Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Grafschennis in Sint-Kruis

bron: HLN van maandag 7 november 2016 Lees hier verder

Buschauffeur overvallen aan Geralaan

bron: HLN van 29/10/2016

Een 42-jarige buschauffeur van De Lijn is gisterochtend overvallen in Sint-Kruis. Twee mannen drongen de bus binnen en gingen aan de haal met 80 euro. "Onze chauffeur verkeerde in shock", zegt Carla Tavernier van De Lijn. Het incident gebeurde gisterochtend vroeg aan de parking in de Geralaan in Sint-Kruis. De 42-jarige buschauffeur uit Roeselare was even na zes uur aan het pauzeren toen twee mannen de bus binnendrongen. De deuren van de bus stonden open, omdat de chauffeur net een sigaret had gerookt. Het duo, met een getinte huidskleur en West-Vlaams accent, vroeg geld aan de chauffeur en nam hem dan bij zijn nek. Dat de twee hardhandig te werk gingen, bewijst het gescheurde hemd van de chauffeur. De man gaf de overvallers - die op het eerste zicht niet gewapend waren - de dienstenportefeuille met daarin zo'n 80 euro. De daders lieten de portefeuille achter en liepen weg met het geld. De politie probeerde de overvallers nog te vinden, maar zonder succes. De chauffeur verkeerde in shock en mag de komende drie dagen niet werken. "We betreuren dit voorval", zegt Carla Tavernier, woordvoerder bij De Lijn. "De komende tijd gaan we bekijken hoe we nog beter kunnen inzetten op de veiligheid van onze chauffeurs. Al wil ik benadrukken dat we dit sowieso al doen." (MMB)

Villa te koop in Polderstraat Sint-Kruis

Ruime villa met 5 slaapkamers te koop in de Polderstraat 44 in Sint-Kruis. Lees hier meer!

Tijdelijke Kruispoortbrug

Nadat de vergunningen goedgekeurd zijn, komt er (vrij snel wellicht) een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers aan de Kruispoortbrug II. Ook de spertijden worden enkel op vrijdag uitgebreid tussen 16u en 17u30: dan wordt de brug niet gedraaid.

Vanaf nu weer schapen langs damse vaart

Schapen zijn, in een slimme combinatie met mechanisch beheer, de beste optie om de oevers van de Damse Vaart te onderhouden. De schapen zullen in totaal 15 hectare begrazen, waarvan 11 hectare op de linkeroever vanaf de Gemeneweidestraat in Brugge tot de Nederlandse grens. Op de rechteroever wordt er gegraasd tussen de Hoekebrug en het zelfbedieningsveer Kobus. De schapen krijgen in mei, juni en vermoedelijk ook in juli een rustperiode. Zo kunnen wilde planten zich beter uitzaaien.

Aardenburgseweg oktober 2016


Nieuws uit de Aardenburgseweg en de ruime omgeving....

 

Klik en schrijf hier in voor één van de activiteiten...! 
(buurtbewoners kregen de folder in hun brievenbus)

Haag weg en nieuwe terug

Grote ingreep bij het Warren-kasteel: de haag is volledig weggenomen (tweeede foto hieronder). Er wordt een nieuwe, beter versterkte én dikkere wand gemaakt (bovenste foto hieronder), en wellicht nadien terug een nieuwe, andere haag gezet.

Mieke zingt bij "Zingen is Zijn"

zingen is zijn lux aeterna concert assebroek

Mieke, ook uit één-en-vigtieg in de Aardenburgseweg, zingt bij "Zingen is Zijn", een koor uit Assebroek. Ze hebben een nieuw concert voorbereid en stellen dat graag voor: Lux Aeterna. Kaarten zijn te bekomen bij Mieke...

Lees...

...wat er te lezen staat op de website van de stad Brugge over de extra voetbalvelden in onze straat. Klik hieronder op de strook!

voetbalverlden aardenburgseweg brugge

Je ziet ze ook in onze straat...


...de stickers tegen CETA, stickers geplakt op de paaltjes van verkeersborden. Maar Wat is dat en wie is waarom voor/tegen?

► CETA staat voor Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) en is een internationaal handelsakkoord tussen de EU en Canada.

► Volgens voorstanders zullen Europese uitvoerders en investeerders het veel makkelijker hebben om zaken te doen in Canada. Afspraken over voedselkwaliteit zouden veel bureaucratische rompslomp vermijden.

► Tegenstanders zeggen dan weer dat hormonenvlees en voedsel met kankerverwekkende chemicaliën ongehinderd op de Europese markt kunnen worden gegooid.

Je huis mag dikker worden!

Wie de buitenkant van zijn huis wil isdoleren, mag vanaf nu zijn huis tot 14 cm breder maken. Lees hier het artikel in de krant.

Man loopt zware brandwonden op

wanneer hij in de Altebijstraat in Sint-Kruis Brugge zijn hond uit zijn brandende woning wil halen.
Lees hier het artikel in de krant

Buren bij kunstenaars uit Polderhoeklaan

Buren bij kunstenaar uit Doornhut

Ook Kristien Berings uit de Doornhut neemt deel aan Buren-bij-kunstenaars! Meer info en openingsuren hier!

kristien berings

Uniek zicht: Kruispoort Brugge zonder brug

De scheepvaart kan weer varen, maar fietsers en zuto's zullen wellicht maanden moeten omrijden aan de Kruispoort in Brugge. De Brug is ondertussen helemaal weg:

Lees hier het verslag van het verwijderen van de brug in HLN

Buren bij kunstenaars

Binnenkijken in winkels, restaurants,...

Met Google streetview kun je nu ook binnenkijken bij veel winkels, restaurants, enz. De eerste op Sint-Kruis is 'Behang Verplancke' in de Delaplacestraat. Je kan 'wandelen' in de winkel.... Geen idee hoe je dat doet? Lees hier het stappenplan! Klik hier en je stapt even binnen in Sans Cravate in de Langestraat !


Zoeken op "Sint-Kruis" bij Google levert soms grappige resultaten op:


Te Koop: Oude Hoogweg 137, 8310 Sint-Kruis 3 slpk, 96 m² bewoonbare oppervlakte half-open bebouwing

Herfst in de Aardenburgseweg

aardenburgseweg sint-kruis reuzezwam

Mooi exemplaar in de Beukendreef bij het Rooigemkasteel in sint-Kruis.

regenboog aardenburgseweg sint-kruis brugge

Heerlijke regenboog in de Aardenburgseweg-Polderstraat in Sint-Kruis op zondag 2 oktober 2016.

Fietsweg naar Cadzand nog even dicht

fietsweg naar cadzand onderbroken

De mooie fietsweg naar Cadzand blijft nog tot halverwege deze maand gesloten. Tussen Sluis en Retranchement: er is een duidelijke omleiding voorzien, ook voor fietsers erg duidelijk!

Week van de Fair Trade


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: