Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburgseweg zomer 2018

Berichten uit de Aardenburgseweg, Sint-Kruis Brugge en (brede) omgeving...

(bron: HLN 6 september 2018 - Lees hier verder)

B&B is niet meer...

Ook de B&B 'd'oude zulle' stopt ermee: pensioengerechtigde leeftijd bereikt! Zie hier op onze website....

De Spycker is niet meer

Eigenlijk al een tijdje niet meer: School De Spycker was enkele jaren geleden van naam gewiosseld naar Wonderwijs. Nu ook die school verdwenen is in de Polderstraat, komt er iets nieuws.... Vanaf 1 september zal er een tweede vestiging van Het Anker, genaamd De Polder, in de gebouwen georganiseerd worden.

Kapel Rosalie Lamote

Open deur bij Ingeborg

Nog meer foto's straatfeest !!

Klik IN de foto's meer te zien!!!

De Kartuis van Sinte Cruys

Graag stellen wij jullie deze uitzonderlijke tentoonstelling over een oud deel van Sint-Kruis en ruimer aan jullie voor. Pol Declercq, ook gelegenheids-schrijver op deze website als het gaat over heemkundige onderwerpen, is verantwoordelijk voor het hele programma en boek. Absolute aanrader! (klik hieronder in tekst om groot te maken, pdf)

Tibet in onze straat beleven?

tibet sint-kruis 2018

Vera

Vera heeft onderstaande foto's gemaakt op het straatfeest begin juli. Vandaag woensdag 11 juli werd haar moeder 90 jaar: alweer feest voor Vera en Marcel. Mosselfestijn! Proficiat!
Klik IN onderstaande foto om het volledige album te bekijken!

Nagenieten van een zacht zulle zomerfeest...

De eerste foto's van 'het gezellig buurten'...

Ambrazar

ambrazar 2018 folk

Wil je nog eens Ambrazar (met enkele gasten uit onze straat!) zien optreden? En dan ook nog gratis? Spoed je dan op woensdag 11 juli om 20u  naar (café) de Kalvarieberg , Sint- Clarastraat 163 want daar is het te doen!

Tractoren

Het was al erg druk deze morgen in de straat.... Een lange colonne tractoren vertrok van bij Dirk Huyghebaert uit de straat.

net op tijd om een foto van onze gebuur Luc te nemen !

Helaas géén Sonic Highway

Neen, er zal geen live muziek zijn op ons straatfeest: donderdag moest de zangeres van de band forfait geven wegens hevige keelontsteking én géén stem meer... Uitgesteld?!

Ook de vaasjes staan al klaar voor zaterdag!

Mooie inzending !

Thérèse stuurde ons twee prachtige foto's met zicht op de velden voor haar deur... geniet mee door IN de foto's te klikken! Heerlijk mooi. Bedankt!

aardenburgseweg sint-kruis brugge sint-kruis aardenburgseweg

Straks post met andere naam....

Op 1 juli 2018 fuseren nutsbedrijven Eandis en Infrax tot het nieuwe bedrijf Fluvius. Zo ontstaat één bedrijf dat alle distributienetten voor elektriciteit en aardgas en de openbare verlichting in alle Vlaamse gemeenten beheert. De nieuwe naam Fluvius wordt pas vanaf begin 2019 gebruikt. Tot dan worden alle activiteiten voor klanten nog onder de vertrouwde namen Eandis en Infrax uitgevoerd.


Een gemiddelde toerist geeft per dag 55 euro uit aan overnachtingen, 49 euro aan maaltijden en drankjes, 26 euro aan winkelen, 15 euro aan attracties en musea, en 5 euro aan transport. En jij?

Cruushove krijgt steun van Male

cruushove sint-kruis

(bron: HLN 29 juni 2018)

Voorgenieten van het optreden op straatfeest...