Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Vrijdag 31 mei: Dag van de buren !

dag buur

gegroet

een fijne dag !

leuk

dat ik met jou

in de aardenburgseweg

wonen mag !

Te koop / Verkocht

Terwijl het huis in de Polderstraat (foto links) recent verkocht werd, staat nu het huis van mevr. Vindevogel in de Aardenburgseweg (foto rechts) te koop. Veel mensen stoppen om een kijkje te nemen.... Ze willen ook in onze leuke straat wonen. En dat begrijpen wij maar al te goed.

Zicht op kerk vanuit Nieuwland

Voordracht


 

Els Timmerman is sinds 1997 werkzaam als therapeut. Geregeld geeft de dochter van Cecile en Antoon ook voordrachten in De Evolutie in de Bisschopsdreef. Je leest meer over haar, haar coaching en haar workshops op haar eigen Lightness-website.

Scharreleieren ruilen!


Wij, Isabelle en Chris, hebben mooie scharreleieren van onze verse kippen....of verse scharreleieren van onze mooie kippen :-) en zouden deze graag ruilen ; een appel voor een ei, of....???????? Komt gerust langs (liefst met een kartonnetje): Aardenburgseweg nr 17

Doen!

Terug in de tijd (3)

Ken je mij? Ga hier maar eens meer lezen...Mortier sint-kruis
Op 12 mei 2013 gaat in De Gulden Kamer-sportterreinen in Sint-Kruis Brugge een lacrosse tornooi door. De "Mini Brugge Lacrosse Challenge" moet de in de Verenigde Staten en Canada zeer populaire sport in onze regio ruimere bekendheid geven en ervoor zorgen dat ook Brugge zijn eigen lacrosse-team krijgt. De sport is dé nationale zomersport van Canada, naast de nationale wintersport ijshockey. In België zijn in totaal 10 teams, en met Brugge moeten er dat 11 worden, zegt organisator Shaun Vandecasteele. 
 
Lacrosse is een Amerikaanse teamsport waarbij elke speler een stick (crosse) draagt, met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten. De lacrossebal is een harde rubberen bal.

Hoe zit het met de bloesems in Limburg? (grappig gedaan)

Nieuw eethuis in Sint-Kruis

 

 


Ook Vlas (= Vlaamse Amateursporten) nam deel aan de Erfgoeddag, onlangs... hier zie je de uitleg die één van de groepen kreeg, voor ze gingen Boogschieten. Terwijl de boogschutters deskundige uitleg kregen, probeerden enkele straatbewoners de bogen even uit. Met deskundige uitleg van een jonge Vlas'ser kan dat niet misgaan!

Zicht op de binnenkoer van Nieuwland, Polderstraat, achteraan De Spycker


Zaterdag 27 april 213 werden 32.227 ge­raniumplantjes aan 2.095 gezin­nen verdeeld aan de Brugse buurten. In totaal hadden 65 buurtcomités uit Groot-Brugge ingetekend voor de bloemenactie. Er worden dit jaar 157 verschil­lende buurtfeesten gehouden in Brugge, ook in de Aardenburgseweg, natuurlijk!


9-10-11 mei 2013: Tom's Tourney: frisbee tornooi * Gulden kamer
20 mei 2013: Brugse Mettentocht tussen Male en Damme (in 2011 passeerden ze in onze straat)

 

Verrewaere

Bakkerij Verrewaere aan de Moerkerkse Steenweg 142 heeft nu ook een tearoom. Zaakvoerder is Kurt Verrewaere (43), oud-leerling van Ter Groene Poorte : "Voor ik in februari 1994 met mijn eigen bakkerij begon, werkte ik bij brood- en banket Laurent in Loppem en bij Huis Linskens in de Smedenstraat in Brugge. Onze zaak biedt dagverse producten van uitstekende kwaliteit. brood, banket, croissanterie, chocolade, ijs, belegde broodjes, desserts, verse pannenkoeken, ijs­coupes, wafels, snacks..."

 
"In 2011 werd onze winkel totaal vernield, toen een wagen in de etalage reed. Tijdens een lijdensweg van acht maanden moesten wij onze waren in een winkelcontainer verkopen. Intussen heb ik eigen­handig mijn zaak vernieuwd. De bakkerij ging in mei 2012 opnieuw open. Tussen het werken en het slapen door heb ik in het aanpalende huis een tearoom gecreëerd."
"Op 12 februari ging onze .tearoom open. Bedoeling was om een babbeltje te kunnen slaan met mijn klanten, om meer sociaal contact te hebben. Maar twee weken na de opening werd ik geveld door een hersentrombose. Ik ben nu herstellende en heb voorlopig maandag en dinsdag als sluitingsdagen. Ik heb een zware opdoffer gekregen, maar mijn passie om verse kwaliteitsproducten aan te bieden en de klanten vriendelijk te bedienen is gebleven. Laat ons hopen dat ik snel op­ nieuw de ouwe ben", besluit Kurt.
 
Bron: Brugs Handelsblad 26 april 2013 - TVH

Ook wij willen niet achterblijven...

...en presenteren hier onze Oranje-gekte, met een gek liedje van Roosbeef.
Je bent voor of je bent tegen....

De geraniums zijn verdeeld


Hou de bloembakken in de straat maar in het oog!

Sedert zaterdag staan de geraniums massaal in de Aardenburgseweg !

Ruim 450 stuks.

Ze werden u thuis bezorgd

door Vera en Leen....Bedankt!


 

 


Vera wordt opnieuw grootmoeder

Vera, medewerkster van 'over de Zulle' én comitélid, mocht zich op 30 maart verheugen in de geboorte van Esther, een zusje voor Rubén Bonjé. Hier zie je Vera's dochter Annelies met Esther in AZ Sint-Lucas. Let vooral op de schattige glimlach van Esther, nu al... (bron: Brugs Handelsblad - 12 april 2013) Lees verder...


Terug in de tijd... (2)

Herken je deze ook nog?? Lees hier meer... (scroll naar beneden op die pagina!)

De Zorge 1980 sint-kruis brugge gemeentehuis

Joepie - KSA

Joepie KSA

Oproep: wie vindt de fiets van Gavroche ?


Gavroche is in de paasvakantie zijn fiets gestolen aan het sportcentrum Davelopark op Assebroek.

Je weet maar nooit.... als jullie oog er op valt ?!

Terug in de tijd...

Ken je deze nog? Lees hier het verhaal...

Knightrider Sint-Kruis Brugge

 polderstraat sint-kruis brugge heraanleg weg

Op 16 april 2013 werden de voorbereidende werkzaamheden voor de heraanleg van de Polderstraat voortgezet. Enkele werkmannen maakten (ter hoogte van aansluiting Polderstraat-Aardenburgseweg) putten om te zien hoe én waar de riolering nu precies loopt. Dat viel niet erg mee: op de ene plaats vonden ze een buis op 60cm diep. Even verderop bleek de buis zelfs op een meter diepte niet meer voor te komen. Waar was die? "Wellicht onder de tarmac van de weg," vermoedt Antoon, "want toen ze hier de tarmac gelegd hebben, hebben ze zo enkele deksels onzichtbaar gemaakt." Hier zie je dat versterkende troepen opgeroepen werden om te helpen zoeken hoe de zaak nu precies in mekaar zit....

 16 april 2013

Heraanleg Polderstraat

polderstraat sint-kruis
 

Bij huis Polderstraat 20 is het weghalen van het voortuintje niet zo eenvoudig. De dorpel van het huis ligt immers nog onder het niveau van het voetpad. Je moet dus twee stappen naar beneden om het huis binnen te gaan...


Eindelijk krijgt de muur in de Gulden Kamer een nieuw laagje! Zilverkleurig kunstwerkje:

Verder bouwen...

Voorgevel van school/internaat van het Anker langs de Polderstraat: je kan al zien hoe de voorgevel er zal uitzien (foto midden): een bonte wisseling van allerlei soorten stenen.

Een erg vertrouwd beeld in onze straat, rond deze tijd: AARDAPPELEN !!!

aardappelen aardenburgseweg sint-kruis

Zullenaar lid van SCR Brugge

Luc Schaeverbeke is lid van de Sociaal-culturele Raad SCR van Brugge. Hij vertegenwoordigt daar het Brugs Mandolinegezelschap. Hieronder zie je hem op de foto (bron: Brugs Handelsblad - 29 maart 2013) met de SCR, nav de toekenning van de jaarlijkse SCR-prijs in 2012. Hier hoor je Luc twee nummers zingen.

Luc Schaeverbeke met de andere leden van SCR Brugge

Uitslag wielerwedstrijd woensdag


 

Woensdag was er een wielerwedstrijd die passeerde in onze straat, waarover je hier al eerder kon lezen.

De Noor Sivert Fandrem (Lillehammer ck) was de snelste sprinter in een massaspurt, die ontsierd werd door een massale valpartij. Lees verder... Lees je het liever in het Noors? Dan kan je hier terecht...

artikel Brugs Handelsblad

Voortuintjes Polderstraat

Er zijn nog drie huizen met voortuintjes in het eerste stuk Polderstraat: de nummers 20, 28 en 30 (foto hieronder). Die huizen zullen kunnen kiezen om hun voortuintje te laten betegelen bij de heraanleg van de straat. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen...

- sommigen vinden dat er zo meer eenheid zou komen in de straat, een rechte lijn van voetpad, zonder uitsprong...

 

-maar dan krijgen die mensen wel een parkeerplaats vlak voor de deur én dus misschien wel de hele dag een auto voor de deur, waardoor er minder licht binnen komt in huis....

polderstraat sint-kruis voortuintjes

Op woensdag 27 maart 2013 werd te Sint-Kruis voor de 39ste keer een wielerwedstrijd gereden voor internationale eliten en beloften. Lees hier verder... 

Kisantu

Begin 2013 trokken Gerda Becu, Jef Van Torre, Irena Lefever en Jan Becu voor een tweede missie naar Kisantu (Congo). Jan en Irena wonen in het begin van de Polderstraat in Sint-Kruis. Ter plaatse verbleven ze op de missiepost van de westvlaamse zusters Virgo Fidelis in Kisantu, 120 km van Kinshasa. Ze verrichtten allerlei werk in en rond het ziekenhuis St-Luc dat zich pal naast de missiepost bevindt. Lees hier verder...  (zie ook de twee foto's hieronder!)

 Afbeelding hieronder: Het schoolgebouw zoals het er sinds 1999, na de storm, uitziet. Hierin werd, onder de blote hemel, tot voor enkele maanden les gegeven. De kinderen zaten gewoon op de grond. 

Kisantu Congo sint-kruis
 
Kisantu Congo

Afbeelding hierboven: De gerenoveerde klaslokalen zoals we ze konden bewonderen op het inhuldigingsfeest op 3 maart 2013.

Uitkijken naar de geraniums !


Met onze straat bestelden we 404 geraniums aan Stad Brugge, die dit gratis aanbiedt om onze straat nóg mooier en aangenamer te maken !

Op zaterdag 27 april mogen we de bloemen afhalen en brengen we die ten huize van de 23 buren die hun bestelling hebben doorgegeven.

Met deze bloemenactie start ook ons nieuw ZULLE-seizoen 2013 !

Wegbekleding: hét discussiepunt op de inspraak

Belangrijkste discussiepunt tijdens de inspraakvergadering was de vraag welk soort straatbedekking gebruikt zou worden voor de vernieuwde Polderstraat. Er lagen enkele opties voor:

►helemaal tarmac (dat er dan een beetje zou uitzien als het korte, doodlopende stukje polderstraat halverwege, zoals je ziet op de bovenste foto hieronder)

►gedeeltelijk tarmac (stuk Warren tot Aardenburgseweg) en gedeeltelijk mozaïekstenen (van rond punt bij kerk tot Warren)

►helemaal gerecycleerde (= hergebruik van de nog goeie kasseien van nu)mozaïekstenen (met in dat geval een fietscomfortstrook). De laatste optie is een beetje gebaseerd op de Brugs-Kerkhofstraat in Assebroek (die je ziet op de onderste foto)

Grote verschil bij vroeger is dat de mozaïekstenen momenteel zonder stevige ondergrond liggen. Na heraanleg zou er een stevige ondergrond-laag komen, die de kasseien veel beter ter plaatse zou moeten houden).

polderstraat sint-kruis brugs-kerkhofstraat Assebroek
 

Paal in midden voetpad: hoe komt dat?

polderstraat sint-kruis brugge
 

Soms vraag je je af: hoe komt het toch? Ook zo in de Polderstraat waar in het begin plots een paal opduikt middenin het voetpad. Hoe komt dat toch?

Wel, op de inspraakvergadering op 21 maart 2013 kwamen we er achter: momenteel hebben nog drie huizen een voortuintje in het voorste stukje Polderstraat. Vroeger moet dat meer geweest zijn, maar een aantal voortuintjes zijn ondertussen verdwenen. De bewoners gaven de stad toelating om hun (kleine) voortuintje te betegelen. Ook zo hier... De paal stond voorheen aan de rand van hun tuintje, maar toen het trottoir plots breder werd, bleef de elektriciteitsleiding én de paal wel op de oude plaats.

