Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bunkerman uit Polderstraat nu ook veroordeeld... Lees verder

Gault Millau-vermelding voor Rombaux

bistro rombaux gault millau

(bron: Brugsch Handelsblad 11/11/2016)


Thérèse uit de Aardenburgseweg wenst iedereen uit de Aardenburgseweg én omgeving (via onze mailbox) een internationaler, rustiger en vrediger nieuw jaar. Ze stopte er ook dit kaartje bij:

Vrijdag 23/12/16 om 20u in de Guido Gezelleschool, Astridlaan 86 Assebroek

Graag nodigt Bart Smis ook zijn vele buren uit op het oud-middeleeuwse kerstspel uit Oberufer, dat hijzelf ook dit jaar regisseert. De Brugse Kerstkompagnie hoopt “van ganser harte” jullie op een of meerdere vlakken te kunnen beroeren. Dat ze ons tekens van verbondenheid en diepere ont-moeting kunnen schenken. Iets wat hij ook in onze straat wel vindt! Het spel wordt muzikaal ingeleid door de Brugse Hommelgroep ‘in de klaere moane’, waar de broer van Leen en Joost Van Eenoo toch wat trekker in is. Lees hier meer over het kerstspel.

 


Het onderzoek naar de grafschennis op het kerkhof in Sint-Kruis bij Brugge is afgerond. Twee minderjarigen zullen zich daar binnenkort voor bij de jeugdrechter moeten verantwoorden. Het is niet duidelijk of ze het vandalisme ook hebben bekend. Lees verder in Het Nieuwsblad van 16/12

Huis te koop: 3 slpk, Open bebouwing Moerkerkse Steenweg 508, 8310 Sint-Kruis (vlakbij de Spijkersdreef, bij de Van Goetem-voetbalvelden)

Cantate: kerstconcert in Sint-Jozef

Voor Cantate was het een jaar met veel veranderingen: verhuis van de Karel Van Manderstraat naar Male. Ze zijn ondertussen weer volledig ingewerkt en pakken dus ook dit jaar uit met een kerstconcert:

koor cantate sint-Kruis kerstconcert 2016

Het Vlot: kerstmarkt tvv werking

Het Vlot sint-kruis kerstmarkt

Eindejaarsopruim

Terwijl 2 mannen de boompjes die niet wilden groeien in de pOlderstraat vervangen door nieuwe exemplaren, zijn 2 machines in de Spijkerswegel bezig met de beken uit te kuisen. (vrijdag 9 december 2016)

spijkerswegel sint-kruis polderstraat sint-kruis brugge opruim

Bron: HLN - 9 december 2016 Lees hier verder...

sint-kruis jonkman

Volgend jaar weer werken aan Dampoortbrug

Ter hoogte van de Dampoortsluis zijn er drie bruggen. Uit de inspectie van de brug over het bovenhoofd (waar het water gewoonlijk het hoogst staat) van de Dampoortsluis blijkt de nood aan structurele aanpassingswerken. Dat is ook het geval voor het benedenhoofd (waar het water gewoonlijk het laagst staat) en het zijdelingse hoofd van de sluis. Die werken zijn voor volgend jaar.

Een antwoord op de vraag of de Kruispoortbrug I nog te herstellen valt, is er nog niet. Ofwel wordt de brug hersteld met de bestaande elementen, ofwel moet er een nieuwe gebouwd worden. Experts zijn dat (nog steeds) volop aan het bekijken. Afhankelijk van hun oordeel zal de brug enkele maanden of zelfs enkele jaren onbruikbaar zijn...

Brandje in Aardenburgseweg

bron: Brugsch Handelsblad/KW (online) - 4 december 2016:

aardenburgseweg brand

Verraderlijk GLAD ...

Ook deze morgen was het (weer) verraderlijk glad op de kruising van de Aardenburgsewegweg met de Polderstraat. Het kruispunt kreeg nieuwe asfalt enkel jaren terug én die is veel sneller glad dan de rest van de alfalt in de straat. Wie dus op het kruispunt komt, is vaak verrast... Zo ook deze morgen:

Na een fietstocht van 10km passeerde een bejaarde fietsster uit de Schaakstraat. Ze had nergens gladheid gevoeld, maar toen ze van de Polderstraat de Aardenburgseweg wilde indraaien, schoof haar fiets plots onder haar weg én viel ze op haar voorhoofd. Een gigantische joekel van een bult boven haar rechteroog...Ook haar ribben waren gekneusd.

We wensen haar veel beterschap! Wees dus extra voorzichtig als je daar straks ook passeert....

Milieuactie in de Aardenburgweg

aardenburgseweg sint-kruis brugge milieu actie

Op zaterdag 3 december 2016 gingen enkele dappere buurtbewoners de straat aan met het zwerfvuil in de Aardenburgseweg en enkele aanpalende straten. Ze verzamelden 6 zakken rommel. Voor herhaling vatbaar (helaas...). Meer lezen...

Registratie 'Let's do in je buurt'


Ism met de Stad Brugge registreerden we ons op de site 'Let's do in je buurt'. Daar merken we op dat we niet alleen houden van een propere buurt. Ook het dagcentrum van vzw Oranje steekt zijn schouders onder dit doel !

Vraag ivm UITBREIDEN Voetbalvelden in Aardenburgseweg

Cecile Huyghebaert stuurde ons via de nieuwe e-mailbox sosaardenburgseweg@gmail.com een vraag door. Ik neem die hier even op:

"Ik heb een vraagje: zoals u wellicht weet, komt er in de Aardenburgseweg in de blok Bachten Beukenbos, Aardenburgseweg, Spijkerswegel, Moerkerksesteenweg, een "Sportpark" (een forse uitbreiding van de 2 voetbalvelden die er nu liggen).  Dit is terug te vinden in Google onder "Sportpark Aardenburgseweg".  Dit zal veel overlast met zich brengen, alleen al door de 6 voetbalvelden waar niet alleen zal geoefend worden maar waar ook wedstrijden zullen gespeeld worden + 1.000 vierkante meter aan beton: tribunes, kantine, kleedkamers, enz." 

De buurt is van plan actie te voeren tegen dit plan omdat ze de rust en stilte langs de Aardenburgseweg wil bewaren. Via de nieuwsbrief laten we iedereen die normaal de nieuwsbrief krijgt deze info weten. 

Wil je weten wat er gaande is en/of op de hoogte gebracht worden van volgende stappen en/of eventueel meewerken aan welomschreven acties? Mail dan naar sosaardenburgseweg@gmail.com en je wordt op de hoogte gehouden door het actiecomité.

Voor alle duidelijkheid: het actiecomité (speciaal samengesteld met mensen, vaak uit de omgeving van de voetbalvelden, dus ook andere straten dan de Aardenburgseweg) die interesse hebben om rond de uitbreiding van de voetbalvelden actie te ondernemen, is iets anders dan het buurtcomité (=bewoners van de Aardenburgseweg die de ontmoeting in de straat willen stimuleren door allerlei activiteiten).

Hier de inleidende tekst op de site van de website van de stad Brugge
Hier het uitgebreide voorschriften voorontwerp van juli 2016

Sfeerbeelden infovergadering voetbalvelden

infovergadering aardenburgseweg aardenburgseweg infomoment stad brugge voetbalvelden

Plannen

plan aardenburgseweg voetbalvelden sint-kruis

Wat is jouw woord van 2016?


Je hebt keuze uit deze reeks! Geen idee wat ze betekenen? Klik er dan even op én je vindt bij elke woord (door er op te klikken) de uitleg én je kan stemmen!

In onze straat zou dat wel eens BETONSTOP kunnen worden !

Wanneer mag je kerstboom er staan?


Vanaf wanneer mag je jouw kerstboom zetten? Lees het hier bij De Redactie. Zo kom je meteen ook te weten dat qua decoratie vooral de kleuren rood, zilver en goud in zijn dit jaar. Ook pakjes en elfjes zijn welkom in uw boom.


Ooit gedroomd van een friture open te houden in Sint-Kruis? Dan is dit misschien je kans!


Opvallend: die namen NIET in onze straat


In het lijstje van de 10 meest voorkomende namen van België zit geen enkele familienaam die voorkomt in de Aardenburgseweg in Sint-Kruis! Zie maar hiernaast welke namen dan wel zo populair zijn...

Aardenburgseweg dec 2016

Nieuws uit de Aardenburgseweg en de ruime omgeving....

december

de winkelstraat veinst overvloed
dronken van verrukking
sterren van glas fonkelen vreugde
etalages vol lekkernijen dagen 
uit, flirten met hongerige magen
de schemer valt veel vroeger al
in kille achterbuurten
waar zij haar handen warmt
aan arme adem 
waar zij gelaten lacht
naar gaten in haar kleren
de kou kan haar
niet deren, enkel 
de leegte in haar lijf

(fragment uit 'geboorte' van Ria Westerhuis)

vorst in aantocht

De komende nachten dalen de temperaturen opnieuw onder nul en zal je autoruit aanvriezen. Hoe voorkomen? De oudste tip is nog steeds de beste: bedek de ruit met een stuk karton of een scherm. Zorg er wel voor dat je ruit schoon en droog is en steek het stuk karton of het scherm tussen de ruitenwisser en de ruit, zodat deze niet aan de ruit vastvriest. 


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand in 2016 te lezen: