Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Norbert Hey center

consorzio meubelen filmzaal sint-kruis

Ruim 40 jaar geleden, in december 1974 opende het Norbert Hey Center de deuren in de Moerkerksesteenweg 59 in Sint-Kruis Brugge. (op de foto hiernaast zie je dat daar nu -nog even?- de Consortio zit) In de volksmond eerst "de Mi Amigo" later "den Norbert", vaak ook "de Hey Club" genoemd. Enkele jaren later opende het 2e Norberts Hey Center in het centrum van Roeselare. Nationale en internationale vedetten traden er op. Na 9 jaar was het verhaal over... Meer info op deze site. Op 6/12/2014 was er een reünie in de Varens in Sint-Andries. 

Tijdelijk, wegens afbraak van een buurhuis februari 2015, is de oude zaal waar vroeger de Hey-Club was, te zien vanop de Moerkerksesteenweg. Voordien was daar ook filmzaal Metro in Sint-Kruis.

filmzaal metro sint-kruis luchtfoto

Norbert Hey center: ontstaan"Patrick Voskersian en zijn assistent Pascal Bauwens waren o.m. de uitbaters van de bij de high society van de Benelux en Frankrijk erg in trek zijnde nightclub de "N° One" in het Casino van het Belgische Knokke. Zij wilden ook wel eens volks en groots uitpakken en openden in Brugge (St-Kruis) met nooit geziene tamtam de discotheek "The 2 Dollars". Toen na een eerste succesvolle maand het publiek wegbleef werd de Mi Amigo Drive In Show met Norbert geboekt. Tot ieders verbazing : een vol huis. Wat de heren van de drive in show en de uitbaters op een geweldig idee bracht : De Mi Amigo Drive In Show en Norbert elke week laten optreden. Norbert, die net besloten had dat hij met Mi Amigo niet naar Spanje zou trekken, deed echter een tegenvoorstel : de zaak zou omgebouwd worden naar zijn wensen en ook zijn naam dragen. En hij werd mede-eigenaar en verantwoordelijk voor de pro-grammatie, publiciteit en marketing." staat te lezen op deze website. (afbeelding hiernaast ook van dezelfde website, waar nog veel meer te lezen staat over Norbert)

Hieronder een (bewerkt?) fragment van de "Norberts Hey Meisjes" dansend op het klein podium van de grote zaal. Vermoedelijk in 1982.

Meer lezen


Artikel in het Laatste Nieuws van 23/8/2014 met een interview  met Norbert Vanslambrouck.

Aankondiging reünie op Stadsomroep 

Publieke Faceboekgroep (enkel via inloggen op Facbook)