Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg nov 2017

Nieuws uit de Aardenburgseweg en ruime omgeving...


Momenteel....

woensdag 29 november...

26 november

... was de verjaardag van Antoon.

aardenburgseweg november 2017

Morgen 1.500.000 bezoeken aan deze website? Bedankt voor jullie talrijke visites!

Vandaag is het de 10e "e-mailloze vrijdag": de dag waarop opgeroepen wordt om e-mail en andere elektronische communicatie tot een minumum te beperken. Zo'n 130 organisaties doen mee waaronder ook Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis. Lees verder

Dosko Sint-Kruis leed tegen Koekelare zijn eerste nederlaag van het seizoen (2-4). Door het verlies van Keiem blijven ze leider. Volgend weekend trekken ze naar Ruddervoorde.

Sneeuw op komst?

Dat zeggen ze in het weerbericht! Krijgen we die niet? Of wil je nu al even opwarmen? Luister dan hieronder naar Snow van Dave Holland:

Gratis naar de stad

Dit jaar vinden tien eindejaarsshoppingdagen plaats. Nieuw deze keer is dat ook het eerste soldenweekend, 6 en 7 januari, wordt toegevoegd aan de shoppingdagen:

weekend van 2 en 3 december 2017
weekend van 9 en 10 december 2017
weekend van 16 en 17 december 2017
zaterdag 23 december 2017
zaterdag 30 december 2017
weekend van 6 en 7 januari 2018
Tijdens de shoppingdagen zal De Lijn de hele dag voor gratis en openbaar vervoer zorgen op het volledige stadsnet en wordt het drukke autoverkeer uit het centrum weggehouden.

Nog even doorbikkelen en dan zit-ie er weer op: de moeizaamste, somberste, natste, grijste en meest nutteloze maand van het jaar: november. ,,Ineens gaat het licht uit en staan we allemaal in de file.’’ November is eigenlijk niets. Een nutteloze maand. Ga maar na: in januari en februari hopen we te schaatsen, in maart vangen we de eerste lente-uurtjes, van april tot en met augustus genieten we van de opwarming van de aarde, in september en oktober zomeren we na en in december is het feest. Maar november? Die zorgt er alleen maar voor dat er twaalf maanden in het jaar gaan.

Bron én verder lezen, kan hier (gratis) in het AD

Zware brand in Sint-Kruis , zondagavond. Bekijk hier het Focus-nieuws 
Lees ook hier een artikel: (klik IN het artikel om verder te lezen)

Geschiedenis van de uitgebrande villa in Male

(bron: HLN 21 november 2017) Lees hier verder

bron: HLN 18 november 2017 - Lees hier het volledige artikel

Nieuwe bomen zijn aangekomen

Donderdag 16 november zijn de nieuwe bomen aangekomen in de Aardenburgseweg. Ze werden voorlopig gewoon in de plantgaten gezet... 13 aan de ene kant van de straat, 2 aan de meer bewoonde kant.

nieuwe bomen in aardenburgseweg sint-kruis eiken

Hoge Nood in de buurt?

toilet in brugge

Dan is er nu de app die vele toiletten toont in Brugge en vele andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen. Ruim 5.500... handig toch? Meer lezen kan hier.

Benieuwd wat ze zulle laten zien? Klik IN de strook!

Kortparkeren Sint-Kruis

Het college van Burgemeester en Schepenen besliste om meer locaties voor kortparkeren te voorzien. Het toekennen gebeurt volgens vastgelegde criteria:
1. de aanvraag moet gebeuren door één of meerdere buurtwinkels
2. klanten moeten binnen een korte periode (max. 30 minuten) bediend kunnen worden
3. belangrijk is dat de parkeerdruk in de omgeving voldoende hoog is

De nieuwe locatie in Sint-Kruis is Moerkerksesteenweg 202. Dat is ter hoogte van broodjeszaak "De Pauze". Daar werden 2 kortpakeer-plaatsen gemaakt. Parkeerplaatsen voorbehouden voor kortparkeren worden met signalisatie aangeduid: je mag maximaal 30 minuten gratis parkeren.
Let op: in de binnenstad is kortparkeren wél betalend!

