Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Jietse bij Olympic Brugge

Onlangs was er groot feest bij Olympic Brugge, én ook het Brugs Handelsblad kwam daar langs. Ze maakten een reuze grote foto voor de achterkant van de krant. En daarop staat een straatbewoonster! Ga gerust op zoek... Sta je er ook tussen? Laat het ons weten! We zagen je spijtig genoeg over het hoofd....

Ja, Johan... Wolle was er ook die avond, maar ik vind 'm niet op de foto...

'Wolle, waar sta jij ?'

Mooie gekleurde bomen

Die zie je in dit seizoen natuurlijk overal, zeker nu het lang duurde voor het begon te vriezen en er weinig wind was. Maar kunstenaars spelen daar graag mee... In het ziekenhuis in Enschede maakte videokunstenaar Geert Mak deze videoanimatie: het werk heet Natureally een samenvoeging van nature & really. Je kijkt naar de natuur. Hoewel... echt? En hoezo beweegt de foto? Dat komt doordat Mul op de achterkant verschillende kleuren licht projecteert. Nu te zien in Enschede maar ook in museum Schiedam, vlakbij Rotterdam. Of gewoon hieronder in het filmpje:

Storm ook in Sint-Kruis voelbaar

(bron: HLN van 21 november 2016 - lees verder)

Ook in Lorreinendreef... storm

(bron: Het Nieuwsblad 21 november 2016 - lees verder)

Zondag waren we in de film!

Deze bijzondere Belgische animatiefilm van Oostendenaar Jan Bultheel, was een échte aanrader.  Naast de schitterende animatie was de film ook in sappig authentiek Oostends dialect wat de film prettig en zeer genietbaar maakte.  Kadert ook in de herdenkingsjaren van de Groote Oorlog 14-18.

Het verhaal: 1914. Terwijl Jean Mordant in Buenos Aires de wereldtitel worstelen behaalt, wordt zijn dochter Mimi in Oostende aangerand door Duitse soldaten. Jean zweert dat hij zijn dochter zal wreken. Met zijn trainer Victor en neefje Guido gaat hij in dienst bij het prestigieuze ACM-korps, de allereerste pantserdivisie ter wereld. Omdat de zwaar gebouwde pantserwagens in de Vlaamse modder wegzakken, worden ze overgeplaatst naar het Oostfront. Tegen de zin van Jean, die bericht krijgt dat Mimi zwanger is, wordt hij meegesleurd in een dramatische reis rond de wereld. Een ongelooflijke reis die zijn wereldbeeld voorgoed zal veranderen.

Geniet nog even van de trailer:

 

Salsa in Brughia

Steenmarter gezien in de buurt?

steenmarter

Els Timmerman over Eenhoorns


Els Timmerman, dochter van Cécile en Antoon, verzorgt in De evolutie maandelijks ‘lezingen’ en ‘Work in & out’. Het zijn heel herkenbare thema’s die vanuit een kosmische orde belicht worden. Op 18 november om 19u30 kun je in De Evolutie terecht voor deze lezing:

Eenhoorns maakten deel uit van verschillende mythes en legendes door verschillende eeuwen heen en dit van Oost naar West. Nu komen de eenhoorns massaal terug om de mensheid te helpen, om samen met ons naar een hoger spirituele dimensie te gaan. Ze dienen ons. Eenhoorns staan in de eerste plaats voor zuiverheid maar behelzen nog verschillende veel andere kwaliteiten. Ze beschikken tevens over een sterk helende kracht. Ze zijn verbonden met het vrouwelijk aspect daarom houden zoveel meisjes ervan en worden ze meestal in verhalen geassocieerd met princessen. Tijdens deze lezing krijg je de kans om de eenhoorns met al hun kwaliteiten te "ontmoeten". meer info hier

De Reynaert speelt De kreupele van Inishmaan vanaf 18 nov.

De Reynaert heeft een prachtige productie klaar. Vergeet niet om tijdig te reserveren. Zoals altijd zijn de plaatsen beperkt.

De kreupele van Inishmaan

auteur: Martin Mc Donagh - regie: Chris Blondeel

Poor Billy: een wees, kreupel en lelijk, en het leven moet nog beginnen.
Gevangen op een dood eiland.
Hij wil maar 1 ding: weg van hier!
En kijk… Hollywood.
Hollywood?! You must be kidding!!!
18, 19, 25 en 26 november en 2 en 3 december 2016 telkens om 20u
 
Spelers: Dirk Benoot, Veronique Declercq, Stijn De Kesel, Johan Deruyck, Yvienne Hoorne, Els Janssens, Hansjörg Staelens, Gerrit Vonck en Hilde Vonck

Locatie: Gemeenschapshuis, Moerkerkse Steenweg 190, Sint-Kruis(Brugge) 

Kruispoortbrug

Vanaf vandaag wordt gestart met de bouw van een nieuwe Kruispoortbrug (enkel voor voetgangers en fietsers...). Over een weekje zou die af moet zijn, én bruikaar. Over wat er met de kapotte brug zal gebeuren (herstellen of vervangen) is nog geen duidelijkheid!

Minderjarigen zijn daders grafschennis

uit De Standaard van 9/11/2016:

"De daders van de grafschennis op het kerkhof van Sint-Kruis afgelopen weekend zijn bekend. Het gaat om enkele minderjarigen. Ze werden uitgebreid verhoord, maar mochten nadien gewoon terug beschikken.

Afgelopen weekend vernielden onbekenden een zestal graven, vooral kindergrafjes. Beertjes werden weggegooid, zerken omver gestampt en ornamenten vernield. De aangeslagen slachtoffers spraken van puur vandalisme.
Een viertal dagen na de feiten zouden de daders bekend zijn. Hoe de politie hen kon opsporen en om wie het precies gaat, wil het parket niet kwijt. Een getuige zag hoe een groepje jongeren van het kerkhof kwam, op hun fietsen sprong en wegreed. Maar een duidelijk beeld van de tieners kon hij niet vormen. Vermoedelijk konden andere getuigen de speurders wel in de goeie richting wijzen.
Voor de slachtoffers is het een opluchting dat de daders gevat konden worden. Toch is er ook medelijden met de ouders van de daders. ‘Zij zullen er immers voor opdraaien.’ Maar echt gerust is de familie niet. ‘Die jongens zullen wel nog in de buurt rondhangen. 's Avonds gaan we zeker nooit meer alleen naar het kerkhof.’ (tlg)"

Probeerticket in je brievenbus!

Sinds geruime tijd levert het Brugse stadsbestuur inspanningen om het gebruik van de bussen van De Lijn te stimuleren. Niet zonder succes trouwens, want de Brugse stadsbussen vervoeren nu per jaar meer dan 11 miljoen reizigers. Maandagmorgen zat zo'n ticket in de brievenbussen van onze straat!

Elke maand geeft Stad Brugge, in samenwerking met De Lijn, bewoners van Brugge de mogelijkheid om de bussen van De Lijn gratis uit te proberen. Met het probeerticket datjze in de brievenbus kreeg, kun je alleen of met 2 personen samen, een gratis busreis heen en terug maken naar de binnenstad. Doen!

Aardenburgseweg november 2016

Nieuws uit de Aardenburgseweg en de ruime omgeving....

Grafschennis in Sint-Kruis

bron: HLN van maandag 7 november 2016 Lees hier verder... 
Hier is ook de reportage op VTM te bekijken!

Survivalrun werd weer gelopen

artikel in HLN van maandag 7 november 2016

6 november survivalrun

survivalrun brugge 2016

Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: