Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Inbraken

BRUGGE - De Brugse politie heeft gisteravond drie uur lang een grootschalige controle gehouden op de Expresweg N31 in de strijd tegen rondtrekkende inbrekersbendes. Alle verkeer richting kust werd afgeleid.

Met deze controle wil de Brugse politie de strijd aanbinden tegen de bendes die in onze regio komen inbreken. De meest inbraakgevoelige wijken werden de voorbije maanden in kaart gebracht: Sint-Jozef, Kaas en Brood in Sint-Michiels, de Malehoek in Sint-Kruis en Sint-Baafs in Sint-Andries. Het district Sint-Pieters kreeg dit jaar al met de meeste inbraken van alle politiedistricten af te rekenen, namelijk 75 inbraken in woningen.

Omdat de bendes meestal vanuit het binnenland opereren besloot de politie om de controle gisteravond langs de drukste invalsweg naar Brugge te houden. ‘We moeten een signaal geven aan de bendes want het aantal inbraken is de laatste jaren opnieuw gestegen’, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). ‘Vorig jaar werden 427 inbraken gepleegd. Tijdens de voorbije maanden noteerden we al 334 inbraken. Bij de controle van donderdagavond werden heel wat politiemensen ingezet.’

 

Alarmbelprocedure

Korpschef van de Brugse politie Dirk Van Nuffel zette gisteravond maar liefst 39 politiemensen in bij de controle op de N31 Expresweg. Het verkeer werd afgeleid ter hoogte van de nieuwe rotonde aan de Kinepolis in Sint-Michiels. Heel wat bestuurders werden grondig gecontroleerd. De politie keek extra uit naar geseinde personen en inbrekersmateriaal in de wagens.

‘De grote alarmbelprocedure binnen ons korps is van kracht wanneer er vijftien inbraken per week vastgesteld worden binnen onze politiezone’, zegt korpschef Van Nuffel. ‘Dan wordt telkens een grootschalige politiecontrole gepland. Bij de kleine (vijf feiten per district per week) en medio (tien feiten per twee naburige districten per week) alarmbelprocedure worden extra patrouilles ingezet, plus de lokale opsporingsdienst.’

(Bron: Het Nieuwsblad - vrijdag 11 oktober 2013)