Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ontbijt 2016

Op zondag 17 januari kwamen we met alle buren samen rond de ZULLE-ontbijttafel om elkaar 'het beste' te wensen voor het nieuwe jaar. In de nieuwjaarsbrief mochten we het volgende horen:

Vandaag willen we elk van jullie een goed nieuw-jaar wensen. Vooreerst een goede gezondheid en vele geluksmomenten. En die momenten zijn voor elk iets anders…. In elk geval wensen we jullie warme momenten toe van verbondenheid. Voor die momenten waarop het moeilijk is, wensen we jullie veel moed en kracht; … en dat er toch altijd iemand mag zijn waarbij je terecht kan… Dat we verder een warme straat mogen zijn, fijn om in te wonen omwille van die goedendag of dat geleende ei, die helpende hand of dat woordje troost...

Het werd een gezellig tafelen... tot plots de intro van de sound of music te horen was en het straatcomité zorgde voor een echte flashmob op de tonen van 'DO-RE-MI'... Ja, ze hadden er zin in ! Dit werd dan de overgang naar het luikje 'zulle zingt' waarvoor Leen en Mieke uren in de nederlandstalige en engelstalige muziekdoos gesnuisterd hadden... Dankjewel !

Na de wensen in de nieuwjaarsbrief mochten we dit ook horen:

Vandaag staan we aan het begin van een nieuw jaar, maar graag willen we ook ons zulle-jubeljaar afronden… en hoe kunnen we dit beter dan wat is geweest te bundelen…  in iets waar we nog even kunnen doorbladeren, waarin verhalen weer tot leven komen, waarin mooie ontmoetingsmomenten weer te zien zijn in één ogen-blik !Een ogen-blik van warmte, van verbondheid, van schoonheid in de straat.

Beste Buren, dit alles in een fotoboek, 10j Zulle !... uit de hand van Johan, ook bezieler van de website, een website dat op zich al een wonderlijk archief is van en voor de straat.

Je zult zien…. Zeer veel ‘ogenblikken’ van ‘in & rond de straat’ en wat er gebeurt; dus niet alleen van de zomerfeesten, de ontbijten, de fietstochten of andere activiteiten, ook van de seizoenen, ook van de verschillende momenten in de dag, ook aankondigingen, ook gewoon ‘ogen-blikken’ om te mijmeren…

Met dank, Johan, voor dit schone goed !