Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Mysterium Crucis

mysterium crucis polyfonie brugge

Het koor Graces & Voices is samengesteld uit 9 professionele zangeressen uit diverse Handen (Litouwen, Wit Rusland, Oostenrijk en Singapore). De dames hebben elkaar gevonden aan de universiteit van Graz in Oostenrijk tijdens hun muzikale studies waarvan kerkmuziek, en meer specifiek het Gregoriaans, een belangrijk onderdeel was.
Het ensemble werd gevormd door de 2 leidende dames van het gezelschap: Adrija Cepaité (Litouwen) en Antanina Kalechyts (Wit Rusland). Adrija Cepaité werkte samen met Eugeen Lieven D'Abelardo in meestercursussen Gregoriaans en is op diverse CD-producties te horen. Ook haar directiecarrière kent een succesvolle start. Naast haar vocaal en instrumentaal werk was Antanina Kalechyts ook laureaat in diverse orgelconcours. Andere leden van het gezelschap zijn actief als blokfluitist, violist, pianist, zanger of muziekpedagoog.

Het koor startte zijn activiteiten in 2010 en was in 2012 te gast op het driejaarlijks Gregoriaans festival van Watou en schitterde daar als topensemble.Graces & Voices heeft al 2 CD' s gerealiseerd. Het programma dat in St.-Kruis wordt gezongen komt vooral uit de CD 'Mysterium Crucis', opgenomen in 2012 en geïnspireerd door de beroemde Kruisheuvel in Litouwen. Deze CD bevat gezangen van de belangrijkste liturgische feesten van het Heilig Kruis.
In tegenstelling tot andere Gregoriaanse ensembles die Gregoriaans met "oude" polyfonie uit de renaissance en de vroegbarok combineren, koos Graces & Voices voor een combinatie met moderne polyfonie, een uiterst boeiende confrontatie. De perfecte homogeniteit van de stemvoering en de uitgekiende expressiviteit zijn de voornaamste kenmerken van dit merkwaardige ensemble.

LOCATIE:

Kerk van de Heilige Kruisverheffing te Sint-Kruis (Moerkerkse Steenweg)


KAARTEN:

WK : € 18 / Leden Davidsfonds: € 15 - ADD: € 20 / Leden Davidsfonds: € 17


Overschrijven kan: BE89 4752 0075 8185 DF St.-Kruis + kaarten op naam afhalen aan de kerkingang