Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Sint-Pieters

Ja, soms valt je oog op de naam van onze straat of op (de naam van) zijn bewoners...vandaag 12/12/211 nog in Sint-Pieters. Ik reed van de Scheepsdalelaan naar de Blankenbergseweg. Op beide wegen kwam ik groot geafficheerd een straatbewoner tegen. Zie maar de foto's hieronder. Waarin een kleine straat groot kan zijn...

Huis te koop in de Blankenbergsesteenweg..

Verbouwing van deze bakkerij die al ruime tijd leeg staat, op kruispunt Leopold 1-laan en Scheepsdalelaan in Sint-Pieters, aan de overkant van café Du Gaz.

Damse vaart kort onderbroken

Tijdens werken in de Noorweegse Kaai in Brugge heeft een aannemer op vrijdag 9/12/2011 een middendrukleiding geraakt. Niemand moest geëvacueerd worden, maar de Damse Vaart werd afgesloten voor alle verkeer.

Het gaslek ontstond omstreeks half tien. De brandweer besliste om niet tot evacuatie over te gaan, omdat de wind niet in de richting van de woningen in de buurt ging. Wel werd het verkeer onderbroken aan de Noorweegse Kaai en de Damse Vaart, tussen de Dampoort en de Karel Van Manderstraat.

Netbeheerder Eandis heeft het gaslek gedicht. De Damse Vaart werd om 10u15 vrijgegeven voor verkeer, voor de Noorweegse Kaai was dat wachten tot 12u00.

Gezond scoort

Gezond scoort spycker aardenburgseweg

Afgelopen donderdagochtend 6 oktober 2011 startte voor de scholen De Spycker (Sint-Kruis), De Ganzenveer (Brugge), De Roezemoes (Zeebrugge) en Sint-Pietersbasisschool (Blankenberge) het tienwekenprogramma waarin ze streven naar een goede gezondheid en een fitte levensstijl onder de noemer van het communityproject bij Club: 'Gezond Scoort!' Lees meer over Gezond Scoort!

Nieuwe pannen

De dakbedding is er bijna terug bij de Dispersyns... (foto 3/10/2011)

18 september 2011: Waterbevoorrading in de Aardenburgseweg

Traditiegetrouw trakteren we de lopers van 'Dwars door St Kruis' met één of meerdere bekers water.

Je ziet... ook op die dag leeft onze straat.

Uitwijken in/uit de buurt

uitwijken brugge plus sint-kruis

Brugge Plus trekt opnieuw rond met de Uitwijkenkaravaan en is te gast in vier wijken in de rand van Brugge.

In en rond de sfeervolle piste, die bestaat uit o.a. de atelierwagen, het boekenbusje, de barwagen en het openluchtpodium, is er telkens op zaterdag en zondag een gevarieerd programma voor het hele gezin. Circusvoorstellingen, concertjes, animatie- en kortfilms, kooksprookjes, comedy optredens, diverse workshops én de taartenwedstrijd vormen een greep uit het aanbod.

Het programma start op zaterdagmiddag rond 14u en loopt tot zondagavond tot ongeveer 18u. Alle activiteiten zijn gratis. Lees hier het volledige programma.

Waar en wanneer

za 10 en zo 11 september 2011 : speelplein Babbaertstraat, Sint-Kruis
 

Ruimen waterafvoerputjes

aardenburgseweg sint-kruis zulle riooolputjes kuisen

Je hebt het geen idee van hoeveel keer per week er wel eens één of andere wagen passeert om het onderhoud van onze straat te verzorgen... Vandaag 8 september 2011 bv weer: stadswerkers legen de rioolputjes in de Aardenburgseweg...

Waterwerken

zulle waterwerken Aardenburgseweg 2011 waterwerken Aardenburgseweg 2011 waterwerken zulle waterwerken Waterwerken bij Pierre en Benédicte

Op maandag 5 september 2011 werden de laatste loden aansluitingen voor het water vervangen door mensvriendelijker oplossingen. Op verschillende plaatsen in de straat stonden vrachtwagens en waren werkers bezig gaten te maken én leidingen te vervangen. Hier een vijftal werkers die in de voormiddag aan de slag waren...

60.000

Vandaag zaterdag 20 augustus 2011, één week voor ons straatfeest, bezoekt de 60.000ste bezoeker ons straatwebsite. De website werd precies één jaar geleden op zaterdag 21 augustus 2010 gelanceerd. Bedankt voor jullie talrijke bezoeken!

Eind juni 2011 passeerde 'over de Zulle' een Grinta-fietstocht: ze kwamen uit richting Moerkerke gefietst en sloegen de Broekweg in. Er was ook een speciale ladies' run (zie foto). Wat is Grinta?

Grinta! is een tweemaandelijks tijdschrift voor de actieve fietser dat in mei 2007 het levenslicht zag. De 'actieve fietser' waarop Grinta! zich richt, wordt ruim geïnterpreteerd. Hoewel de klemtoon op de sportieve wielertoerist ligt, komen ook de recreatieve fietser, de mountainbiker en de doorwinterde prof aan bod. 'Grinta' is Italiaans is voor 'lef, doorzettingsvermogen, durf, karakter'?


BRUGGE - De Maalsesteenweg (de gewestweg N9) is een belangrijke invalsweg naar Brugge vanuit de regio Eeklo. Omdat er veel baanwinkels langs de weg liggen, is het er vaak heel druk, en daar is de weg niet aan aangepast. Auto's parkeren op het fietspad en de voetpaden zijn smal. De Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) beaamt de problemen. ‘Het dossier is nog niet opgenomen in het werkenprogramma van de Vlaamse overheid', zegt hij. ‘Maar we hebben voorgesteld om de streefbeeldstudie op te maken.' (De Standaard * 24/06/2011)

DAMME - De gemeenteraad van Damme gaf gisteravond haar goedkeuring aan de eerste zone 70 van het land. Op alle gemeente- en gewestwegen op het grondgebied van de stad zal vanaf 1 september 2011 nergens meer dan 70kilometer per uur mogen worden gereden. Voorlopig is de N49/E34 de enige uitzondering. Maar die weg wordt binnenkort autosnelweg. De snelheidsbeperking komt er voor het toenemende fietsverkeer in de polders. (De Standaard * 24 juni 2011)

nvdr: dat wil dus zeggen dat het tweede stuk van de Polderstraat ook maximum 70km/u wordt. Nog te snel voor veilig kruisen met de vele recreatieve fietsers op deze weg, maar misschien een stap naar (nog) meer veiligheid....


zat 4/6... wat een lawaai op straat....

oude tractoren aardenburgseweg oude tractoren

Maar toen we gingen kijken, konden we genieten van een heuze 'colonne' tractoren... in alle soorten maten en kleuren, alsook een aantal erg authentieke bij !

Plots herkenden we ook Luc van in de straat op zijn tractor....maar net gemist voor de foto...

Aspe-sfeerbeelden 1 juni 2011

aspe aardenburgseweg aspe aardenburgseweg sint-kruis opnames

Aspe in de straat

aspe

Al voor de tweede keer werden opnames gedaan voor Aspe in onze straat!


Alena, bewoonster van het laatste huis in de straat én comitélid sedert onlangs, wist te melden dat er op 1 juni opnames gemaakt werden voor ASPE...helemaal aan het einde van de straat...Woensdagvoormiddag voorbereiding, vanaf 13u30 opnames in schuur en aan voordeur en vanaf 18u00 in de living.

Brugsch Handelsblad 27 mei 2011

tandem zulle aardenburgseweg oproep

Paardentrappers

paardentrappers sint-kruis blauwe zaal

Klik IN het artikel om het groter en leesbaarder te zien!
(bron: Brugs Handelsblad 29 april 2011)

paasmaandag in de Aardenburgseweg

Sjeezen langs Zuidervaartje

Zomers zot zijn, met 6 identieke Vespa's langs het Zuidervaartje...

BH van 15 april

Een artikel in het Brugsch Handelsblad van 15 april 2011:
(klik IN het artikel om het groter én leesbaarder te bekijken...)

Polderstraat: nieuwe asfalt

Op 30 maart 2011 werd de laatste hand gelegd aan de vernieuwingen in de Polderstraat (ter hoogte van Nieuwland) in Sint-Kruis Brugge. Twee verse laagjes asfalt -een onderlaag in de ochtend én de deklaag werd na de middag aangebracht- zorgden voor het einde van de omleidingen.

foto's straatfeest

Klik hier en bekijk de foto's van ons Zulle straatfeest Aardenburgseweg Sint-Kruis op 21 augustus 2010

Vriendelijke snelheidscontrole

Vrijdag 11 februari 2011 was er vriendelijke (want er worden geen boetes uitgedeeld) snelheidscontrole in de Polderstraat ter hoogte van De Spycker, een school: dus zone30 natuurlijk daar.... We gingen een kijkje nemen en het viel nogal mee...

Nieuwe tijdelijke bewoner


Er is een nieuwe (tijdelijke) bewoner in de buurt! Woensdagnamiddag werd hij "gespoten" op de graffitimuur op het speelplein door een jongere. Hier lees je waar hij stond en waarom hij weg is uit de buurt...

zondag 6 februari 2011

Onze steen op blog van Lies

Onze steen staat vandaag centraal in de aandacht op deze blog. Neem nu even een kijkje!!