Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg in januari 2016


Welke activiteiten zijn er in en omheen de Aardenburgseweg? Zijn er werken aan de gang? Winkels die openen of sluiten in Sint-Kruis centrum? Je kan het hier elke dag opnieuw lezen!


Bomen zijn de eindeloze inspanningen van de aarde
om te spreken tot de luisterende hemel.   R. Tagore

Streetview passeerde...

Net op dat moment stond ik buiten en gebruikte snel mijn smartphone om wat foto's te maken van hun passage in de straat. Je ziet de foto's hieronder én ze staan ook in het 10-jaar-Zulle-fotoboek. Maar wat blijkt nu? Ook het omgekeerde is waar: de fotograaf staat nu zelf op straatview, samen met zijn vrouw! Herken je beide rechts op onderstaande foto (=fragment van streetview)?

johan en leen op streetview in 2015 streetview in de aardenburgseweg brugge streetview in de aardenburgseweg brugge google in de aardenburgseweg brugge streetview in de aardenburgseweg sint-kruis

28 januari 2016: gedichtendag....

Poëzietip van Marius Smit

Is Chris verhuisd?

Volgens deze website alvast wel....:

Gigantische werf

Aan het einde van de Aardenburgseweg is een gigantische werf. Een brede streep wordt dwars door het landschap getrokken. Even verderop dwarst ze de Broekweg ter hoogte van paardenboerderij Ter Ede.

sint-kruis broekweg sint-kruis broekweg sint-kruis broekweg sint-kruis broekweg

Tweeling

Momenteel ligt deze mooie tweeling in onze straat: rustig naast elkaar, na het vele werk! Heb je ze ook al gezien? Neen, niet verborgen, gewoon zichtbaar langs de weg!

tweeling

Pannenkoekjes van Iris

Iris was ook weer op ons ontbijt aanwezig. Het is niet omdat ze verhuisd is dat ze zich niet meer verbonden voelt met de straat. Integendeel. Bovendien vinden wij het overheerlijk dat ze nog even wil terugkomen uit Assebroek om ons te verwennen met haar overheerlijke pannenkoekjes. Heel erg geslaagd, na weliswaar één heftige knal...

Sound of Music

Zondag waagden enkele dames van het comité zich aan een echte flashmob, op de tonen van de familie Von Trapp én hun Sound of Music-oorwurm. Wil je graag het muziekje nog eens horen?
Ga dan hier ! Hieronder een paar foto's van de dans:

Zulle-steen bij Lieve

De tijdelijke hoedster van onze Zulle-steen is Lieve. Ze kreeg zondag 17 januari 2016 de steen uit handen van An, voorzitster van het Zulle-comité uit de Aardenburgseweg, tijdens het jaarlijkse Zulle-ontbijt.

Bob-controles in de buurt....

Op deze pagina kun je zien waar de meeste alcoholcontroles in Brugge plaatsvinden. Moerkerksesteenweg en Maalsesteenweg scoren erg goed. Aardenburgseweg en Polderstraat blijken in de lijst van locaties niet voor te komen....

alcoholcontroles in brugge

Nieuwjaarsontbijt met Zulle-zingt & foto-boek 10j Zulle

Joost Van Eenoo, straatbewoner, vertelt in de krant over leestuin en ruilhuis.

Geen Dams zout in Polderstraat

Damme kocht een nieuwe zoutstrooier. Je leest er hier meer over. De Legeweg (=het verlengde van de Aardenburgseweg) en de Pijpeweg worden gestrooid door Damme. De Polderstraat niet. Dat lees je alvast hier op de site van Damme met alle gestrooide straten.

heroes, just fot one day

Meer dan 50...

Ja, met RUIM 50 zijn we al voor ons jaarlijkse Zulle-ontbijt ! Welkom zondag vanaf 9u in school De Spycker/Wonderwijs. Misschien met de eerste vorst...!!??

Brief vindt weg terug: burenhulp!

Vanmorgen kwam een man uit de Oude Hoogweg aanbellen: hij had een brief in zijn bus gekregen, die duidelijk niet voor hem was. Dat was zijn naam niet, maar via het afzenderadres wist hij dat de brief verstuurd was uit de Aardenburgseweg. Daarnet was hij met zijn hondje op wandel en belde aan om de brief terug te bezorgen... aan mijn vrouw, die naam en (iemand anders haar) adres duidelijk door elkaar gehaald had. Burenhulp dus. Bedankt!

6-12-2015 - Robin Van Maele


Het is een zonde kwaad van anderen te denken 
- maar zelden een vergissing.

Henry L. Mencken

Dampoortbrug dicht

Dampoortbrug I is deze week onderbroken. Twee hydraulische cilinders moeten vervangen worden. De werken aan de Dampoortbrug kaderen binnen een groter onderhoudsproject. In de loop van 2016 worden ook hydraulische cilinders van de Steenbruggebrug, Dampoorbrug II, Katelijnepoortbrug en de Boudewijnbrug vervangen. Daardoor worden onverwachte onderbrekingen zoveel mogelijk voorkomen.

En als we nu in 2016 allemaal in onze straat zouden....

Een Brugsche Wens....

Och menschen van

Vlees en bloed

2016, 't goat junder goed

Een scheve splette

Een verfrommelde gazette

Stovers met frieten

Een krampe in je kieten

Een zatte kaffie met een koekstje

Den open hèèrd en een boekstje

Will Tura die ziengt

Een lampe die spriengt

Een vat ütgegoten

Een stik in je kloten

spügen in een zakstje

't kleur van een kakstje

Een belastiengsbrief

Een gewillig lief

Noois de pille vergeten

J'n eigen name nog weten

Een büle in j'n otto

Zesse jüste met de lotto

Zeven dagen ip zeven

Een insgeliks geweun moar gelukkig leven.

BESTE WENSEN VOOR 2016

Digitaal drieluik: heemkundig en genealogisch onderzoek

Eddy Dubruqué van familiekunde Vlaanderen maakt iedere geïnteresseerde in 3 avonden (17/2 + 24/2 + 2 maart 2016 -telkens van 19u tot 21u30) wegwijs in het heemkundig en genealogisch onderzoek via het Internet Gratis voor leden – 12 euro voor niet-leden voor de 3 sessies. Maximum 30 deelnemers. Inschrijven: brugsommeland@skynet.be of telefonisch 050/36.02.62.

Op welke vragen kunt u een antwoord verwachten?
Wat is heemkunde, genealogie en volkskunde en wat hebben ze gemeen? Waar op kun je nuttige informatie vinden op internet? Hoe kunnen we overleden voorouders of personen wereldwijd terugvinden: via begraafplaatsen, begrafenisondernemers, kranten enz. Waar zoek je gegevens van een gesneuvelde Belgische militair? Enz. Meer lezen?

Uitwijken in Sint-Kruis


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van die maand in 2016 te lezen:

         


Kies hieronder op de maand-2015-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van die maand van 2015 te lezen: