Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

juli tem september 2016

Huis te koop in Paalbos Sint-Kruis

Uitwijken VORIG weekend in Sint-Kruis

Uitwijken is een heel weekend lang genieten van diverse activiteiten: er staan opnieuw meer dan 30 activiteiten op het programma: de Foto-expo, de nieuwe cinemawagen met kortfilms, laat-avondfilm en animatiefilms, circus- en theatervoorstellingen, workshops, Radio uutwiekken, en zoveel meer. Download hier het volledige programma.

Wanneer Vrijdag 23/09/16 om 19:00 
Zaterdag 24/09/16 om 14:30 
Zondag 25/09/16 om 9:00
Waar Speelplein Petegemstraat - Babbaertstraat, Malehoek, 
- -, 8310 Sint-Kruis

Inspraak boomaanplantingen

Jullie  - bewoners in de Aardenburgseweg 5 tem 63 - ontvingen een schrijven van Stad Brugge mbt de aanplanting van een aanvulling van de bomenrij van 22 zomereiken in het eerste gedeelte van de straat.

Enkelen richtten zich tot het comité met de vraag of er vanuit 'het comité' iets ondernomen wordt.

Gezien de reacties die we horen zeer verscheiden zijn (en er dus geen gemeenschappelijk standpunt is) en gezien er op dit moment al een mogelijkheid is om opmerkingen of suggesties te formuleren; menen we dat het gepaster is om zich rechtstreeks te richten naar de bevoegde instantie:

- via een brief gericht aan de stedelijke Groendienst, Buiten de Smedenpoort 2, 8000 Brugge

- via een mail naar een van de volgende adressen:groendienst@brugge.be of communicatie@brugge.be

- via een invulformulier aan de balie van Communicatie & Citymarketing

Dit geldt voor opmerkingen als voor tevreden reacties... en dit VOOR 23 september 2016

Bron onderstaande afbeelding alsook meer info:

www.brugge.be/plannen

Het gaat niet goed met de man die een tijdje in de bunker woonde in de Polderstraat... Lees hier verder...

7 dagen op 7 winkelen in Sint-Kruis

Een nieuwe Carrefour opent op de plaats waar vroeger de Snooker 147-zaal was langs de Moerkeksesteenweg 211-213. Ook op zondag zal daar van 7u tot 20u kunnen gewinkeld worden.... Ook alle andere dagen van de week geopend van 7u tot 20u. (foto: Google Streetview)

snooker 147 moerkerksesteenweg sint-kruis

Voorheen zat hier sedert april-mei 1987 een Unic-winkel: Unic was een Belgische supermarktketen waarvan de winkels uitgebaat werden onder franchise. De eerste Unic-winkels verschenen in 1952 in België. Vanaf 1997 werden sommige Unic-winkels "Super GB Partner".

Nog vroeger was daar herberg d'Hope, uitgebaat door de familie Anseeuw. Lees hier meer... In 1921 kwam in d'Hope één van de eerste openbare telefoons van Sint-Kruis. In d'Hope, bij Alois Anseeuw en Anna Dumon, was vanaf 6 september 1952 (=stichting van Iris) de kunstkring Iris onder voorzitterschap van Julien Schaeverbeke

Mariawende wordt groter

Blydhove verlaat de Generaal Lemanlaan en komt in splinternieuw gebouw in Boogschutterslaan in Sint-Kruis. Lees meer... (Foto: repro mvn)

mariawende sint-kruis blydhove

Ook extra volk in de Polderhoeklaan op zaterdag 10 en zondag 11 september.

Klik hier en lees wat er te doen is...

Santiago

Voor de vakantie kon je hier lezen hoe Polderstraat-bewoner Jan Becue naar Compostela reed met de fiets. Zou hij weten dat, als jij uit de kerk van Hoeke komt, er warempel een wegwijzer staat naar Compostela? De Kerk is dan ook Jacobs-kerk: Sint-Jacob-de-Meerdere

hoeke santiago-de-compostela-wegwijzer kerk hoeke

Niene in de krant !

bron: Brugs Handelsblad * 2 september 2016

Voormalig postpunt te koop

Voormalig postpunt en dagbladhandel Patje staat nu ook te koop.

Stockage-ruimte te huur

Verschillende overdekte en bewaakte stockageruimten in de Moerkerksesteenweg 272 (vlak voorbij fietsen Janssens) ter beschikking vanaf €55/maand - Verschillende afmetingen en groottes mogelijk. Aanwezigheid van verlichting - elektrisch afgesloten poort - camerabewaking. Meer info hier.

luchtfoto

Een leerling van Mozaiek maakte deze luchtfoto van de omgeving van de Mozaiek:

Een 'ooievaar' gespot in onze straat .... !

Niene

 

 

En ja...

