Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zuidervaartje fietspad onderbroken

zuidervaartje

Vanaf vandaag is het fietspad compleet niet meer te berijden! Diepe gleuven zijn uitgefreesd om de weg te vernieuwen op sommige plaatsen...

Wegbranden onkruid

aardenburgseweg zulle straatonderhoud wegbranden onkruid

Vandaag dinsdag passeerde de stadsmedewerker weer eens om het onkruid weg te branden aan de rand van weg en goot.Sint-Kruis heeft nu ook zijn eigen champagnecapsule. Het is een ontwerp van de Brugse champagneclub Chambrugge.

Dochter Stijn Streuvels

In Warren Sint-Kruis woonde een dochter van Stijn Streuvels. Ze was getrouwd met Hugo Baert. Het huis werd onlangs verkocht (= eerste huis aan de rechterkant als je van de Polderstraat komt, het zit een beetje verscholen tussen het groen). Zaterdag 25 juni wordt ze begraven in Sint-Kruis. 

Lees meer in onderstaand artikel in het BH van vrijdag 24 juni 2016:

Boom met haar


Langs de Polderstraat staat deze boom-met-haar: een afgestorven boom, maar waarop gras groeit. Wellicht heel tijdelijk, tot de boom valt, vervalt tot potgrond.

Het lijkt een beetje op de bunker waar tijdelijk iemand woonde: even was het mooi, maar al snel werd de romantiek stevig verstoord én ingehaald door de harde werkelijkheid van regels en wetten....

boom met haar

Halverwege


De Compostela-fietsers, warvan Jan Becu uit de Polderstraat er één is, zijn halverwege en waren zondag in Cahors na 1500km fietsen. Ze verbleven afgelopen nacht in een gezellige pelgrimsherberg. Hun was werd er gedaan en de andere spullen gedroogd. Dat was wel even nodig, er hing hier en daar een geurtje aan hun spullen. Belangrijkste nieuws is dat er beter weer voorspeld wordt!!!

Stuurgroep Zulle op woensdagavond

Woensdag 15 juni zitten we terug samen met de stuurgroep van het Zulle-comité. We houden evaluatie van de zulle zomer-petanque. We kijken of een opruimactie in de buurt haalbaar is én wanneer eventueel. Er is ook een vraag van Cruushove. Daarnaast wellicht ook varia. We zien elkaar bij Vera om 20u. Wellicht ook CAVA want gisteren dinsdag zijn we de 1000000 bezoekers-kaap op deze site gepasseeerd! Zaterdag 21 augustus 2010 werd de website voor het eerst gelanceerd. Das is zo ongeveer 2000 dagen geleden! Dat wil zeggen dat er gemiddeld een 500 bezoekers per dag passeren!

De Compostela-fietsers


...rijden in Midden-Frankrijk: Ze vertrokken vandaag in Souterraine

1 000 000 bezoekers - een mo(nu)ment !


14 juni 2016 - 21u06

jij en nog zoveel andere.... Johan
dank je, Lies !

Ooit al eens afgevraagd hoe de huisnummers bepaald worden in Brugge? Hier lees je er alles over!

4 juni: een 'warme' zulle-feest-avond !

de afronding van een gezellig samenzijn ! Klik voor meer foto's

►Te koop: huis met 3 slk Koolstuk Sint-Kruis 

►De Compostela-fietsers rijden vandaag Parijs binnen!

Robert en Annie

Gelezen in de kleine berichten van de Stad Brugge:

"Het echtpaar Robert Van Hecke (Brugge, 05/07/1942, diëtist) en Annie Verbeure (Brugge, 14/04/1941, naaister) uit de Aardenburgseweg 133, 8310 Brugge, viert op 16/07/2016 zijn gouden bruiloft. Plaats van de viering: Koen Van Hecke, Orchideeënstraat 13, 8730 Beernem. Er zijn drie kinderen en vier kleinkinderen. De afgevaardigde van het stadsbestuur wordt er verwacht tussen 17.00 en 18.00 uur."

Proficiat alvast van alle bewoners van de straat!

robert en annie 50 jaar getrouwd


Profvoetballer Tom De Sutter (én getrouwd met deze ex-straatbewoonster - herken je haar nog?) trad vorig jaar naar voren als de ambassadeur van de onbekende sport padel in België. Na een club in Brugge (in de Gulden Kamer!) gaat hij echter door. “We voelen dat het aanslaat en willen nog enkele clubs openen”, zegt hij hier in Het Nieuwsblad.


Te HuurVernieuwde rijwoning met stadstuin! 3 slpk, Gesloten bebouwing in de Kartuizersstraat 5 8310 Sint-Kruis


Aardenburgseweg juni 16

Welke activiteiten zijn er in en omheen de Aardenburgseweg? Zijn er werken aan de gang? Winkels die openen of sluiten in Sint-Kruis centrum? Je kan het hier elke dag opnieuw lezen!


Schrijf hier in voor de petanque en het etentje nadien!


Ze zijn vertrokken

Zondagmorgen zijn we vertrokken op hun avontuur naar Compostela! Door vele familie, vrienden en kennissen werden ze aangemoedigd. Nog een laatste zegening voor een behouden reis en de eerste stempel in hun boekje, zijn ze vertrokken richting Compostela: aangemoedigd door het klokkengeluid van de parochiekerk. Vele sympathisanten vergezelden hen per fiets tot in Hertsberge!


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: