jaar geleden werd een nieuwe keuken geïnstalleerd. Vorig jaar werden de voorgevel en de inkom aangepakt. Nu is tot slot het dak vernieuwd. Als eigenaar van hun gebouw wilden ze na negen jaar wat investeringen doen.

De jonkman sint-kruis


Om wat meer volk te trekken naar Sint-Kruis kermis pakt het feestcomité uit met een Hoge Bi-fiets-spektakel. Het Belgisch en Europees kampioenschap wordt gereden in de Bisschopsdreef, de Aardenburgseweg en de Polderstraat op zaterdag 19 september. Hier meer info

Chiro Beukenhof

Herken jij de buurjongen op deze foto?

Hij is actief in Chiro Beukenhof. Op zondag 13/9 hebben zij weer hun startactiviteit om het nieuwe werkjaar in te zetten.

Okra Sint-Kruis fietstochten

OKRA Sint-Kruis doet wekelijks fietstochten op donderdag:  do 3 sept naar Snellegem Oosthof, op do 10 sept naar Bredene Blauwhuis, op do 17 sept 8u45 Philipine Middagmaal, op do 24 sept St-Laureins Beiaard Startplaats is hoek Bisschopsdreef Polderstraat telkens om 14u (behalve 17 sept om 8u45). Meer info: 0474/33.64.81

Uitwijken 25-27 september 2015

Uitwijken september betekent een heel weekend lang genieten van diverse activiteiten. Naast de vertrouwde ingrediënten hebben ze ook heel wat nieuwigheden in petto. Nieuw is onder meer de buurtfoto-expo ’Traffiek in de Wiek’, een jam-sessie met lokaal talent en op zaterdagavond de DJ’s van Radio Martiko en live optreden van de band ZORITA. 

Het volledige programma van Uitwijken lees je hier

WAAR EN WANNEER in Sint-Kruis?

Vr 25, za 26 en zo 27 september - Sint-Kruis
Speelplein Petegemstraat - Hofdamestraat 

Telkens op vrijdag van 19u tot 22u, op zaterdag van 13u30 tot 24u en zondag van 9.30u tot 18u.

DEN ARRIVE

Telkens op woensdag komt de Uitwijkenkaravaan op de locatie aan. Na ‘den Arrivé’ doorheen de straten nemen we enkele drankjes en hapjes uit onze auto’s en toasten op een nieuwe Uitwijken-editie. Iedereen is dan welkom vanaf 19u  op onze piste. Kom een glas meedrinken op: 

Woensdag 23 september om 19u in Sint-Kruis   

Damse vaart: infomoment

Wat was de aanleiding tot het graven van de Damse Vaart? Hoe belangrijk was de rol van Napoleon? Welke gebeurtenissen bepaalden de aanleg van het kanaal? De Damse Vaart bestaat 200 jaar en voor deze verjaardag werd haar geschiedenis volledig uitgespit. Je graaft terug naar het begin van de 19de eeuw, maar blikt ook vooruit naar de toekomst. Gids en streekkenner Dirk Vercoutter leidt je op zaterdag 05/09/2015 tussen 14u30 en 16u rond langs een mooie en verhelderende tentoonstelling, rijk geïllustreerd met kaarten, foto's, audiovisuele voorstellingen en verhalen van buurtbewoners. Inschrijven en betalen vanaf 17/8 bij Cultuurdienst – Vrije Tijd – 050 28 84 55 – vrijetijd@damme.be


Kies hieronder op de maand-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een andere maand te lezen: