Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Polderstraat zonder kasseien?

Op woensdag 14 november stond een vriendelijk heer van de stad Brugge opmetingen te doen op de kruising van de Polderstraat, de Spijkerswegel en de Aardenburgseweg. Ik sprak hem even aan en hij vertelde mij volgend verhaal:

polderstraat sint-kruis heraanleg 2013

 " De opmetingen zijn bedoeld om een heraanleg van de Polderstraat te doen, maar ook het stuk AArdenburgseweg tot aan de Polderhoeklaan zou mee aangepakt worden. Er zijn teveel klachten over de staat van de Polderstraat: veel putten in het wegdek. Wanneer we die herstellen, dan blijft dat maar enkele maanden te houden. Al vrij snel verzakt de weg terug op andere plaatsen."

Wat met de kasseien, vroeg ik:

"Er is nog geen beslissing! Daarover zullen sowieso ook de bewoners geraadpleegd worden, natuurlijk. Maar het is niet denkbeeldig dat de kasseien verdwijnen. Er zijn steeds minder mensen bij onze dienst die erg bedreven zijn in het leggen van kasseien. De techniek verdwijnt. Als we dan mensen van buitenaf moeten erbij halen, dan wordt het een dure zaak... Bovendien zijn er na een herstelling al vlug weer klachten... Vandaar dat het zou kunnen dat de kasseien verdwijnen."

Fietsstroken?

"Hoort tot de mogelijkheden, net als parkeerstroken. De weg is er zeker breed genoeg voor. Natuurlijk is het niet echt een straat waar veel geparkeerd wordt, een fietsstrook is dan misschien meer voor de hand liggend. Maar, nogmaals, sowieso komt er een inspraakmoment waarop ook de bewoners inspraak zullen hebben."