Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Mouterij Huys

mouterij huys sint-kruis brugge

Het briefhoofd toont de mouterij van de familie Huys langs de Damse vaart. Dit bedrijf strekte zich uit langs de Dampoortstraat en het Zuidervaartje. Deze factuur werd verzonden op 4 januari 1932 aan de heer Van den Bussche. (Bron: Brugge herbekeken)

Huys sint-kruis brugge dampoort damse vaart

Foto genomen op 18 augustus 2001 tijdens de afbraakwerken van de mouterij Huys langs de Damse Vaart. (Bron: brugse herinneringen)

De afbraakwerken werden gestart op 1 maart 2001.

Mouterij Huys - later

Op het voormalig bedrijventerrein Mouterij Huys (zie hier twee foto's van de voormalige mouterij Huys) op de hoek Damse Vaart Zuid – Dampoortstraat werd een woonproject gebouwd. Het bouwen ging van start in 2002, en voorzag in de bouw van 99 appartementen en 1492m² kantoren.

►Het eerste gebouw werd in 2002 opgericht aan de Dampoortstraat en aan het Zuidervaartje.

►De tweede fase aan de Damse Vaart-Zuid werd in de definitieve vorm reeds vergund in 2006 voor de bouw van 34 appartementen, een woning en een kleine 1000m² kantooroppervlakte en dat werd samen met een ondergrondse parkeergarage gebouwd.

►Voor de derde fase was een overeenkomst nodig met Waterwegen en Zeekanaal om het seinhuis voor de bruggen af te breken, om die ruimte in de derde fase te kunnen integreren in het project. Die kwam er in 2010. Het nieuwe gebouw omvat 20 appartementen en gelijkvloerse kantooroppervlakte van 400 m². Gelijkvloers zijn twee commerciële ruimtes met daartussen de technische uitrusting van het bedieningsgebouw.