Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Triënnale

Bezoek met onze straat aan de Triënnale op zaterdag 9 juni 2018

triënnale brugge bruges

Fietssnelwegen in de buurt?

Liggen er fietssnelwegen in onze buurt? Waar zijn er gepland? Je komt het te weten op deze website:

Onlangs in de straat...

3 jaar geleden...

en straks bijna terug: de triënnale met de straat

triennale brugge 2018

Zet je even...

sint-kruis veldzicht brugge

(bron: HLN - 25 mei 2018)

Schrijf je nog snel in voor de Triënnale

Speciale rondleiding voor buurtbewoners op zaterdag 9 juni om 14u. Daar krijg je meer uitleg bij de mooiste werken uit de nieuwe editie van de driejaarlijkse tentoonstelling. Om even de smaak te pakken, hier al enkele werken:

 

triennale brugge triennale seminarie brugge

Dosko naar tweede provinciale

Dosko Sint-Kruis promoveert naar tweede provinciale. Ze hadden de heenronde van de finale van de nacompetitie met 4-1 gewonnen tegen Eendracht De Haan. Ook de terugwedstrijd wonnen ze met ruime 0-4.

Ook op 7 juli...

De Brugse Retro Tractoren Drivers, een vriendengroep met interesse in retro tractoren én waarvan het clublokaal in onze straat is bij Dirk Huyghebaert, zal op 7 juli vertrekken een 50-tal tractoren onder begeleiding van motards in de Bachten Beukenbos.  Ze passeren via de Aardenburgse weg om zo naar de Polderstraat te rijden.

Klik hier of in de foto hieronder om meer foto's te bekijken!

retro tractor sint-kruis brugge

Triennale

  • Zaterdag 9 juni om 14u

Rondleiding met gids aan reductietarief: 3 euro pp: eerstdaags de uitnodiging in je brievenbus!

Polderstraat-bewoner Jan Becu


Op 23 en 24 juni ’18 organiseert Natuurpunt een Expeditie Natuurpunt. In dat weekend komen 75 equipes in actie om al kanoënd, wandelend of fietsend een traject af te leggen met als aankomst Mechelen. De fietsploeg van Jan Becu uit de Polderstraat draagt de naam De Damse Zevenster. De zevenster verwijst naar het grondplan van de stad Damme zoals dit tot stand is gekomen onder het Spaanse bewind in het begin van de 17de eeuw. Alle info én steunen kan hier.

Schoenmaker uit St-Kruis doet het !

Klik IN het artikel om verder te lezen!

Triënnale

Op zaterdag 9/6 om 14u staat een rondleiding in de Triënnale op stapel voor iedereen uit de straat die zin heeft. Je hoort later hoe je kan inschrijven... Hou de datum zeker al vrij!

Dosko

In het provinciaal voetbal zijn alle kampioenen bekend. In derde provinciale B. is Keiem kampioen. Loppem, Dosko Sint-Kruis, Nieuwpoort en De Haan spelen de eindronde. 

Schone straat....

Merci Alena voor jouw opruimactie in de straat !

Sporten nog makkelijker

Bruggelingen kunnen vanaf vandaag vrij fitnessen in de openbare ruimte. De stad heeft zopas de eerste negen toestellen geplaatst op drie locaties: het Baron Ruzettepark in de binnenstad, sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis en de Koude Keuken in Sint-Andries. Het gaat telkens om een roeitoestel of rower, een moonwalker en een crosstrainer. Naast de toestellen staat een infobord met info over hoe de toestellen gebruikt kunnen worden en welke spieren ze trainen.

Lente

Buren planten bomen

shana en branco

(bron: Brugs Handelsblad - 16 maart 2017)

Sam

21 maart

De lente staat op het punt om uit te breken. De zon staat loodrecht op de evenaar. We zijn halverwege tussen de kortste en de langste dag van het jaar. De donkere dagen zijn voorbij en de zomer is onderweg...

Trajectcontrole Maalsesteenweg

Langs de N9 Maalse Steenweg in Sint-Kruis zijn de voorbereidende werken gestart waarbij de vaste flitspalen worden vervangen door trajectcontrole. “Vanaf juni moet de volledige installatie operationeel zijn”, bevestigt Dirk Vanhuysse van het AWV. Op de Brugse ring is de installatie niet meer voor dit jaar. Lees hier verder in HLN van 21/3

Aardenburgseweg maart 2018

Nieuws uit de Aardenburgseweg en ruime omgeving...

Warme welkom !

 


Pa van Leen en Joost overleden

Vorig weekend overleed de pa van straatbewoners én zus/broer Leen Van Eenoo en Joost Van Eenoo.

Gerard was zelfs even op onze petanque aanwezig, in 2011. Hier zie je hem op de foto met dochter Leen.

Onze deelneming vanwege het comité en de buren....

Gavroche uit de Aardenburgseweg !

Dit is het artikel in de krant Het Nieuwsblad van vrijdag 2 maart:

De prijs voor het koudste huiswerk gaat naar Gavroche Smis uit Sint-Kruis. Voor zijn eindwerk rond klimaatverandering kampeert de scholier zonder enige luxe een maand lang in een wei. "Uit bed komen bij min zeven graden, dat is de hel.”

Een caravan met een bed, een houten schutting met een geïmproviseerde keuken en drie stoelen rond een kacheltje: daarmee moet Gavroche Smis het tegenwoordig zien te redden. Want twee weken geleden heeft Gavroche de luxe van thuis ingeruild voor een bescheiden kampeerplaats temidden een veld in Sint-Kruis. Uit vrije wil, want als onderdeel van een afstudeerproject voor de middelbare school wil Gavroche een maand lang met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk leven. En dat betekent dus ook geen elektriciteit en, op de kachel en wat kaarsen na, geen verwarming.

Gavroche aardenburgseweg

"'s Ochtends bij min zeven graden uit bed komen, dat is de hel. Er is te weinig tijd om de kachel aan te steken, en de enige bron van warmte is dan een thermos met thee van de dag voordien. Eigenlijk is de fietstocht naar school nog de beste manier om warm te krijgen. Maar behalve 's ochtends heb ik eigenlijk weinig last van de koude. Ik draag genoeg kleren en zit vooral bij het vuur."
Dat vuur brandt op wilgentakken uit de boomgaard, de grote kaarsen smolt hij zelf samen met restkaarsen en de schutting bouwde hij met bouwafval. "Bij alles wat ik doe, probeer ik de meest ecologische keuze te maken. Waarom ik dit doe? Daarin speelt een bezoek aan een gletsjer tijdens een vakantie in Noorwegen een grote rol. De gids wees toen kilometers ver: amper tien jaar geleden strekte de gletsjer zich nog zo ver uit. Dat beeld heeft een grote indruk nagelaten en is blijven hangen", zegt Gavroche, die nu werkt aan een bronnenstudie over de klimaatverandering en er dus ook een praktisch luik aan koppelt. "Ik kon dit natuurlijk ook in een warmere periode doen, maar dan is de uitdaging veel kleiner. Uiteindelijk koos ik ervoor om eind februari te starten. Dan zou ik de winter wel meemaken, maar zou de koudste periode al voorbij zijn. Dat is dus even anders uitgedraaid."
Na twee weken is Gavroche zijn nieuwe, Spartaanse levensstijl gewoon. "Luxe mis ik niet. Het grote verschil is wel dat alles veel meer tijd kost. Eten bereiden, doorgaans eenstoofpotje, kost me bijvoorbeeld twee uur. Tegen dat mijn kleren gewassen en gedroogd zijn, zijn we alweer bijna een week later. Maar door in de natuur te leven, weg van televisie en internet, win je ook veel tijd. Mijn gsm heb ik wel bij voor de zekerheid, maar leg ik steeds aan de kant. Zo heb ik 's avonds tijd om naar het geluid van de omgeving te luisteren of een boek te lezen bij het vuur: fantastisch."
Toch zal Gavroche er geen probleem mee hebben om terug te keren naar zijn oude leven. "Ik zou dit met gemak langer dan een maand zo kunnen leven, maar voor altijd? Liever niet. Ik ben er wel zeker van dat ik hierna veel bewuster zal leven, en dat merken ze op school nu al. Wil men het raam openzetten omdat het opeens té warm is, zeg ik: zet dan toch gewoon de verwarming even wat lager."