Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg in april 2016

Welke activiteiten zijn er in en omheen de Aardenburgseweg? Zijn er werken aan de gang? Winkels die openen of sluiten in Sint-Kruis centrum? Je kan het hier elke dag opnieuw lezen!


appartement te koop langs Zuidervaartje


Ondertussen op Facebook...

Ingeborg schrijft...

"Jawel we sturen je vanuit Ibiza elke dag zon, liefde, kracht, vreugde en vriendschap. De groep gelijkgestemden die met ons mee reist wil niets liever dat jij ook mag voelen wat hier aan het gebeuren is. Dus daarom dit. Je kan op ons afstemmen elke dag tussen 10 en 13u. Dan verbinden we met iedereen die wil aansluiten in de innerlijke wereld." Voila, het staat genoteerd (mail van 25 april 2016)

Brugge-Damme-Brugge

De tweede editie van de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme (nadat het een tijd niet meer werd georganiseerd) heeft gisteren zondag 24 april zo'n 900 deelnemers gelokt over de verscheidene nummers heen. Het organiserende vzw Run4You telde 500 deelnemers op de tien kilometer, de halve marathon 300 lopers, enkele tientallen jeugdlopers en zestig deelnemers op de vier kilometer, ondanks de barre weersomstandigheden. 

Rene Morlion genomineerd voor Sant 2016René woont in de Polderhoeklaan 33 en maakt sulpturen in keramiek, hout en steen. Zijn werken zijn zowel figuratief als abstract, in die zin dat de concrete werkelijkheid slechts een aanleiding is om te beeldhouwen. Je ziet er ééntje in zijn voortuin, maar momenteel is hij ook één van de genomineerden van Sant 2016, de tweejaarlijkse wedstrijd beeldende kunst voor niet-professionele kunstenaars uit Brugge. De tentoonstelling loopt nog zondag 8 mei in de Jan Garemijnzaal op de markt.

 

Meer lezen over René Morlion en zijn werk kan hier. De foto's hiernaast komen ook van die website: Stenen Maandag.


Hieronder zie je het tentoongestelde beeld op Sant vanuit 2 hoeken:

rene morlion op sant 2016 brugge 

Hieronder zie je het tentoongesteld beeld uren in keramiek, hout en steen.
Mijn werken zijn zowel figuratief als abstract, in die zin dat de concrete werkelijkheid slechts een aanleiding is om te beeldhouwen.

De bestelde geraniums werden zaterdag aan huis gebracht!
Nadine ontvangt & bedankt Onderweg spotte ik deze 'poze'....Bie op zoek naar de watermeter in hun waterput...

Paulus komt naar Computerwinkeltje

Misschien ook al gezien dat het bordje 'Te Huur' overplakt is met de melding 'VERHUURD' op het computerwinkeltje. Inderdaad! Gisteren hoorden wij (uit goed ingelichte bron) dat er een bakkerij bij komt in Sint-Kruis! Wellicht heb jij dezelfde reactie: 'Nog een bakkerij? Er zijn er al zoveel in de buurt van het centrum?'. 

Maar toch: Bakkerij Paulus uit de Monnikenwerve zal nu ook in het computerwinkeltje actief zijn, maar dan wellicht een combinatie van klassieke Paulus-broden met een nieuwe lijn erbij: authentieke broden, genaamd Pauline.

Pauline is een  traditioneel brood van traditionele Franse bloem, zuiver drinkwater en levain (natuurlijke gist), zonder toevoegingen. Vroeger werd al het brood op deze manier gebakken. Tegenwoordig gebruikt men vaak gist om brood te laten rijzen. Dit gaat veel sneller, maar het eindresultaat lijkt een stuk minder voedzaam en verteerbaar te zijn.

Straks 100 jaar Peire in Arentshuis !

We zijn fier nu al te kunnen aankondigen dat het Arentshuis op de geboortedag van Luc Peire, 7 juli 2016, een tentoonstelling start met zijn werk: Abstracte lijnen. 100 jaar Luc Peire

Het oeuvre van Luc Peire is aanvankelijk figuratief en expressionistisch. Het wordt steeds tweedimensionaler en abstracter. Vanaf het midden van de jaren 1960 ontstaan de typische werken met verticale lijnen. De boeiende evolutie in het werk van Peire wordt getoond met eigen collectiestukken. Die bevat een aantal schilderijen en het in 1992 door Luc Peire geschonken grafisch oeuvre. 7 juli is de honderdste geboorteverjaardag van de kunstenaar. Allen daarheen...

De Kelk blijft verder leven...

Café De Kelk in de Langestraat is verkocht. Vincent De Jaeghere en Lisa Demeyere, die nu The Vintage in de Westmeers open houden, boden 345.000 euro. Ze willen er opnieuw fuiven en muziekoptredens laten doorgaan. Het café, dat te koop stond na het overlijden van de eigenaar, zal dezelfde naam blijven behouden.

