Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Onze "straatbende" van Ambrazar was op 28 oktober 2011 gevraagd om de mensen muzikaal te verwelkomen nav 30 jaar Fnac op de markt van Brugge. Hier zie je ze aan het werk bij de ingang van Fnac.

Ambrazar ambrazar kermis sint-kruis 2011

Ja, Haroen en Uther waren te zien op St Kruis kermis september 2011, samen met enkelen van hun folkgroep AMBRAZAR. We mochten mee-genieten van 'swingende folk met invloeden uit alle hoeken van hun wereld...' (foto hierboven)

Ambrazar

ambrazar
ambrazar

Deze Brugse zeskoppige folkie-boys-band is gekneed vanuit een traditie van straatmuziek ‘op de Brugse kasseien’. Dat verklaart waarom ze kunnen omgaan met een publiek van alle continenten… Reeds van bij hun ontstaan brengen ze hun eigen gecomponeerde nummers, meestal enkel instrumentaal, soms ontroerend, breekbaar gezongen. In een opeenvolging van intieme mazurka’s, opzwepende jiggs en polka’s , verstilde andro’s of weemoedige walsjes - ontsproten aan het klateren van een nieuwe liefde of het verdriet van een verloren belofte- … gaan ze stilaan nieuwe meer jazzgeoriënteerde paden op, vaak met een knipoog naar de Balkan of met enige repetitieve, minimalistische inslag. Het samenspel van twee accordeons, twee violen, contrabas, tin-whistle en gitaar brengt niet enkel een eigen klankpallet, maar ook vertederende ‘ambiance’.

Simon Vandeginste: diatonische accordeon, tin-whistle & low whistle, gitaar en zang (en was al eerder te zien op een vorig straatfeest als muzikant!)
Haroen Smis: klavieraccordeon (woont in de Aardenburgseweg!)
Uther Smis: viool (woont in de Aardenburgseweg!)
Milan Decuyper: viool
Niels Dereere: gitaar
Louis Ponseele: contrabas

Meer info: bekijk hier hun Facebook-pagina