Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aanvulling 7 juni 2013

Via een mail kregen we op 7 juni 2013 deze aanvullende informatie: "Kasteel "les Fayards" was rond het eeuwwissel het buitenverblijf van mijn achter-grootvader, Julien Ferdinand Nyssens. Hij had zelf het pand laten herbouwen. Werd pas in 1929 verkocht door zijn weduwe, Antonie Hart. Julien Nyssens was afgevaardigde bestuurder van de Compagnie des Installations Maritimes de Zeebruges". Hij verbleef echt in een huis in Brugge maar was gedomicilieerd in Brussel (Justus-Lipsiusstaat waar zijn familie verbleef)."

Kasteel Les Fayards

Fayards sint-kruis

Les Fayards

les Fayards sint-kruis

Op beeldbankbrugge zijn ook verschillende mooie foto's te bekijken van het kasteel. Hier ééntje van A. Bruselle, waarbij deze tekst staat:
"Les Fayards ('De Beuken') is een klein kasteel te Male Sint-Kruis opgetrokken in pseudo-empirestijl. Het bouwwerk dateert van rond de eeuwwisseling. Tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 zouden er enkele bommen zijn gevallen. Tijdens het interbellum werd het bewoond door de familie Vander Hofstadt. Daarna kwamen er diverse eigenaars, onder hen Marchand en Fossion. Een tijdlang fungeerde het kasteel ook als restaurant."

Het kasteel nu

Fayards nu: de Berkjes sint-kruis

(klik in het artikel om het groter en leesbaarder te zien)

(bron: Brugs Handelsblad 25 nov 2011)