Jaar te laat...

Soms lees je het wel eens in de krant: een brief die lang onderweg is... Maar dan denk je al snel: mij overkomt dat niet...

Tot vandaag Johan A. kwam aanbellen. Hij was de brievenbus van zieke buurman John gaan ledigen. Helemaal onderaan, verstopt onder andere papieren, zat ook een brief met een andere naam: de naam van de bewoners van nummer 1: Leen en Johan. Johan A. bracht de brief naar nummer 1. Het bleek een uitnodiging voor een trouwfeest van de zoon van een vriendin van Leen...

Leen kijkt in haar agenda, maar merkt dat 15 mei ... een ZONDAG is, meer zelfs Pinksteren! RAAR, zegt Leen al meteen tegen mij, een trouwannonce voor een zondag... Wat zou er fout zijn...tot ze het jaartal plots ziet: 2015. Toen werd duidelijk waarom de enveloppe een beetje nat (geweest) was... De brief had een jaar vertoefd bij John in zijn brievenbus....én wij hadden een feestje gemist!

En dat allemaal omdat er niet 1 maar 7 als huisnummer op de enveloppe stond....

Help je ook de bijen?


Net als vorig jaar, verdeelt de provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaadmengsels. De actie past in de campagne 'Laat het zoemen met bloemen', die als doel heeft meer 'bijenvriendelijke' bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien. De gratis individueel verpakte pakketjes van 10 gram, zijn te verkrijgen in twee verschillende mengelingen bloemenzaad. Eén mengsel is samengesteld uit éénjarige planten, ideaal voor de beginnende tuinier die een bloot stukje grond wenst in te zaaien. Een tweede mengsel is samengesteld uit hoofdzakelijk meerjarige, inheemse planten en is bestemd voor de gevorderde tuinier die streeft naar een bloemrijk hooiland. 

Het bloemenzaad kan besteld worden op http://webshop.west-vlaanderen.be/publicatie/1650/bloemenzaad of telefonisch op het nummer 0800-20.021 of via mail naar http://provincie@west-vlaanderen.be of een gratis zakje kan ook afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis op het Jan Van Eyckplein 2 in Brugge.

Bistro Rombaux

In de Streekkrant stond een (promo-)artikel over Bistro Rombaux. We delen het hier graag met jullie. Klik IN het artikel om het groot te maken... Hier lees je nog meer.

bistro rombaux sint-kruis

Feest in de Karel van Manderstraat

Klik hier voor meer info over Karel van Manderstraat

karel van manderstraat buurtfeest 2016

Damse vaart

Controverse momenteel aan de Damse vaart: gaat zwemmen samen met vissen tijdens de zomermaanden in de Damse vaart?

Erfgoeddag 2016

erfgeoddag sint-kruis brugge 2016

Ook in Sint-Kruis zijn weer enkele activiteiten. Bekijk hier de volledige brochure. Inschrijven kan hier vanaf zondag 17 april om 9u

Concert in Metanoia op zondag 17 april


Zondag 17 april gratis koffieconcert om 15.00 uur door het Ebano Quartet. 
Klarinetten: Jonas De Smedt, Anthea Deblaere, Sara Markey en Freya Bovijn. Metanoia Damme

Luc en de MADAMMEN

In de grote kerk van Damme speelt het Brugs Mandolinegezelschap op 8 mei om 15.00 uur een openbaar concert. Het 13-koppig ensemble, onlangs nog genomineerd voor de Prijs van de Culturele Raad van de stad Brugge, treedt er op in het kader van het cultuurprojekt MADAMMEN...een veertien dagen durend evenement.
Onze straatgenoot Luc Schaeverbeke dirigeert het ensemble en verleent ondertussen ook als tenor zijn vocale medewerking.
Vrije toegang voor dit concert tussen 15 en 16 uur.
Het programma omvat naast klassieke meesterwerkjes van o.m.  Haydn, Schubert, Boccherini en Delibes ook Napolitaanse, Griekse en Ierse populaire nummers.

Bibliotheek De Zorge organiseert een gezellig Tussen D'oortje voor kinderen van 3 tot 9 jaar rond het boekje Lappie Lapstok en de wensappel. Tussen D'oortjes zijn voorleesmomentjes met muzische en creatieve activiteiten. Alles is volledig gratis maar vergeet niet vooraf in te schrijven. ZATERDAG 23 april 2016 VAN 10u00 TOT 10u50

Tatoe de tovenaar heeft zo'n zin in een  appeltje. Maar wanneer hij bij de appelboom komt, zijn ze wederom allemaal op. Houdt dan niemand rekening met elkaar in dit bos?  Maar daar weet Tatoe wel wat op om de bosbewoners een lesje te leren! Hij tovert een gouden appel in de boom. Een wensappel. Je mag 2 wensen doen als je over de appel wrijft. 


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: