Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

27 nov 2010 de eerste sneeuw

Betty zorgt voor de vogels !

Survivalrun

 

Zone 30


 Sedert 4 oktober 2010 staan er borden die de zone 30 uitbreiden in de omgeving van onze straat. De Polderstaat (tot voorbij De Spycker) én de Polderhoeklaan zijn vanaf nu dus ZONE 30. Ook het kruispunt (onze eerste drempel!) bij Aardappelhandel Timmerman is vanaf nu ZONE 30.

Kangoeroewoning

"Een vrijstaande woning met beroepspraktijk, multifunctioneel opgevat zodat het geheel een kangoeroewoning kan worden.
Bij het ontwerp werd eveneens rekening gehouden met de bestaande vegetatie zodat het lijkt alsof de woning er al jaren staat", staat op de website vermeld...

Het openhuizenweekend op 25 en 26 september leek een unieke gelegenheid om even binnen te kijken in prachtige architecturale parels. Of om even kennis te maken met de architect achter het project. Spijtig genoeg bleek bij ons bezoek huis niet te bezoekne wegens familiale redenen....

4000

    4.000 bezoekers telden we op donderdag 16 september 2010 voor onze Zulle-website, die gelanceerd werd op ons straatfeest op 21 augustus 2010.

Sodibrug-loop

sodibrug loopkoers dwars door sint-kruis sodibrug lopen dwars door sint-kruis

Op zondag 12 september a.s. organiseerde Atletiekclub Sodibrug - de atletiekclub van Stad Brugge - voor de zesde keer op rij de stratenloop ‘Dwars door Sint-Kruis’ in het kader van de gemeentefeesten in Sint-Kruis. De eerste loopwedstrijd startte om 13.15 uur in de Boogschutterslaan en het einde van alle wedstrijden was voorzien om 17.00 uur. De loop passeerde ook (terug) door onze -voor die gelegenheid afgesloten- straat.
Op het bijgevoegde
plan staat het loopparcours weergegeven.
Lees
hier meer op de website van Brugge of
hier op de Sodibrug-website.

Hier kun je de video bekijken van die loop:


nieuw beeld bij Mozaïek

beeld mozaïek sint-kruis

De Assebroekse firma Priem - Debrabander heeft op donderdag 9 september 2010 een gerestaureerd Heilig-Hartbeeld van de overleden kunstenaar Michel Poppe tegen de gevel van de basisschool Mozaïek in de Pastorieweg geplaatst. Het beeld stond vroeger in de nis van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Moerkerkesteenweg, dat afgebroken werd, en waar nu een bank gevestigd is.

lees hier meer

Luc Schaeverbeke zingt Amazing Grace

 Luc Schaeverbeke is een gewaardeerde tenor. Op vraag van het Brugs mandolinegezelschap zong hij eind 2009 een kerstconcert, waaruit je hier een nummer kunt beluisteren. Je hoort hier Amazing Grace: