Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zoveel verdient gemiddelde Bruggeling

Ga hier naar de kaart en zie hoe dat zit voor de buurgemeenten!
PS In Knokke is dat bijna 25.000 !

zoveel verdient de gemiddelde bruggeling

Leider in 3de provinciale B Dosko Sint-Kruis gaat zondag voetballen bij de buren van Jong Male, dat helemaal onderaan staat in de rangschikking. Kan Jong Male op zijn kleine terrein Dosko verrassen? Of komt Dosko nog steviger aan de leiding? Zondag 29/10 uitsluitsel!

Vorige week wist Dosko nog een 0-3 winst te boeken tegen én in Den Haan.

Leen werkt mee...

Zoals wel eens eerder vermeld op deze Zulle-website: Leen Van Eenoo werkt in haar vrije tijd mee aan Ol Da Folk: een groepje vrijwilligers die 6 keer per jaar een Folkbal organiseren. Ook op zaterdag 28 oktober is/was het weer zo ver. Drie mensen waren speciaal uit Normandië gekomen om niet alleen muziek op het bal te spelen, 's avonds, maar ze leerden de deelnemers ook nieuwe dansen aan, in de loop van de dag. Hieronder zie je een impressie van de stage. Wie nog wil dansen kan terecht vanaf 20u in de Vrijheidsstraat 1 in Assebroek voor het Folkbal! Hier meer info.

Mieke werkt mee...

Aanstaande zondag gaat om klokslag 3 uur weer de wintertijd in België in. Dan draaien we de klok een uur achteruit, zodat we weer uitkomen op onze standaardtijd GMT+1 (ofwel de wereldtijd plus een uur). Hoewel we dan een uurtje langer mogen slapen, vinden veel mensen het een grote ergernis om de wijzers van de klok te moeten verzetten.

Herfst

Yokoyama Taikan - Herstbladeren (fragment) - 1931 Bekijk hier nog 15 andere herfst-schilderijen

De bomen zijn in aantocht...

Na een uitgebreide enquete waarop heel wat buren reageerden bij de stad is er een aangepaste schets gemaakt van de inplanting van de nieuwe bomen in de Aardenburgseweg. Het is de bedoeling de aanplanting van de nieuwe bomen te doen in de laatste week van oktober of in november 2017. De werkzaamheden maken deel uit van een groter project, waarbij de stad in een 13-tal straten een boomverjonging laat uitvoeren. Doordat ze door een en dezelfde aannemer gebeuren - de firma Mahieu uit Oudenburg - kan de stad geen precieze datum geven. Wanneer de werkzaamheden in een straat vertraging oplopen, kan dit invloed hebben op de start van de boomaanplantingen in onze straat. De uitvoeringsdatum kan ook wijzigen wanneer de weerman roet in het eten gooit. De aannemer werkt met een mobiele werfzone, waarbij hij van boom tot boom opschuift. Daardoor hoeft de rijweg niet te worden afgesloten en is er alleen wat lokale verkeershinder. 

Buren bij kunstenaars op 20, 21 en 22 oktober


In de Polderstraat kun je weer terecht bij Christine Desot. "Spelend vormgeven van innerlijke beweging in kleur" omschrijft ze haar eigen werken. Je ziet een werkje hieronder: klik IN het werk om groter te zien.

Waar? Polderstraat 12 8310 SINT-KRUIS 050 35 97 93 christinedesot@hotmail.com zaterdag 13:30 - 18:00 en zondag 13:00 - 18:00 Christine nam eerder al deel in edities 2011, 2013, 2016. Een uitgebreider artikel op deze site lees je hier.

Ook in De evolutie bij Ingeborg in de Bisschopsdreef kun je terecht voor 'Buren met kunstenaars'. Niet zijzelf maar Chris Van Reeth en Carl Deckers creëerden, onder de kunstvorm Vedic Art, kunstwerken met een ziel. Ze doopten hun tentoonstelling Cirkels en Lijnen.
"Wanneer je Vedic Art beoefent, kom je, door de ervaring van het proces van punt naar oneindigheid, in een dieper contact met je gevoelens. Je komt meer en meer thuis bij jezelf en je kan het proces van creatie op een dieper niveau beleven. Je verruimt je bewustzijn en zo ontmoeten kunst en het leven elkaar" vertellen ze over hun werk. 

Bisschopsdreef 17, 8310 SINT-KRUIS 0476 66 73 89
vrijdag 16:00 - 20:00 / zaterdag 10:00 - 18:00 / zondag 10:00 - 18:00

Dierenspeciaalzaak in Boogschutterslaan

(bron: hetnieuwsvandaag.be 14/10/2017)

't Apertje overgenomen

rechts 't apertje bij ondergaande zon, zicht vanuit de Polderstraat

't Apertje stond al de hele grote vakantie tot nu gesloten. Uitbater Leo Callewaert is immers ziek. Ondertussen zijn nieuwe uitbaters gezocht. Xavier en Daisy Demmor van restaurant Bruegel, in de buurt van de Siphon, zullen de zaak runnen.

Een beetje geschiedenis: Langs de dijk van de Reye (nu: Damse vaart) halfweg tussen Brugge en Damme lag de wijk "Halvenweghe": wat huizen, een oliemolen en taveernen. Verwijst de oudste naam 'De Baerdse' (op een kaart uit 1501) naar de 'barge', getrokken door paarden tussen Brugge en Sluis? In oude geschriften uit 1615 lezen we  'Ten Halven Weghe omtrent het hapertje'  en in 1716 't Hapertje. Boeren uit de Broek, zwemmers, vissers en schaatsers bleven er graag even "haperen"?

Op een kaart van 1869 is een houten brugje over de vaart afgebeeld. Sedert 1883 begon rond Pasen het seizoen van het ringsteken van De Vlaamsche Ruiters, later Veloclub Vlug en Blij. De herberg had een bolbaan. Gestopt in 1987 en in 1992 verbouwd tot bistro-estaurant 't Apertje.

Film


Wie wil nog graag mee naar de film 'Le tout nouveau testament' in Lumiere op zondagavond 15/10 om 19u45? We hebben nog enkele kaarten in de aanbieding!!!

Rinkelbel

(bron: HetNieuwsblad - Lees hier verder...)

De bank....

...in de straat, kon Niene wel bekoren! "Samen kijken naar de auto's en fietsen in onze toffe straat was nog nooit zo leuk! ", merkte moeder Shana op.

Aardenburgseweg okt 2017

Nieuws uit de Aardenburgseweg en ruime omgeving...


Ambrazar: nieuwe cd: voorstelling!


Twee jaar na hun vorige CD-voorstelling willen de mannen van Ambrazar dat magisch moment opnieuw beleven, graag met velen erbij!  De nieuwe cd  'Life' is klaar. Daarop zijn er vooral nummers te horen die ergens een link hebben met hét leven of hun leven. Ze stellen op zondag  15 oktober om 11u in het Gezelleke hun nieuwe nummers voor ... in 't Gezelleke Carmersstraat 15 te Brugge Iedereen van harte welkom !!!

Zwart konijn bij Alena: van wie?


Bij Alena is een zwart konijntje op bezoek... Van wie is het? Op te halen, voor welk doel dan ook bij Alena, Aardenburgseweg 215.

Freddy en Cecile vierden feest!

(bron: brugs handelsblad - 6 oktober 2017)

freddy en cecile

Help je even de verschillen zoeken, 50 jaar later?

Graces & Voices terug in Sint-Kruis

Graces & Voices komt terug naar Sint-Kruis op 6 oktober! Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd. Over het koor en hun vorige passage in Sint-Kruis in 2014 lees je hier meer...

Fair Trade week

Van 4 tot 14 oktober is het weer Week van de Fair Trade! Overal wordt eerlijke handel in de kijker gezet en worden mensen aangespoord de switch naar Fair Trade te maken. Doe je ook mee?