Op zaterdag 27 augustus is de kleine Niene geboren bij Shana & Branco.

Welkom Niene en proficiat aan de ouders met hun eerste dochtertje !

Voetbal in de Aardenburgseweg

bron: Brugs Handelsblad * 26 aug 2016

Ristretto

ristretto koffie sint-kruis brugge

bron: Brugs Handelsblad * 26 aug. 2016

Straks nieuwe berichten...

Na een lange zomerpauze krijg je hier straks nieuwe berichten over Aardenburgseweg en omgeving. we brachten alvast één wijsheid terug mee vanuit Rotterdam:

rotterdam luchtsingel hofbogen schiegebouw

Watertoren

Dat er in de omgeving van de watertoren van Sint-Kruis grootse werkzaamheden gepland zijn, kon je hier al eerder lezen. Wil je meer weten over de watertoren én zijn verleden? Kijk dan zeker even bij heemkundesintkruis.be Daar zie je ook deze mooie foto van de opbouw van de toren omstreeks 1961:

watertoren sint-kruis brugge 1961 opbouw heemkunde-sint-kruis

Aardenburgseweg zomer 16

We nemen in de zomer een rustiger tempo aan. Maar zodra er iets te melden valt, proberen we je toch op de hoogte te houden. Wellicht niet dagelijks, maar wekelijks... Tot september dan maar, voor het gewone straatritme!

Nog nagenieten van ons straatfeest in juni ? Bekijk hier maar !

Robert & Annie vieren op 16/7 !

PROFICIAT vanwege alle Zullenaars !

't Speelhuis open

In de Pastoriestraat is 't Speelhuis (dat vroeger in de Boogschutterslaan zat) open na een lange en uitgebreide renovatie:

't speelhuis sint-kruis

Hoe vaak kan het?

Inderdaad: hoe vaak kan een paaltje omvergereden worden? Wellicht niet meer dan het paaltje bij apotheker Philip aan de kerk:


Stil in de straat? De helft zit op Cactus! Kom je ook langs? Zo vermijd je meteen alle vakantiefiles. Alhoewel...

Zomerse sfeerfoto's uit de omgeving...

Werken aan begin Moerkerksesteenweg schieten goed op: de busvakken zijn half-afgewerkt.

kerk sint-kruis lavendel

Lavendel bij de kerk

warren sint-kruis

Twee keer Warren: ene plaats voor, de andere na de bouw!

Gisteren 8 juli zijn de Compostela-rijders aangekomen op hun eindbestemming. hier zie je alle foto's op hun dagboek-website.

School in Aardenburg blijft (nog even) open voor slechts 10 kinderen...

pijpeweg sint-kruis

gezocht

Jan D’hondt en Alex Calmeyn zijn bezig met het uitspitten van de geschiedenis van de site Maalse Steenweg 68. Achter het ijzeren hek vind je een voormalige bedrijfssite die uitgeeft op de Drie Koningenweg. Het industriële gebouw dateert van 1910-1912 toen er een brouwerij met mouterij werd gebouwd onder de naam Gambrinus. Na goed twintig jaar diende dit bedrijf de boeken neer te leggen. Voor de Tweede Wereldoorlog waren de gebouwen in gebruik door een bedrijf dat o.a.fietskaders vernikkelde. Kort na WOII vestigde Coca- Cola er zijn eerste bottelarij voor de regio Brugge.

Beide onderzoekers doen een warme oproep naar al wie over deze site informatie of documenten zou bezitten. Graag contact nemen met jdh1@skynet.be of alexcalmeyn@hotmail.com

Op deze foto van beeldbankbrugge, genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1917 door L. Laloo, zie je een groepsfoto van het toenmalig personeel bij Gambrinus. Een Duits militair kijkt toe in de vensteropening.

Werken Moerkerksesteenweg

werken moerkerksesteenweg sint-kruis

Momenteel is het stukje Moerkerksesteenweg, dichtst bij de stad volledig onderbroken voor autoverkeer. Als fietser kun je er nog doorheen laveren... Voetpaden worden heraangelegd en dus bus-stop-strook krijgt wellicht een duidelijekr plaats. De bushalte is afgeschaft tot 15 juli: dus wellicht zolang ook geen passage met de auto. Gissen is dat, want een bewonersbrief is er niet te vinden op de site van de stad Brugge.

Compostela

compostela

Ondertussen is Jan Becu met zijn fietsgezellen de Spaanse grens al flink gepasseerd en fietsen ze op minder dan 500km van Santiago: het doel is in zicht... Je kan de belevenissen ook hier op hun blog volgen....

Zuidervaartje nog tot 15/07 onderbroken !

zuidervaartje


Kies hieronder op de maand-2016-knop om het Zulle-Aardenburgseweg-nieuws van een maand van VORIG JAAR te lezen: