Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Het vonnis: zondag 16 november 2014 om 20u

Het leven van Luc Segers (Koen De Bouw) loopt op rolletjes. Hij woont in een prachtig huis met zijn vrouw Ella en hun dochter Anna, en zal binnenkort benoemd worden tot nieuwe CEO van de firma Puype Logistics. Wanneer het gezin Segers na een bedrijfsfeest in het MAS in Antwerpen huiswaarts keert, en de auto onderweg even stopt om te tanken, slaat het noodlot toe. Ella Segers wordt doodgeslagen door een overvaller, en door een bizar toeval komt hierbij ook Anna Segers om het leven. Luc Segers weet te overleven, maar hoort pas wat er gebeurd is wanneer hij drie weken later uit een coma ontwaakt.

Luc Segers weet de overvaller te achterhalen. Hij neemt een dure advocaat in de arm, en gaat ervan uit dat het recht zal zegevieren. Door een procedurefout staat de overvaller binnen enkele dagen echter alweer op straat. Vanaf dat moment slaan bij Luc Segers de stoppen door. Hij kan er niet mee leven dat de rechtsstaat hem onrecht heeft aangedaan, en besluit het recht in eigen handen te nemen. Hij achterhaalt de verblijfplaats van de overvaller, en schiet hem dood.

Luc Segers wordt in hechtenis genomen. Er begint een rechtszaak waar de media bovenop duiken. In de publieke opinie is er vooral sympathie voor Segers. De procureur-generaal zet echter alles op alles om Segers veroordeeld te krijgen. Segers zelf doktert met zijn advocaat een riskante strategie uit waarmee hij weliswaar een groot risico loopt op een levenslange gevangenisstraf, maar er ook kans is op vrijspraak. Dit bereiken ziet Segers als de ultieme kans op wraak op de rechtsstaat, die hem eerder zo in de steek heeft gelaten.