Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Petanque 2011

De bloemen staan klaar te wachten op de straatbewoners...

Ze hadden gezegd dat het ging regenen en het heeft ook gegoten …. ’s nachts. Dat was goed voor onze verse geraniums en ook voor het gras en de groenten in onze straat en overal.

Maar voor de petanque hadden we zon nodig en die kregen we volop.
Terwijl Johan, Johan, Antoon en Vera om de geraniums reden, zetten An, Eliane, Isabel en ik alles klaar. Ook deze keer zetten Isabel en Kris hun huis en tuin gastvrij open. Het huis ligt een beetje ‘innewaarts’ en hun oprit en voortuin zijn het ideale petanqueparadijs. De koffiedouche aanzetten, tafels en stoelen sleuren, glazen en tassen en bordjes en vorkjes en lepeltjes klaarzetten, ( Moest ik nu tassen meebrengen? Nee, alleen de wijnglazen ) de prijslijst ophangen ( Hoeveel hadden we ook alweer afgesproken? ) en tenslotte ging Isabel nog vlug even rond met haar snoeischaar om wat laaghangende berkentakjes te kortwieken. We waren klaar.
Leen en haar vader Gerard, ex-postbode die onze straat nog bediende, doen, een praatje Up én Over de Zulle leren elkaar kennen

Toen de bewoners om 14.30 toestroomden, was de oprit een rode geraniumzee en een koffietje of theetje of fruitsapje met een stuk heerlijke chocoladecake, cake met chocoladestukjes, chocolade-perentaart, citroentaart, tiramisu, rabarbertaart ging er vlot in. Dankzij het organisatietalent en het forse stemgeluid van nieuw comitélid Vera ging de verdeling van de groepjes al even vlot. We speelden op drie zonovergoten banen en ook de kijkers koesterden zich in het zonnetje of in de schaduw van de berkentakken.

Dankzij de zon en het enthousiasme van de spelers liepen de frisse pinten, de lekkere sapjes en de wijn van Oxfam Wereldwinkel zoetjes naar binnen. Nathalie had voor frisse appelsienenpartjes gezorgd en Eliane voor frisse yoghurt met zomerse aardbeien.
Ik moet nu eerlijk bekennen dat ik echt niet weet wie het petanque tornooi gewonnen heeft. Ik heb vooral veel gebabbeld met de mensen die niet speelden en ook de bar bevrouwd.
Maar misschien kruipt een van de spelers ook wel even in de pen?
Petanque in aardenburgseweg

Rond vier uur kwamen onze nieuwste bijna-bewoners kennismaken: Filip, Stefanie en hun zoontjes Charles en Henri.

En toen was er nog even een plechtig moment toen onze Zulle-steen doorgegeven werd. Van bij Betty verhuisde de steen voorbij de Zulle waar hij nu staat te blinken naast het stenen ‘zwientje’ in de voortuin van Vera en haar man. En wij moeten nu natuurlijk heel veel die kant op fietsen om naar onze steen en aar Vera te zwaaien.
 
Gisteravond stonden de eerste bloemen al te pronken aan de straatkant. Nog een reden om heel veel door de straat te wandelen of te fietsen. Elke dag een bloembak meer … wedden dat de onze de laatste zullen zijn? (verslag Leen)
John en Koen (rechts), twee nieuwe straatbewoners samen in actie...

An probeerde het in foto's te vatten (zie hieronder), Isabelle deed het dan weer met een gedicht én Leen schreef een verslagje (zie hierboven): drie impressies van de bijzonder geslaagde petanque-editie-2011. Hopelijk genoten jullie evenzeer...

 

Weer een geslaagde dag?
Ongedwongen gezellig...
Een knuffel, een schaterlach,
 
 
Lieve zon die je was...
Warmte en wind
Iets zoets, een leeg wijnglas,
 
 
Rollende bal; zilver en grijs
Je brengt ons plezier,
't was super, 't was wijs!!
 
 
Isabelle

 

en verder...

weersvoorspelling: max 15° - 7u zon - 25% kans op regen

MAAR in de Aardenburgseweg 17 was het 100% zon !!

En niet alleen de zon was 'getimed'; maar ook 'de geraniums' - aangeboden door Stad Brugge- konden we dezelfde dag afhalen én verdelen op onze straat-petanque-activiteit.

Na een potje 'welkom'koffie met gebak, begonnen we eraan.... Dit jaar voor het eerst met de buren 'van zulle tot zulle' en die van 'over de zulle'.

En dit was natuurlijk ook dè gelegenheid om de steen 'up de zulle' door te geven aan 'de verste buur' van over de zulle, aanwezig op de petanque.... dit waren Vera en Marcel; onze nieuwe tijdelijke 'bijzondere buren'.

En of het gezellig was !

Hieronder enkele sfeerbeelden. (verslag + foto: An)

Hazel en haar ma

Vroeg geleerd...? Neen, gewoon fruitsap!

Van links naar rechts: Rosie, Johan en Robert