Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kruispoort 2002

Hieronder een stukje uit: "Kroniek Sint-Kruis 2002" over de plannen van OMD met de Kruispoort:

 

wielerwedstrijd

(bron: Brugs Handelsblad * 25/11/2011)

café den ijsput sint-kruis

Hier een foto van dezelfde omgeving, maar vanuit de andere kant gezien. "Links op de foto zien we het café Gera met zijn 19de-eeuwse lijstgevel, dat gesloopt werd in 1985 voor de aanleg van de ringlaan. Wat meer naar rechts zien we de achtergevel van café Den IJsput. Deze 19de-eeuwse lijstgevel werd eveneens gesloopt. Aan de gevels zijn enkele reclamepanelen te zien. Rechts is de Kruispoort gesitueerd." (bron: www.beeldbankbrugge.be)

ringlaan

Nog een derde zicht op café Den Ysput (op deze plaats stond vroeger immers een ijsput (zie kaart van P.C. Popp van 1854), vandaar de herbergnaam.). Beeld is genomen vanop de kruispoort én je kijkt schuinweg richting Moerkerksesteenweg.
"Deze panden, waaronder links café 'Den IJsput' op de hoek met de Moerkerkse Steenweg, zijn voorzien van een 19de- of 20ste-eeuwse lijst- of puntgevel, maar werden in 1985 allemaal gesloopt voor de aanleg van de ringlaan. Rechts op de foto is de bruggedraaiersluis te zien, gelegen in het kanaal Gent-Brugge. Let even op de talloze voorbijrijdende auto's achter de gietijzeren leuning langs het water."
(bron: www.beeldbankbrugge.be )