Sterren plukken

Waar kun je weer ster-vol gaan eten in de buurt? Gault&Millau reikte weer zijn sterren uit. In onze buurt kun je in deze resto's terecht:

1= De Jonkman (18/20)
2= Rombaux (12/20)
3= Goffin (15/20)
4= Sans Cravate (16,5/20)
5= 't Jong Gerecht (12/20) en Franco Belge (13/10)

sterren Gault-Millau in sint-kruis brugge

Herfst in de buurt...

De plantgaten zijn gemaakt in het begin van de Aardenburgseweg: nu nog even wachten op de komst van de nieuwe bomen. Geen 21 zoals oorspronkelijk gepland, maar 15. Na aanpassingen door de stad, na opmerkingen van enkele buren.

aardenburgseweg sint-kruis bomen

Vreemde pompoen in twee delen/lobben in een privétuin langs het Zuidervaartje...

pompoen met 2 lobben

Momenteel is de bouw ongeveer halverwege van het nieuwe huis in Warren.

warren woning sint-kruis brugge

Belladonna in Male

Fit-o-piste Veltem

In het Veltembos in Sint-Kruis kan iedereen zich uitleven op de vernieuwde fit-o-piste. Dat is een looppiste met enkele toestellen langs het parcours. Alle toestellen werden grondig gecontroleerd en hersteld. Het parcours is 1,7 kilometer lang. Zestien borden geven uitleg over de oefeningen aan de toestellen.

In derde provinciale B is Dosko Sint-Kruis de verrassing: met 24 op 30 blijven ze E. De Haan en Sp. Keiem voor én winnen zo de eerste periodetitel. Ze wonnen met 3-1 tegen Zandvoorde.

Ruiten zonder ijs?

Doe in een verstuiver 2/3 ontsmettingsalcohol, die je verdunt met 1/3 water. De alcohol zorgt ervoor dat het ijs op de voorruit ogenblikkelijk verdwijnt.
PS Natuurlijk uit de buurt van kinderen houden!!!

Kapotte Kruispoortbrug, deel 344...

De onderdelen van de nieuwe, tijdelijke brug worden momenteel in het staalatelier geproduceerd. HLN meldt daarover (ma 6/11/17): "Deze maand worden in Brugge de eerste voorbereidende werken uitgevoerd. De installatie zelf staat rond half december gepland. De brugonderdelen zullen op een ponton worden geladen en over het water vervoerd richting Brugge. Om de hinder te beperken, staat de installatie in een weekend gepland, maar bij veel wind schuift de datum mogelijk op. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug voor het einde van dit jaar openen voor het verkeer."

Wat was er voor Pauline?

Ja het MyCom natuurlijk en daarvoor Het Computerwinkeltje... Dat herinneren we ons allemaal, nog wel. Maar deze week vroeg mijn zoon plots wat er daarvoor op die plaats was...

Voorlopig leverde de zoektocht een foto (hierboven) op van het pleintje met monument van de gesneuvelden) dat er was NA de afbraak van het politiekantoor en de school (wat je hieronder ziet op de foto's). Of er tussen de tijd van het pleintje en het Computerkliniek nog iets was, is momenteel nog onduidelijk. Heb je enige suggestie? Laat het ons zeker weten!!!

(foto's hierboven én hieronder uit de verzameling van Carlos Jansseune)

De survivalrun van dit jaar werd geannuleerd!

Leider Dosko Sint-Kruis kwam niet verder dan een 3-3 tegen Jong Male, in 3de provincialeB.

Toneel

Op zondag 26 november worden alle kinderen uitgenodigd te Damme om mee te varen met Sint en de Pieten. Kinderen varen gratis, volwassenen betalen €3. De kinderen kunnen hun tekeningen overhandigen aan de Sint en hun vragen en verlangens meedelen. Afvaarten vanaf de aanlegsteiger om 14:00 - 14:30 - 15:00 - 15:30 - 16:00 u. Een activiteit van Gezinsbond Sijsele en Sint-Kruis.