Je kunt nog mooi zien hoe het volgende huis wel een voortuintje heeft én hoe de paal ongeveer op die hoogte staat.

Bij de vernieuwing van de straat zal de paal wél verplaatst worden, gezien de nutsleidingen allemaal vernieuwd zullen worden.

Inspraakvergadering 21 maart

Klokken op dinsdag

De intronisatie, de plechtige inhuldiging van de 76-jarige paus, vindt dinsdag plaats. De klokken luiden in ons land ofwel dinsdagmiddag na de mis in Rome waar de paus voorgaat en zijn ambt officieel aanvaardt, ofwel na de avondmis die in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel plaatsvindt met alle bisschoppen en nuntii. De bisschoppen laten de parochies zelf kiezen wat het meest geschikte moment is. Bij ons waren ze te horen tussen 12u en 12u15. Heb je ze ook gehoord?

Op dit moment zijn de plannen voor de heraanleg van de Polderstraat te zien in de inkomhal van het gemeenschapshuis Sint-Kruis (tot 21 maart). Hierboven het plan voor het eerste deel, vanaf het rond punt. (klik in het plan voor meer uitleg én vergroting)

Bekijk hier de Polderstraat in 1937

Kun je deze foto's thuiswijzen in de Polderstraat? Lees hier meer

polderstraat sint-kruis brugge

Cruushove

Het huis "Cruushove" werd op 31 augustus 1970 opgericht door de familie Ketele. Ze lieten dit huis bouwen op grond van de zusters van Spermalie in 1971 voor de opvang en begeleiding van 20 adolescente jongens. Cruushove is een begeleidingstehuis bijzondere jeugdzorg, erkend door Agentschap Jongerenwelzijn van de Vlaamse Gemeenschap. Lees meer...
 
cruushove brugge sint-kruis polderstraat

Eigenaar konijntje is gekend...

... MAAR konijntje is nog zoek !

Dringend gezocht: eigenaar sierkonijntje!

Hallo buren, Waar is er een sierkonijntje ontsnapt? Het is herhaaldelijk gespot in de voortuin van nr 7 mvg Meer info: John Bataille Aardenburgseweg 7

Op de lentedag vorige week.....

Tja, even uitproberen...

Het fietstochtje naar'de kijkhut' in Damme was leuk !

Dubbel feest !

 Op vrijdag 8 maart 2013: vrouwendag (lees meer...)

Op zaterdag 9 maart 2013: dag van de vrijwilliger

Veel vrouwen in het Zulle-comité, vaak werkend achter de schermen om alles tijdig klaar te hebben, als enthousiaste vrijwilligsters. 
Nu even op de voorgrond, terecht.

Leen Brigitte Vera AlenaIsabelle  An Eliane

Dieven aan de slag in Spycker

Bij De Spycker staan ze al niet meer te kijken toen er  in het eerste weekend van maart 2013 nog maar eens werd ingebroken. "We zijn het hier al bijna gewoon", klinkt het cynisch. "Deze keer werd een raam geforceerd en een dure bea­mer gestolen. Wij namen wel maatregelen. Zo hangen er onder­tussen wel al enkele alarmsyste­men en zijn sommige deuren van een speciaal slot voorzien. Maar die aanpassingen kosten veel geld en kunnen niet allemaal tegelijker­tijd uitgevoerd worden. Sommige delen zijn hier dus wel iets minder beveiligd."

Vogel kijkhut in Damme

 vogel kijkhut romboutswerve damme

Op zaterdag 16 februari 2013 werd in Damme de kijkhut ‘Romboutswerve’ officieel geopend. De nieuwe kijkhut biedt een bijzonder mooi uitzicht op het reservaat ‘Romboutswerve’ en verhoogt hierdoor de beleving van het gebied. Lees hier verder...

Nog net voor ze vertrekken...

Bekijk hier de reportage van Vlaanderen Vakentieland over Vriezeganzen in Damme. Een interview met Misjel Decleer uit Brugge-Assebroek.

vriezeganzen Damme

lente webcam film

Nederlandse dieren-site met webcams, filmpjes en verhalen over de lente, beleef het live! Hier zie je bv. een koolmees die zijn hok inspecteert... (oude filmpjes zijn nog te bekijken - nieuwe filmpjes vanaf 3 maart 2013)

Vakantiehuis te huur in Sint-Kruis

Vroeger meldden we al eens op deze site dat er een B&B is in centrum Sint-Kruis. Nu zagen we hier ook een huis staan dat te huur is voor vakanties, in de Julius Dhoogelaan, tussen bakkerij Lieven (rechts op de foto) en café De Nieuwe Welkom (links op de foto). Klik op de foto en zie de aankondiging zelf online, met veel foto's...

Het is bijna zover...

Ook al voel je het nog niet meteen aan de temperaturen, toch is het bijna zover:

Ferraris-kaart uit 1777

Hierbij in het rood onze straat op een kaart van 1777: de Ferrariskaart (die online volledig te bekijken is hier op deze website!) Klik IN de kaart hierboven om een schermgrote weergave te bekijken!

Onder de kerketoren...


Een site (door een Brugs koppel gemaakt) die restaurantjes, ontbijthuizen, enz bezoekt in Brugge ging onlangs naar Miss en Place, het vroegere Tram 6, bij het rondpunt bij de kerk van Sint-Kruis. Benieuwd wat hun ervaringen waren? Lees hier verder... Ga je liever vreemd? Dan lees je hier hoe zij Sumo, de japanner in de Moerkersesteenweg ervaren hebben...

Protest of grap?


Ook al gemerkt dat er zoveel blokjes en ander afval ligt in de dijk en aan de rand ervan? Iemand hing een zakje met afval op aan het verkeersbord net over de tweede drempel. Dan denk je? Protest tegen het vele vuil? Of gewoon jongeren die een zakje restjes daartussen stak, als grap? Of ... (foto op woensdag 20 februari 2013)

Onze steen in goed gezelschap

De Zulle-steen staat momenteel bij Koen, Iris, Matisse en Camille. Hij vertelde ons vandaag dat hij het daar naar zijn zin heeft, met zoveel leuke speelvriendjes!

Trappen liggen klaar om in onderstaand gebouw van Het Anker te plaatsen. Symbolisch?

Het Anker bouwt verder

anker school sint-kruis polderstraat

Hier lees je meer over Het Anker en de plannen

Van Zuylen verbouwt verder...

Van Zuylen WZC in de Geralaan in verbouwing (18 feb 2013) hierboven.
Van Zuylen vroeger bekijk je hier (toen op andere plaats)
Hieronder hetzelfde gebouw enkele maanden geleden.
Hier een luchtfoto van het hele complex.

afbraak dienstencentrum van zuylen sint-kruis brugge

Websites van buren...


 

14 februari...

De oorsprong van Valentijnsdag gaat volgens de meeste bronnen terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij deed voor zieken, ouderen en armen.
Valentinus genas de blinde pleegdochter van Asterius, stadhouder van Rome. Asterius was hem hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle christelijke gevangenen vrij liet. Voor keizer Claudius II was dit genoeg reden om op 14 februari 270 Valentinus te laten onthoofden. Sommige bronnen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, iets dat de keizer streng had verboden.
Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Met name in Engeland werd het feest veel gevierd. Het was in die tijd niet gewoon om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hierop een uitzondering gemaakt. Iedereen kon dan zijn geliefde ongestraft verrassen met een cadeau of brief. (bron internet)De week van de 'weetjes' ?!

Weetje: Waar komt de naam NIEUWLAND vandaan? Lees hier meer...
Weetje: Wie is momenteel 'buur-up-de-zulle'? Lees het hier...
Weetje: Wanneer gaat ons volgende 'ZOMERFEEST' door ? Lees het hier...
Weetje: Waar begint en eindigt het Zuidervaartje? Lees het hier...   
Weetje: Waar en wanneer gaat de carnavalstoet uit ? Lees het hier...   Nieuwe foto's hier
Weetje: Welke buur schittert in '100 buurtbewoners,....' ? Lees het hier.... 
Weetje
: Verliest de Polderstraat zijn kasseien? Lees het hier... 
Weetje: Waar kan je 'weetjes' zoeken op deze site ? Lees het hier...

Ingeborg en de evolutie

Een sfeerbeeld van De evolutie in de Bisschopsdreef 17 te Brugge Sint-Kruis. De evolutie is een school voor zelfontwikkeling, meditatie en Dru yoga. Ze werken in het centrum samen met gastdocenten.


Verdieping voor Het Anker...

het anker polderstraat sint-kruis zicht vanuit de Polderstraathet anker polderstraat sint-kruis zicht langs fietspad aan Zuidervaartje

Gedichtendag 2013

► ook bij jou in de buurt? Meer gedicht hier...

De dag is een appelboom, maar je moet zelf de appels plukken       - Toon Hermans -

Lies, onze 200 000ste bezoekster van de site...


Uiteindelijk werd het een fijne ontmoeting !

Lees meer in 'Buurtverhalen'....

7 februari 2013

buurtcheques 2012 hallen markt Brugge

Op 7 februari 2013 is het weer een spannend moment voor ons Zulle-comité: dan worden alle nieuwe mogelijkheden voor de zomerfeesten én de activiteiten buiten het zomerfeest, door de stad voorgesteld in de stadshallen. Een drukke avond met een korte toespraak door de nieuwe burgemeester Renaat Landuyt, allemaal standjes met info én alle culturele acts treden daar ook kort op. Dat natuurlijk rijkelijk overgoten met Brugse Zot. Zodra we meer weten, lees je het ook hier op deze site.... We kijken met spanning uit...

Kijk hier alvast terug naar de hallenavond van 2012 om een indruk te krijgen van het gebeuren. Ook naar de 2011-versie kun je terugblikken. En herken meteen 2 'bekende-buren' op één van de foto's!

Dirk uit Polderhoeklaan

Dirk uit Polderhoeklaan

 (bron: Brugs Handelsblad * 25 januari 2013)

Nieuwjaarsontbijt 2013

Deze morgen ontmoetten we elkaar terug op ons nieuwjaarsontbijt....

Er is weer gezellig getafeld èn geproefd van de zelfgemaakte konfituur van bezige buren. Het toetje met kleine pannekoekjes maakte het helemaal af !

Koen is de nieuwe Zullenaar-met-Zulle-steen

Nieuwjaarswensen zijn gedeeld en er is met veel ijver gezocht om de juiste kinderfoto te koppelen aan de buur ! Koen en Iris waren dit keer 'de krak' van de straat in de foto-quiz en namen de ZULLE-steen mee naar hun huis.

Als slot genoten we met z'n allen van de knappe compilatie van de babbelboxfilmpjes van ons zomerfeest. Bijzonder te horen waarom onze buurman/vrouw graag in de straat woont en zullen we voor een bankje of een petanquepleintje in de straat gaan ?!

Aan elke buur en aan het comité ... dank voor dit !

Marleen nodigt uit...

Marleen nodigt uit ...

Schaatsen?

Op één plek kon er zaterdag 19/1 al geschaatst worden: in het provinciale domein Puyenbroeck in Wachtebeke. In de loop van de namiddag zijn wakken ontstaan in het ijs: te veel mensen waren komen opdagen. Schaatsen is nu opnieuw niet meer toegelaten. Andere traditionele schaatsplekken zijn dus nog verboden terrein. Het gaat dan onder meer om de Kraenepoel in Aalter, de Damse Vaart of De Gavers in Harelbeke.
 
De politie zal op verschillende plaatsen een oogje in het zeil houden om te voorkomen dat roekeloze waaghalzen het ijs toch zouden uitproberen. Op verschillende plaatsen worden morgen overigens nieuwe metingen uitgevoerd. Wie wil weten of het ijs dan dik genoeg is en er dus geschaatst kan worden, kan onder meer terecht op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos of op de website van Brugge.

Een schaatskaart van Nederland (en een beetje Vlaanderen) vind je hier..

Lieve en Okra

 Klik IN het artikel om het groter en leesbaarder te maken!


aardenburgseweg sint-kruis sneeuw 2013spijkerswegel sint-kruis sneeuw 2013nieuwland polderstraat sint-kruis sneeuw 2013aardenburgseweg sint-kruis brugge sneeuw Hier beluister je de bijpassende sneeuwmuziek!


Vergelijk even...

Hieronder twee foto's met ruim 50 jaar verschil genomen op dezelfde plaats: de Polderhoeklaan (gezien vanuit de Aardenburgseweg). Op de foto staat Jo Vande Calseyde, toen bewoonster van de straat (niet helemaal scherp want oorspronkelijk kleine foto en origineel ook onscherp). Herken je het? De witte villa's op de foto van 11 januari 2013 waren toen (= vermoedelijk omstreeks 1956?) nog niet gebouwd... Heb je ook nog zo'n foto van ergens in de buurt? We zouden je erg dankbaar zijn om die te mogen inscannen! Meld je even via het contactformulier. Of spreek iemand van de stuurgroep aan.

polderhoeklaan sint-kruis 1962

zulle 2013

vullen putten gemeneweideweg-noord

Op dinsdag 8 januari 2013 passeerde de stad en vulde de vele putten in de Gemeneweideweg-Noord.