Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Cantate, gemengd zangkoor

Cantate sint-kruis

Cantate, gemengd zangkoor uit de Karel van Manderstraat in Sint-Kruis, bracht op zondag 4 september een concert in de Jozef Ryelandtzaal in het centrum van Brugge. Hier beluister je één van de nummers van het tweede deel: Penny Lane .

Net als Strawberry Fields Forever verwijst Penny Lane naar plaatsen uit de jeugd van The Beatles in Liverpool. Aan Penny Lane bevond zich de bushalte waar McCartney op een andere buslijn over moest stappen als hij van zijn eigen huis aan Forthlin Road naar het huis van John Lennon aan Menlove Avenue reisde.

Dirigent is Paul Schalembier, pianist is Stefaan Blondelle.

Ook de kapper waar in het lied naar verwezen wordt, Bioletti genaamd volgens McCartney, zorgde voor inspiratie voor het nummer. Deze kapper toonde foto's van verschillende kapsels in zijn etalage; McCartney verwerkte dit tot 'In Penny Lane there is a barber showing photographs/of every head he's had the pleasure to know'. En ook de rotonde waar naar verwezen wordt, de 'roundabout', bestaat echt.In het lied wordt ook verwezen naar een bankier, omdat er aanPenny Lane ook een bank te vinden was. En hoewel de brandweerkazerne enkele kilometers verderop lag, verwerkte McCartney toch een brandweerman in de tekst.

Beluister hier een versie van Penny Lane door Elvis Costello (live * 2 juni 2010 *White House)


Eerder kon je het al lezen: drie vrouwen uit onze straat zijn lid van hetzelfde koor! Op zondag 4 september 2011 gaven ze met het koor een concert in de Ryelandtzaal: een afscheidsconcert van de huidige dirigent Paul. Straks is er een nieuwe dirigent: Adriaan Debbaut. Het werd een erg afwisselend, kort én leuk concert waar de zangvonken vanaf sprongen...

Consider Yourself

When i'm sixty-four